55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
agent Ozo

Re: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

Мнение от agent Ozo »

Бистре, не си ми интересна. Отивай си в темата за киселото зеле. Тя по ти отива. ;-)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да разбира се, ти още по-малко. Това не значи, че ще те оставя на мира да си сипеш комунистическата пропаганда.
Точно тук ми е мястото, да те карам да се вкисваш повече и от кисело зеле. :rock: :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

MrGeek написа:Може би е добре да се поограмотиш, че след окупацията на 8-ми септември 1944-та, азиатците изнасят около 50 хиляди страници с документи от държавния архив. Може би също така си пропуснал да забележиш, че отдавна има инициатива за връщането на тези заграбени документи в България. Добре е също така да потърсиш информацията в медиите, че Масква вече се е опитала да върне туй-онуй макар и само 780 страници и то копия на този етап някъде през 2011-та. Иначе няма нужда да ми благодариш за ограмотяването ти по този въпрос - безплатно е.
От всичките тези глупости дето ги бълваш е очевадно, че хал хабер си нямаш от държавните архиви, нито от системата такава каквато е, нито от структората им, а още по-малко от това как и защо са създадени! Пълна дивотия е това с откраднатите точно определен брой страници, после пък върнати, че даже и копия, белким му трябват на някой оригиналите... Само болен мозък може да роди подобни простотии и още по-болен да им повярва... :@ :devil: За да подкрепиш всичко това и да изглежда като истина по-добре щеше да бъде да споменеш от каква област са тези страници и за какво се отнасят... :lol:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivalin написа:Само болен мозък може да роди подобни простотии и още по-болен да им повярва... :@ :devil:
Възможно е, явно доста болни мозъци има, включително и в Кремъл, щом вече са връщали някакви копия, макар и малко на брой. Виж обаче вземете си стиковайте версиите с другаря подполковник, защото той например изобщо не отрича този неоспорим факт, макари и да вади някакви меко казано странни тези в защита на азиатското мародерство от типа на "военни трофеи" и прочие тинтири-минтири. :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

MrGeek написа:
Факт на деня: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

25 години след падане на комунистическия режим 55% от българите изразяват по-скоро позитивна оценка за неговия лидер Тодор Живков. През 2014 година отрицателно е отношението на 25%, а 20% не могат да направят преценка. Това показват данни от голямо изследване на "Алфа рисърч"* за оценката на социализма и прехода, което се представя в момента като част от инициативата "25 години свободна България"
Мдам, мухите се множат в геометрична прогресия. Съвсем логично е обаче щом 55% се възхищават от правешкия каскет, да продължават да си избират да ги управлява личния му бодигард.
За когото бодигард ти отричаше, че е протеже и силно удобен на САЩ, само защото бил подарил куче на Путин.

US Ambassador John Beyrle:
"8. (S) Борисов многократно ни уверява, че подкрепя близките отношения със САЩ, включително и базирането на американски войски на българска територия. В статия на 5-ти май, той описа подписването на Споразумението за сътрудничество във военната област като „победа" за България, подчерта ползите от съвместните учения и от американските инвестиции и призова опонентите на базите „да си държат езика зад зъбите, за да защитят националните интереси". Понякога, обаче, Борисов променя посланието, особено когато се опитва да критикува непопулярния начин по който правителството се ангажира с инициативата. В реч в Хасково на 5-ти април, той каза на публика от няколкостотин човека, че лично той подкрепя базирането на американски войски в България, но описа нежеланието на правителството да проведе референдум по темата като „фундаментален пропуск". Други коментари, в следващо интервю, бяха по-твърди. „В Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна." Писмо от Посланика, адресиращо категорично тези коментари, постигна желания резултат - кметът се отказа да критикува правителството по този въпрос, и в обширна статия, излязла на 5-ти май (повтаряйки дословно аргументацията на Посланика) изрази подкрепа за съвместните военни бази.

Борисов силно подкрепя близки отношения със САЩ, и е в позиция да подпомогне някои американски интереси в страната. Неговото ясно послание към националистическите избиратели може да го вкара в конфликт с някои политики на САЩ, но той също е в състояние да предизвика по-позитивно разглеждане на образа на Съединените щати в обществото.
16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа."

http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... _id=722086"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа:Да разбира се, ти още по-малко. Това не значи, че ще те оставя на мира да си сипеш комунистическата пропаганда.
Точно тук ми е мястото, да те карам да се вкисваш повече и от кисело зеле. :rock: :D
Абе колкото и да се правиш на антикомунистка, все пак си оставаш внучка на дядо си и дъщеря на майка си. :)
Днес отново е на мода да си пренаписваме автобиографиите, започвайки от президента ни.
Върховно шоу е да гледаш как бивш комунист, в ролята на президент, раздава ордени на дисиденти за заслуги в борбата срещу комунизма и те му се кланят и му благодарят най-раболепно. Абе цирк!
Изображение
Плевнелиев цъфна като номенклатура на БКП

Ето такива сте всички от беснеещата глутница на най-върлите антикомунисти. Мъчите се да скриете и преправите някак си неудобните факти от миналото си, ама те все пак вземат та изплуват, рано или късно. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Озо, мреш да намесваш семействата на опонентите си, когато не можеш да измислиш нищо по-оригинално.
Майка ми никога не е била комунистка. А аз съм отгледана от другият си дядо, който не е помирисвал комунизъм. (Беше много добър танцьор на танго за сметка на това и добър лекар. :*: :f: ) А сега де?!... :D Ти не подкрепяше ли ревностно Герб, с листите, на който е избран Плевнелиев за президент, хъм? ;)
P.S. Нали не ти бях интересна? Какво се занимаваш с мен? Ай, чиба! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Павел написа:
MrGeek написа:
Факт на деня: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

25 години след падане на комунистическия режим 55% от българите изразяват по-скоро позитивна оценка за неговия лидер Тодор Живков. През 2014 година отрицателно е отношението на 25%, а 20% не могат да направят преценка. Това показват данни от голямо изследване на "Алфа рисърч"* за оценката на социализма и прехода, което се представя в момента като част от инициативата "25 години свободна България"
Мдам, мухите се множат в геометрична прогресия. Съвсем логично е обаче щом 55% се възхищават от правешкия каскет, да продължават да си избират да ги управлява личния му бодигард.
За когото бодигард ти отричаше, че е протеже и силно удобен на САЩ, само защото бил подарил куче на Путин.

