Има ли някой завършил специалност ИМ в ТУ С-я/П-в живеещ в К
Има ли някой завършил специалност ИМ в ТУ С-я/П-в живеещ в К
Моля ако има някой завършил опоменатата специалност, т.е. ИМ в Техническия нека каже как е кара там в Канада. Работи ли нещо срързано с това, което е учил, лесно ли се защитава. Да ми драсне един ред , че аз съм я завършила и малко ми е мътно по отношение на това какво ще правя. Няма да мия чинии я - за какво съм потила над пустите читанки толкова години.
Re: Има ли някой завършил специалност ИМ в ТУ С-я/П-в живеещ
Tova za Bg obrazovanieto go zabravi v Canada,to e neprigodeno za razvitia kapitalizam,i neprilojimo v realno sashtestvuvashtata ikonomicheska deistvitelnost.ety написа:Моля ако има някой завършил опоменатата специалност, т.е. ИМ в Техническия нека каже как е кара там в Канада. Работи ли нещо срързано с това, което е учил, лесно ли се защитава. Да ми драсне един ред , че аз съм я завършила и малко ми е мътно по отношение на това какво ще правя. Няма да мия чинии я - за какво съм потила над пустите читанки толкова години.
Edinstvenia nachin e da uchish otnovo
A i angliskia nauchi,stoto i docent da si v BG,bez otlichen angliski i chinii niama da te vzemat da miesh,da ne govorim za po-dobra rabota
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
- drifter
- Обратна връзка:
Какво стана сега
В другата тема имало работа в Уинипег много, а тука без английски и образование и чинии няма да може да мием 
Сега сериозно
Препоръчайте ми какво да търся на първо време като неквалифицирана работа. Работя нощни смени на открито с голяма хидравлична машина и понеже това ме кефи не ми се ще в Канада да се забия като чистачка в някой офис. От друга страна съм жена и не се самозалъгвам, че разделение (за да не кажа дискриминация) в професиите не съществува. Накратко работа за начало, но да е по скоро с машини отколкото тип домакинска 

Сега сериозно

All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Пак се отплеснахте по други въпроси. Моля не отговаряйте там, където не ви питат или пишете лични съобщения. Този форум все пак е за хора, които търсят помощ. Ако искате лафче има си място за това във форума. А то за образованието - ми признават го ама трябва да го защитиш. А доцент още не съм станала, но ако остана в БГ може и това да стане след някоя друга година. Благодаря за вниманието
Сега сериозно.
Ети, номера ти отговори с достоверност около 90 %
От половин година разпитвам приятели и познати отвъд океана за проблемите с работа и дипломи в Канада.
За съжаление - инженерите щем не щем ще трябва да учим, ако искаме да ни бръснат за нещо...
Ти обаче, както вече ти казах, имаш шанса да си го спестиш по простата причина, че си 95 % икономист и само 5 % инженер. Просто трябва да упорстваш в търсенето.
Ако се разровиш с търсачката - ще намериш страшно много информация от форума.
Ети, номера ти отговори с достоверност около 90 %
От половин година разпитвам приятели и познати отвъд океана за проблемите с работа и дипломи в Канада.
За съжаление - инженерите щем не щем ще трябва да учим, ако искаме да ни бръснат за нещо...
Ти обаче, както вече ти казах, имаш шанса да си го спестиш по простата причина, че си 95 % икономист и само 5 % инженер. Просто трябва да упорстваш в търсенето.
Ако се разровиш с търсачката - ще намериш страшно много информация от форума.
ety написа: за какво съм потила над пустите читанки толкова години.
Niama nachin, ako iskash da prodylzhish da se zanimawash s takawa rabota, shte triabwa da se uchi pak. I powiarwaj, tuk se uchi poweche i po-kachestweno. S niakolko dumi, poteneto i zora, kojto sme prezhiweli na studentskite skamejki w BG sa bili napylno bezmisleni, no da znaesh che zora ot BG e kato pesen, sravnen s tukashnia. Sega na wyprosa, ne sym w tazi oblast (kakwo znachi IM), ako e towa za koeto si mislia, tuk wsiaka godina unitata bylwat hiliadi hora, kak mislish-imash li shans? Towa se otnasia za wsichki specialnosti. S BG obrazovanie i goliama doza kysmet, mozhe da se stigne do niwo na tehnik, tehnolog, personala pod inzhener, w niakoja po-malka kompania. Za poveche - mnogo trudno, no ima hora, koito sa go naprawili. Kakto kaza edin nash izwesten syforumnik, "Uspeli sme vypreki nasheto obrazovanie, a ne blagodarenie na nego". Taka che nema da se puashish i gore glawata.
За тези които не знаят ИМ, това е индустриален мениджмънт. Вярвам, че все пак ще успея и като му доиде времето пак ще Ви пиша във форума. А и друго - защо тогава искат от повечето хора да са завършили в.образование - кажете. АЗ продължавам да се потя над учебниците.
А относно англиският ми, мисля, че номера не може да говори за мен след като не ме познава. И за сведение на незнаещите - доцентите в БГ се атестиратпоне на 3 години и се изисква да знаят поне един западен език - а тези, които аз познавам четат и лекции в много престижни университети по света. Та такива работи. Нека човек ако не е запознат с някоя материя да не се исказва, че одеви ми се вдигна кръвното.
А относно англиският ми, мисля, че номера не може да говори за мен след като не ме познава. И за сведение на незнаещите - доцентите в БГ се атестиратпоне на 3 години и се изисква да знаят поне един западен език - а тези, които аз познавам четат и лекции в много престижни университети по света. Та такива работи. Нека човек ако не е запознат с някоя материя да не се исказва, че одеви ми се вдигна кръвното.
No667 написа:... Tova za Bg obrazovanieto go zabravi v Canada,to e neprigodeno za razvitia kapitalizam,i neprilojimo v realno sashtestvuvashtata ikonomicheska deistvitelnost.
Edinstvenia nachin e da uchish otnovo...

Абсолютно не съм съгласен с това твърдение ! Ученето не е единствения начин, а един от начините. Нещата зависят от конкретната специалност, стажа по нея, положението на работния пазар, късмета и т.н., и т.н. ... :idea: !
Obey gravity ... It's the law!