Kvo slushate po Kebeksko
-
Kvo slushate po Kebeksko
ko se slusha po kebeksko, ima li kafani kato tuk po nashensko ?
Неее,не остаряваш!
И аз не разбирам какво е това,а за остаряването не си признавам!
По-скоро сме далеч от България-ще видиш като се връщаш колко много думи няма да разбираш...(знам го от опит
)Езика (и особенно жаргона се развива с бясна скорост)
А ние тук си слушаме квебекски хитове.Точно това си говорехме наскоро,че е обидно просто такава хубава музика да е известна само в Квебек,защото има всички данни да бъде световен хит.
Чакай да си спомня някои заглавия...
"Que je t'aime"-тази май е стара,но върви реклама с куплета и и непрекъснато я въртят по радиото,така че вече всички в къщи си тананикаме...
"Changer"-Jean Francois Breau -Ох,с тази песен в къщи е истинско караоке...
"Je serai la pour toi"-Gino Cuilico et Marilou -известен оперен певец и дъщеря му.Станаха звезди с тази песен,издадоха един албум,бяха на върха и толкова ги въртяха,че май вече поомръзнаха,а друг албум не издават,пък и едва ли ще стигнат този хит вече-дъщерята расте....
Star Academie разбира се...
Дъщеря ми е голяма поклонничка на "Lorie"-от нея се слуша всичко.
Има още много известни изпълнители и парчета-хитове,но нека други ме допълнят-аз обичам само да слушам,не и да помня имена...

А ние тук си слушаме квебекски хитове.Точно това си говорехме наскоро,че е обидно просто такава хубава музика да е известна само в Квебек,защото има всички данни да бъде световен хит.
Чакай да си спомня някои заглавия...
"Que je t'aime"-тази май е стара,но върви реклама с куплета и и непрекъснато я въртят по радиото,така че вече всички в къщи си тананикаме...
"Changer"-Jean Francois Breau -Ох,с тази песен в къщи е истинско караоке...

"Je serai la pour toi"-Gino Cuilico et Marilou -известен оперен певец и дъщеря му.Станаха звезди с тази песен,издадоха един албум,бяха на върха и толкова ги въртяха,че май вече поомръзнаха,а друг албум не издават,пък и едва ли ще стигнат този хит вече-дъщерята расте....
Star Academie разбира се...
Дъщеря ми е голяма поклонничка на "Lorie"-от нея се слуша всичко.
Има още много известни изпълнители и парчета-хитове,но нека други ме допълнят-аз обичам само да слушам,не и да помня имена...

Ние пък хич не можем да я захаресваме тази франкофонска музика. Напомня ми за българската естрада от времето,когато този термин се ползваше. Досадна, отегчителна. Тук-таме по нещо свястно, ама това не променя общия тъп фон. А, има и френски рап. Жив отврат... Не стига че рап, ами и френски. Хич ги няма в тези работи горките кебекари, че и французи. Взех да харесвам Жо Дасен и др. подобни френски класики. Дотук ме докараха...
Обичам да преча
БГ музика си обичаме, ама не от сорта на Хр. Кидиков, П. Панайотов, абе разбираш за какво говоря... Друго си е Васко Кръпката, Щурците, Г. Минчев, ФСБ... имного, много други. И от по-новите има готини, но като не ги слушам, (защото нищо не си взехме) не се сещам за имена ей така от нищото.JOY написа:Аууу,и "Фурор" ли не гледате,бе,Анито?
Това ни е любимото предаване откакто сме тук-оттам и заобичахме квебекската музика! (Е,чак до рап не съм стигнала да захаресвам,..)
А вие българска музика не обичате ли?
А "фурор" не сме гледали

Обичам да преча
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
До Пламен и Joy :
"Кафани" в превод от сръбски означава "кръчми"...
Превод в ефир - знаете кой
А за музиката е лесно - да живее МР3!
А пък рап на френски ми звучи много фенско...
"Кафани" в превод от сръбски означава "кръчми"...

Превод в ефир - знаете кой

А за музиката е лесно - да живее МР3!

А пък рап на френски ми звучи много фенско...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
abe ne moga da razbera shto za wypros e twa - kwa muzika slushate ?
Ami kak kwa - koi kwat si e donesyl ili koi kwat si e iztochil
Az lichno wse poweche se ubejdawam kolko hybawa muzika e HOUSE.
Slusham si q i i se kefa. Daje i se kefa poweche otkolkoto w BG.
Shtoto tuk nema kyde da q chuesh. Samo "chez moi". A w BG - qko se dyni i po-byrzo omryzwa.
Popitah uchitelkata mi po frenski w KOFI kak se prewejda i se okaza che nito tq nito nqkoi ot kolegite i sa chuwali za kwo staa na wyrpos. Wsyshtnost ako popitam nqkoi Canadec "Znaete li kwo e "house" ?" siguren sym che otogwora sha byde :
"Aaa, onowa kartonenoto, deto go izpolzwame za jiweene"
A inache nqmam nishto protiw nikakwa muzika. Wseki ima prawoto da si slusha kwot go kefi (stiga da dade dobyr bakshish i Sashka Prasewa puskam
)
Koito iska si slusha Qebekarska muzika, koito iska chalga, koito kwot mu e kef.
Ami kak kwa - koi kwat si e donesyl ili koi kwat si e iztochil

Az lichno wse poweche se ubejdawam kolko hybawa muzika e HOUSE.
Slusham si q i i se kefa. Daje i se kefa poweche otkolkoto w BG.
Shtoto tuk nema kyde da q chuesh. Samo "chez moi". A w BG - qko se dyni i po-byrzo omryzwa.
Popitah uchitelkata mi po frenski w KOFI kak se prewejda i se okaza che nito tq nito nqkoi ot kolegite i sa chuwali za kwo staa na wyrpos. Wsyshtnost ako popitam nqkoi Canadec "Znaete li kwo e "house" ?" siguren sym che otogwora sha byde :
"Aaa, onowa kartonenoto, deto go izpolzwame za jiweene"
A inache nqmam nishto protiw nikakwa muzika. Wseki ima prawoto da si slusha kwot go kefi (stiga da dade dobyr bakshish i Sashka Prasewa puskam

Koito iska si slusha Qebekarska muzika, koito iska chalga, koito kwot mu e kef.

-
- Администратор
- Обратна връзка:
Ето тук една следа.IvHaydu написа:Разучи къде е ...![]()
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewtopic.php?t=1793
Абе какво ли стана с тоя човек Коко М?
Виж ти,за пръв път се появява тук Емил и ме заинтригува.... :rotate: Колко си романтичен!!! Прекрасна музика за специални хора! :krila: :love:emil написа:Ей здравейте.Съгласен съм с JOY,че има много свежа квеб.музика,даже съм и фен.Струва си да се слушат имена като Гару,Бруно Пелтие,Марио Пелша,Ерик Лапоент и много други.Жалко е че френските текстове ги спират да станат световни хитове.На мен лично фаворит ми е ,,Je n'attendais que vous'' na Garou.
Бих добавила още Наташа Сан Пиер с хита и "Je n'ai que mon ame"