US Ambassador John Beyrle:
"8. (S) Борисов многократно ни уверява, че подкрепя близките отношения със САЩ, включително и базирането на американски войски на българска територия. В статия на 5-ти май, той описа подписването на Споразумението за сътрудничество във военната област като „победа" за България, подчерта ползите от съвместните учения и от американските инвестиции и призова опонентите на базите „да си държат езика зад зъбите, за да защитят националните интереси". Понякога, обаче, Борисов променя посланието, особено когато се опитва да критикува непопулярния начин по който правителството се ангажира с инициативата. В реч в Хасково на 5-ти април, той каза на публика от няколкостотин човека, че лично той подкрепя базирането на американски войски в България, но описа нежеланието на правителството да проведе референдум по темата като „фундаментален пропуск". Други коментари, в следващо интервю, бяха по-твърди. „В Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна." Писмо от Посланика, адресиращо категорично тези коментари, постигна желания резултат - кметът се отказа да критикува правителството по този въпрос, и в обширна статия, излязла на 5-ти май (повтаряйки дословно аргументацията на Посланика) изрази подкрепа за съвместните военни бази.

Борисов силно подкрепя близки отношения със САЩ, и е в позиция да подпомогне някои американски интереси в страната. Неговото ясно послание към националистическите избиратели може да го вкара в конфликт с някои политики на САЩ, но той също е в състояние да предизвика по-позитивно разглеждане на образа на Съединените щати в обществото.
16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа."

http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... _id=722086"

В голяма грешка си ...
Той не е "протеже" а заложник на САЩ !
ЦРУ му предложи варианта Йоца Амстердама или "подлога" на САЩ !

http://www.infonews.bg/%D0%B5%D0%BA%D1% ... %B9%D0%BA/"

Та както виждаме вилката е на врата му ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
joro

Мнение от joro »

И по времето на Тодор Живков България беше сред най-бедните държави. Чехи, поляци, унгарци, сърби живееха много по-добре. За Западна Европа и Америка изобщо няма смисъл да говорим. Единствено подмазвачите и хранениците на Партията Майка живееха добре, докато народът се редеше на опашки за сирене и чакаше 15 години за една тъпа руска Лада. Само глупаци могат да съжаляват за тоя тъпанар и неговата партия, откъснала българския народ за половин век от човешката цивилизация.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа:Майка ми никога не е била комунистка. А аз съм отгледана от другият си дядо, който не е помирисвал комунизъм. (Беше много добър танцьор на танго за сметка на това и добър лекар.
Така де, нали за това говорим. Според повелята на времето вадим и съответните роднини. Ако си живеехме още в соц-а, щеше да си отгледана от дядо си - комуниста, а и майка ти щеше да е истинска дъщеря на татко си, както и ти истинска дъщеря на майка си. Но днес е по-удобно да си дъщеря на тати и истинска внучка на неговия баща. Които поне на думи (и то твоите, които изобщо нямат никаква тежест) са антикомунисти, което може и да не е било точно така. Щото и Плевнелиев се пишеше антикомунист и размахвал плакати на митинг на 10-ти ноември, пък то...член на БКП и нямало никакъв митинг на тази дата. :)
И дори не се замисляш, че никога убеден антикомунист не би си взел за жена комунистка или пък дъщеря на убеден комунист. Това го могат само еничари като циганина Костов. :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не ги вадя. Просто така си беше. Ако още в България беше комунистическо всички ние може би още щяхме да сме затворници. Това не променя факта обаче, че щях да си остана истинска дъщеря на баща си. И аз съм "еничарка" като Костов (дори и по-лоша). Вярвам, че идеите определят човека. Не бих могла да живея с комунист, това е! :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа: И дори не се замисляш, че никога убеден антикомунист не би си взел за жена комунистка или пък дъщеря на убеден комунист.
Ти сега сериозно ли или се пошегува ?
Вярно е, че комунисти са предавали майка си и баща си задето са врагове на народа не следва. Но откъде следва, че убеденият антикомунист не би си взел жена комунистка? Освен ако е дървена глава де.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:
agent Ozo написа: И дори не се замисляш, че никога убеден антикомунист не би си взел за жена комунистка или пък дъщеря на убеден комунист.
Аз не мога да го приема сериозно, иначе излиза, че и аз съм "еничар", понеже бащата на жена ми навремето е бил член на БКП и на всичкото отгоре и е работил на строителни обекти в Русия. :D Може би ме спасява единствено това, че не е бил "убеден комунист", а просто се е нуждаел от по-платена работа, каквато Партията-хранителница не можеше да осигури, но за сметка на това много внимаваше дали си й член, преди да те пусне за чужбина (пък било то и в Русия). ;)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа:
Вярно е, че комунисти са предавали майка си и баща си задето са врагове на народа не следва. Но откъде следва, че убеденият антикомунист не би си взел жена комунистка? Освен ако е дървена глава де.
Погледни пак към кого се обръщам с тези свои думи и сам ще си отговориш на въпроса. :)
Публикувай отговор