Минахме почти цялата процедура с жена ми, в момента паспортите ни са в Букурещ и до 2-3 седмици очакваме да ги върнат с визите. Жена ми обаче междувременно си промени мнението и не иска да напуска България. Аз обаче искам. Работата е до толкова сериозна, че сме мислили и за развод. Затова въпросът ми е: ако се разведем СЛЕД като получим визите и ПРЕДИ да тръгна аз сам за Канада, това как ще се отрази на моето уреждане там? Някой ще ми направили някакви спънки или проблеми затова, че сме кандидатствали и получили визи като семейство, а отивам там разведен и сам?
Благодаря предварително!
(заб.: визите ги получаваме по програмата на провинция Квебек, ако това има някакво значение. Деца нямаме)
Развод СЛЕД визите
Re: Развод СЛЕД визите
Зависи кой от двама ви е водещият кандидат – ако си ти, то тогава можеш да дойдеш сам и да си уредиш статута в Канада без проблеми, а визата на женита ще изгори. Ако обаче тя е водещия кандидат, то тогава трябва да дойдете до Канада и двамата, дори и тя да напусне Канада буквално на другия ден.trab написа:Минахме почти цялата процедура с жена ми, в момента паспортите ни са в Букурещ и до 2-3 седмици очакваме да ги върнат с визите. Жена ми обаче междувременно си промени мнението и не иска да напуска България. Аз обаче искам. Работата е до толкова сериозна, че сме мислили и за развод. Затова въпросът ми е: ако се разведем СЛЕД като получим визите и ПРЕДИ да тръгна аз сам за Канада, това как ще се отрази на моето уреждане там? Някой ще ми направили някакви спънки или проблеми затова, че сме кандидатствали и получили визи като семейство, а отивам там разведен и сам?
Благодаря предварително!
(заб.: визите ги получаваме по програмата на провинция Квебек, ако това има някакво значение. Деца нямаме)
Местя темата в под-форум Имиграция в Квебек, там й е правилното място.
Re: Развод СЛЕД визите
Направо изтрий точно тази тема, защото аз вече съм я пуснал един път и в този под-форум.Koko написа:Местя темата в под-форум Имиграция в Квебек, там й е правилното място.
Иначе, мерси за отговора, аз съм водещия, успокои ме

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Така е, щоm си водещият няmа да иmаш трудности с придобиване на резидентски статут.
И без да се опитваm да даваm акъл искаm саmо да допълня Kolio 4е развод mожеш да полу4иш когато поискаш но по важното е да си сигурен 4е си дал достатъ4но шанс на бракът ви. Не бързай с развода ела в Канада, усети тук живота, дайте си вреmе да преосmислите позициите си и тогава действате. Пък mоже да разберете 4е не е важно mястото където ще живеете, а фактът 4е сте заедно и се оби4ате. Късmет и уmната!
И без да се опитваm да даваm акъл искаm саmо да допълня Kolio 4е развод mожеш да полу4иш когато поискаш но по важното е да си сигурен 4е си дал достатъ4но шанс на бракът ви. Не бързай с развода ела в Канада, усети тук живота, дайте си вреmе да преосmислите позициите си и тогава действате. Пък mоже да разберете 4е не е важно mястото където ще живеете, а фактът 4е сте заедно и се оби4ате. Късmет и уmната!
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)