На 15 април пристигам със семейството си (съпруга и син на 9 години) във Ванкувър.
Все още търся подходяща квартира, та ако някой знае нещо наистина интересно в районите на West End, West Side и North Van (1 bdr apt, може и short term furnished), с удоволствие ще приема предложенията.
Бих се радвал на предложения и за запознаства, понеже във Ванкувър все още са ми познати само картинките и информацията от мрежата и най-неприятното за мен е, че не знам в началото с кой да си пия питието
MrGeek написа:... ако някой знае нещо наистина интересно в районите на West End, West Side ...
Като казваш West End или West Side, Downtown ли имаш впредвид?
За West End имам предвид "правоъгълника" на запад от Burrard St. и на юг от Robson St.
За West Side, поне на мен ми се струва всичко, което е на запад от Main St. (без парченцето Downtown).
Не знам дали съм се ориентирал правилно, ако греша - поправете ме. Това ми се струват добри места за живеене, поне за мен. С удоволствие ще приема всякакви алтернативни идеи
Kъм тия райончета се бях насочил и аз на времето ,но след като ми обявяваха от 1000д. нагоре за 1бедрум бързо ми мина ентосиазма.Ако можеш да си го позволиш не е лошо,за мен те плюс даунтаун са най добрите райони на Ван. чувстваш се като в град,всичко останало като на село.На Мейн стрийт/Пенджаб стрийт/ недей да ходиш,аз бях в нея ерия,по точно южната и страна ,имаше и още един бял не помня руснак ли беше поляк ли,ветеран от втората световна.
MrGeek написа:За West End имам предвид "правоъгълника" на запад от Burrard St. и на юг от Robson St.
За West Side, поне на мен ми се струва всичко, което е на запад от Main St. (без парченцето Downtown)...
Така е по-ясно за какво говориш. Това са много хубави райони, но (както Батето вече каза) са по-скъпи. Познавам няколко човека които са мениджъри на блокове в тези райони, ще се опитам да говоря с тях по твоя въпрос. 15 април е точно в средата на месеца и това може да е проблем. По-добре щеше да е, ако пристигнете в началото или в края на месеца. Ако пристигнете в края на месеца има и още едно предимство - ще чакате по-малко докато започне да ви покрива медицинското обслужване. Ако още не сте взели билетите, бих ви препоръчал да отложите пътуването за около 29-30 Април.
VanBC написа:Така е по-ясно за какво говориш. Това са много хубави райони, но (както Батето вече каза) са по-скъпи. Познавам няколко човека които са мениджъри на блокове в тези райони, ще се опитам да говоря с тях по твоя въпрос. 15 април е точно в средата на месеца и това може да е проблем. По-добре щеше да е, ако пристигнете в началото или в края на месеца. Ако пристигнете в края на месеца има и още едно предимство - ще чакате по-малко докато започне да ви покрива медицинското обслужване. Ако още не сте взели билетите, бих ви препоръчал да отложите пътуването за около 29-30 Април.
Причините да избера тази дата е, че първо си продадох апартамента тук и трябва да го напускам, освен това си мислех да изкараме известно време в B&B или short-term furnished и на място да си намерим квартира.
Все още имам малко време за "сложни комбинации", затова давайте идеи, пък черпенето от мен
Получих интересно предложение от мениджъра на Bellevue Tower (Point Grey, 4639 W 10th Ave.). Ако някой познава това местенце ще съм много благодарен за някакви коментари.
Цените са като обявените в сайта им, но lease term е 6 месеца, а не 1 година. Освен, че мястото е добро и мениджъра се оказа доста любезен, нямам представа за условията в самото блокче. В един форум бяха се изказали много добре по принцип за повечето имоти, управлявани от тази група - Hollyburn, че апартаментите се поддържат в добро състояние, мениджърите са ОК и т.н.
Не е лошо. Преди 3 год. бях там и го обикалях този район.Това место и даунтаун най ми харесаха .Разгледах и другите блокове на фирмата от сайта, в съседна близост са и общо взето оформят облика на един мн. добър микро жилищен комплекс.Само в даунтаун по ми хареса но са с 100-200д. наемите отгоре. Близо е до даунтаун и университета на Ван. до залива с марината и плажа.
Ако ти прави впечетление в др. блокове 1бдр. започват от 1000 нагоре ,така че 900 трябва да е приемлива цена ,поне като гледам блока от вън си заслужава,бетон е а не някоя 2,3етажна дупка ,изглежда добре ,виждам и балкони.Интрисувай се какво е включено в тази цена ,ако освен отоплението и водата е включен гараж-подземен или външен и евентуално кабелна тж. не се замисляй.На мен навремето ми предлагаха в Бърнаби и Ван. Ийст. такива дупки за по 700д. пълни с миризливи индуси и хлебрки.
За сравнение ,аз живея в подобен блок в Мтл близо до центъра -1бгр.750д с гараж и кабел става 880д.,същия блок на километър по надолу към центъра цената му става над 1000-1200 за 1бгр..
В Торонто за същия блок на добро место цените ще почнат от 1200.
Ако разполагаш с по вече средства и можвш да си позволиш разликата от примерно 2400д. която ще платиш за една година за този блок отколкото да се навреш в някоя дупка в гаден квартал вземай го и не се замисляй,ще си купиш по добри условия и по приятна среда за движение.
Опитай се да разбереш дали наблизо ги има ония миризливите с чалмите,по памет там много не съм ги виждал,районът ми се стори по бял и виж транспортната схема на града как е от интернет ,колко автобуса минават ,на колко време.
Bateto, благодаря ти за съветите, ще се опитам да открия колкото се може повече инфo. Все още съм на етап application form и очаквам информация и от други мениджъри на подобни блокчета.
пак да се повторя ,но това е най добрия район на Ван./имам впредвид града Ван.а не като цяло понятието Ван. вклчващо останалите градове и квартали.На изток от този район започва селото с преобладавщо индокитайско население.
MrGeek написа:Получих интересно предложение от мениджъра на Bellevue Tower (Point Grey, 4639 W 10th Ave.). Ако някой познава това местенце ще съм много благодарен за някакви коментари.
Point Grey е един от най-добрите райони във Ванкувър. Като разгледах сайта който си дал, видях, че същата фирма имат подобни апартаменти в Downtown. Разликата между двата района е, че в Downtown ще си близо (т.е. в центъра) на купона и нощния живот, докато Point Grey е тихо и спокойно място.