Zaklu4vate li koli i dom?
-
Zaklu4vate li koli i dom?
Na mnozina moje i da se stori smeshno pitaneto mi, no edno ot ne6tata, koitonai-mnogo me otvrashtavat v Bg e prestupnostta i faktut,4e se 4uvstash nesiguren i denem i noshtem kakvo li moje da ti se sluchi dnes. Naiasno sum,4e prestypnost ima navsiakude, v edna ili druga stepen,taka 4e molia predvaritelno da ne mi otgovariate s tsitati za tazi v Kanada. Ïèòàõ ñå ñàìî,çàêëó4æàòå ëè ñè êîëàòà , êîãàòî ïàðêèðàòå íÿêúäå çà äà âëåçåòå â ìàãàçèí èëè äà ñå ðàçõîõæäàòå?À äîìîâåòå,êîãàòî ñòå ñè âêú6òè æñå ïàê?Êîãàòî èçëèçàòå?
-
По принцип заключваме, но ми се е случвало да изляза без да мога да намеря ключа и съм оставяла отключено; нерядко забравям и вратата на гаража отворена, понякога и през нощта, колата (в гаража) не я заключвам, но иначе - да, дори и слагам ключ на волана. При нас престъпността е излючително ниска и много от съседите ни не си заключват вратите, но ние се заключваме.
- Sneji
- Най-любезен форумец
Разбира се, че заключваме! Не че заключената врата ще спре крадците - преди 2-3 седмици споделих в друга тема как намерих полицай пред входната си врата, защото на етаж с 12 апартамента бяха обрани 7. Преди няколко дни, минавайки покрай една от колите в закрития гараж на блока, останах много изненадана да видя волана й заключен с бастун (явно собственика не го прави за развлечение).
Живота не е много по-различен, особено когато ти си потърпевшия.
Живота не е много по-различен, особено когато ти си потърпевшия.

Aaa, zakliu4vash, zakiu4vash.
To ne e mnogo goliama razlika, samo deto tuk se kradat koli pove4e.
Ako jiveesh v normalen kvartal, ne e tolkova zle - az kato sam si y doma ne zakliu4vam nito kolata nito kushtata, no ina4e ydriam kliu4a kato izlizam
pokritoto mliako kotkite ne go iadat 
Ina4e shansovete ti sa po golemi niakoi tapak da vleze i da te iznasili (ako si F) otkolkoto da te oberat, no ako jiveesh downtown i tova se slu4va.
A ako jiveesh v niakoia dulboka provintsia - moje kolata vkliu4ena da ia ostavish dokato pazaruvash, to tam vsi4ki sa rodnina edin drug
Ina4e ako otidesh v East Saint Louis - tam se preporu4va da ne spirash na 4erven signal...
To ne e mnogo goliama razlika, samo deto tuk se kradat koli pove4e.
Ako jiveesh v normalen kvartal, ne e tolkova zle - az kato sam si y doma ne zakliu4vam nito kolata nito kushtata, no ina4e ydriam kliu4a kato izlizam

Ina4e shansovete ti sa po golemi niakoi tapak da vleze i da te iznasili (ako si F) otkolkoto da te oberat, no ako jiveesh downtown i tova se slu4va.
A ako jiveesh v niakoia dulboka provintsia - moje kolata vkliu4ena da ia ostavish dokato pazaruvash, to tam vsi4ki sa rodnina edin drug

Ina4e ako otidesh v East Saint Louis - tam se preporu4va da ne spirash na 4erven signal...
По-престижните квартали,частни апартаменти предимно, най-редовно се ограбват, но което прави впечатление-крадците са профани и се справят само с "полузатворени" врати. Т.е. такива, които с малко по-силно бутване ще се отворят,с обикновенни брави. Тук няма тенденция за поставяне на железни врати, но добрата ключалка е задължителна.
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
- Optimist Creed
Вашата брава от колко долара е? Имаше някакви знаци за степени на сигурност и в зависимост от това и цената е на степени.JOY написа:По-престижните квартали,частни апартаменти предимно, най-редовно се ограбват, но което прави впечатление-крадците са профани и се справят само с "полузатворени" врати. Т.е. такива, които с малко по-силно бутване ще се отворят,с обикновенни брави. Тук няма тенденция за поставяне на железни врати, но добрата ключалка е задължителна.
А къде е това East Saint Louis дето по-добре да не сме спирали?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Според мен Джой е дала много полезен съвет и ако имате възможност си инсталирайте хубава брава-страх лозе пази!Имам един приятел,който работеше като ключар и ме консултираше каква брава да си купя,а аз от любопитство го попитах за бравите американски тип,а той ми каза-ами за нас те си имат едно несравнимо предимство:Отваряме ги с поглед,а взимаме пари,като за сложна италианска касова браваJOY написа:добрата ключалка е задължителна.

Зависи от квартала. В къщи вратата е постоянно отключена през деня (не ми пращайте лични съобщения с въпроси за адреса
)
Между другото, и двете входни врати са метални, но като се има предвид, че гораната половина е стъклена, не е кой знае какъв проблем за преодоляване.
Колите заключваме винаги, освен лятно време през деня пред къщата. Крадат се, макар и не толкова като в България. Като хванат някоя група, цитираните имена във вестниците са предимно източно европейски - румънци, поляци, тук-там и нашего брата.

Между другото, и двете входни врати са метални, но като се има предвид, че гораната половина е стъклена, не е кой знае какъв проблем за преодоляване.
Колите заключваме винаги, освен лятно време през деня пред къщата. Крадат се, макар и не толкова като в България. Като хванат някоя група, цитираните имена във вестниците са предимно източно европейски - румънци, поляци, тук-там и нашего брата.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Nie zakli4wame, no towa sa samo neizlekuwani nawici
W kwartala okolo nas ne sam 4ula ni6to da se e slu4walo nito po apartamentite, nito na kolite, koito sa po ulicite, a sa tolkowa mnogo... I imaite predwid, 4e goworia za bednia6ki, ewtin kwartal.
Li4en opit: parwoto liato, predi da si kupim klimatik, 6tiah da pukna no6tem ot jegite, ne mojeh da spia i se 4udih kakwo da izmislia... I izmislih: liagah si w staiata, koiato ima wan6na wrata, otwariah wratata edna pedia, za da stawa te4enie s prozoreca, i si spiah taka. Da uto4nia, 4e wratata ne e kam li4na terasa, a kam ob6ta takwa (4 apartamenta), do koiato se stiga po stalbi ot ulicata.

Li4en opit: parwoto liato, predi da si kupim klimatik, 6tiah da pukna no6tem ot jegite, ne mojeh da spia i se 4udih kakwo da izmislia... I izmislih: liagah si w staiata, koiato ima wan6na wrata, otwariah wratata edna pedia, za da stawa te4enie s prozoreca, i si spiah taka. Da uto4nia, 4e wratata ne e kam li4na terasa, a kam ob6ta takwa (4 apartamenta), do koiato se stiga po stalbi ot ulicata.
Обичам да преча