Попълване на данъчните декларации, къде и как?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Botzo

Попълване на данъчните декларации, къде и как?

Мнение от Botzo »

Та така ето че дойде тяхното време обаче гледам тука тия формуляри и ми се мае главата. Питам аз познати дали някой не може да ги попълни вместо мен и се оказва че да. Да ама те плащали по 20 долара не че е много ама на мен не ми се стори оправдано за попълването на някакви си там 2 листа. Викам си че не може да няма по-евтино, все пак сме в Квебек, Канада, т.е. рогът на изобилието. Разтърсих се и с помощта на един много мил човек се добрах до следната институция, която безвъзмездно помага на емигрантите, били те новодошли или не чак толкова новодошли.

Servise d'aide et de liaison pour immigrants
La Maisonee inc.
6865 av. Christophe-Colomb, Montreal (Quebec) H2S 2H3
tel. [514] 271-3533
info@lamaisonneeinc.org

Та обаждате се първо по телефона за да ви насрочат рандеву и срещу народната сума от 7.00 долара правят федералните и провинциалните декларации на всички членове от семейството без да се променя цената (между другото предлагат много и различни начини за подпомагане на новодошли).
От услугата може да се възползват и такива които са от доста време тук но трябва да подчертая че хората са честни и не правят така нареченото "планиране на данъци" или казано директно КРАЖБА ОТ ДЪРЖАВАТА (за което между другото ако данъчните се усетят така ще притиснат този които е представил плана-кражба, че затвора не му мърда. Естествено в затвора няма да влезе планификатора, който между другото е взел и пари за да ви научи как да лъжете).

Е попълвайте и бъдете честни.
Успех.
bateto

Мнение от bateto »

Мерси за инфото,но на мен като ми се наложи ходя при специалист,а не при лаици като тия дето освен декларацията да ти попълнят друго незнаят к'во да правят.То си личи и от цената им.
huba

Re: Попълване на данъчните декларации, къде и как?

Мнение от huba »

Botzo написа:От услугата може да се възползват и такива които са от доста време тук но трябва да подчертая че хората са честни и не правят така нареченото "планиране на данъци" или казано директно КРАЖБА ОТ ДЪРЖАВАТА (за което между другото ако данъчните се усетят така ще притиснат този които е представил плана-кражба, че затвора не му мърда. Естествено в затвора няма да влезе планификатора, който между другото е взел и пари за да ви научи как да лъжете).

Е попълвайте и бъдете честни.
Успех.
Abe Botzo, ti siguren li si che znaesh za kakvo stava vapros pod danachno planirane? :?: :?: 8) 8)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Има и места където доброволци попълват данъчни декларации безплатно.Поразпитай хората които ходят на КОФИ ,там обикновенно ги информират за тези възможности.А човек от 3 -4 месеца в Канада не мисля че има какво толкова да укрива.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bateto написа:Мерси за инфото,но на мен като ми се наложи ходя при специалист,а не при лаици като тия дето освен декларацията да ти попълнят друго незнаят к'во да правят.То си личи и от цената им.
бате,ти си бизнесмен и милионер,и ти ще си ходиш на скъпоплатени специалисти,ама мисля,че информацията на Бозо е много ценна за всички простосмъртни,дето на старта
bateto

Мнение от bateto »

Това беше контра на глупостите за ;данъчното планиране; дето ги нареди.Да не се изказва неподготвен.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

www.ufile.ca - без грешка. за доходи под 15К е безплатна. Иначе 15 кинта + 5 за жената.
На другата година ти помни данните и въобще песен. В началото ми беше нанагорно, защото това е тера нова за мен, ама пък интересно. А тази година съм попълнил и изпратил 2-те декларации сигурно за час.

става и за първа данъчна декларация (дето нямаш право да пратиш електронно), накрая ти генерира ПДФ-и, разпечатваш ги и ги пращаш.

чувал съм и за QuickTax че била подобна.

Една приятелка ходи преди време да попълва такива декларации за новодошли/социално слаби, ама то там има само една бележка от помощите или от КОфи и готово, т.е. там не са свикнали на по-интересни случаи. Затова - осторожно :)
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

ssttoo написа:www.ufile.ca - без грешка. за доходи под 15К е безплатна. ...
Can I get my return for free?
If your total family income is $20,000.00 or less, the tax returns are free for your family.

Slu4ajno go razgledah toku-6to - Tazi godina e za pod 20 K.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Mark

Re: Попълване на данъчните декларации, къде и как?

Мнение от Mark »

Botzo написа:... Викам си че не може да няма по-евтино, все пак сме в Квебек, Канада, т.е. рогът на изобилието...
:lol: mnogo ewtinoto w okolo 99% ot slu4aite izliza po-skapo :lol: , taka, 4e - wnimatelno ! :lol:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
▼

Мнение от ▼ »

:D Botzo nali beshe doshyl v Kanada "da se razvivash"! Da ti kaja na ushe che normalen schetovoditel shte ti vzeme ot $50-$200 za deklaratziata v zavisimost ot kolko problemi mu syzdadesh kato ti otdeli normalno vreme. Tezi evtinijki za po $7 gi ostavi.

A za danychnoto planirane, che bilo krajba ot dyrjavat, shte te ostavim da si pomislish domashno do dogodina kato ti porasne cheka 8)
bateto

Мнение от bateto »

Абе остави го човека ,не виждаш ли че е на хапчета .
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

bateto написа:Абе остави го човека ,не виждаш ли че е на хапчета .
Това изказване с какво помага на дискусията?
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Щом сте решили, че данъчното планиране не ви интересува, въпреки че данъците в Квебек почват от 29.36% и всеки спестен данък е инвестиция с възвращаемост от 29.36% (питайте Любо колко СИГУРНИ инвестиции имат тази възвращаемост) и ще ходите на данъчен ПОПЪЛВАЧ, то не си заслужава да слушате нито бозо (смехурко 2004), а още по-малко администратора.
Причините са ясни:
бозо препоръчва институция, същата която е обяснявала на bis http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... highlight=
че не може да отсъстваш от Канада повече от 6 месеца, което е старо и невярно само от 3 години :wink:
администратора препоръчва ufi**.с*, което си е жив обир, тъй като ВИЕ си попълвате декларациите САМИ, а те ви взимат пари за нищо, даже като новодошли не може да си пуснете декларациите електронно

http://www.cra-arc.gc.ca/tax/individual ... eed-e.html
е програмата Community Volunteer Income Tax Program (CVITP)
която се предлага БЕЗПЛАТНО и в нея работят хора които са запознати достатъчно добре с данъчната система, за да не ви карат да се връщате в Канада след 6 месеца, а и са НАПЪЛНО безплатни и не взимат пари за НИЩО.

АКО ИСКАТЕ ДА НЕ ПЛАЩАТЕ ИЗЛИШНИ ДАНЪЦИ, СПЕСТЯВАЙТЕ В RRSP!
pumpy

Мнение от pumpy »

kam bg-montreal ako stava razbira se
prez parvata godina moje li da se vnasja v RRSP ili sam razbral nepravilno ot sreshtata ni che e pozvoleno do 18 % ot minalogodishnija ti dohod a prez parvata godina njamash minalogodishen i do koga e krainija srok za da ti zvanna ako stava i za parvata godina ?
grudeva

Мнение от grudeva »

Syshto taka Fоnds de depannage- Clinique d'impot sur le revenu, za l'ouest de l'ile tel.683-0456.Bezplatno e obajdash se i i ti nasrochvat sreshta.
Заключено