Bulgarian Nightmares ...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
plamsht

Re: Bulgarian Nightmares ...

Мнение от plamsht »

Rall написа:Ха верно, аз като си ходих последния път , майка ми гордо ми връчи карта с чип. Минаваш през две врати с чип и после още две метални с ключ... Приятелката ми беше впечатлена, вика много е готино - като последния сезон на walkig dead... нема опасност зомбита да проникнат вътре :D

Е хайде, хайде ..:)Ако се мернат във вашия блок същите мутанти дето тука се мотаят, майка ти сигурно ще те изненада и с трета врата ;) ...такива са старите поколения в БГ - "хобити" :) ... невинни...:) А пък за walking dead :)...тя чуждата мизерия е винаги по голяма от наш'та
Да не излезе сега, че нещо лошо за приятелката съм казал:) ...напротив;)
pumpy

Мнение от pumpy »

plamsht написа:
Rall написа:Ха верно, аз като си ходих последния път , майка ми гордо ми връчи карта с чип. Минаваш през две врати с чип и после още две метални с ключ... Приятелката ми беше впечатлена, вика много е готино - като последния сезон на walkig dead... нема опасност зомбита да проникнат вътре :D

Е хайде, хайде ..:)Ако се мернат във вашия блок същите мутанти дето тука се мотаят, майка ти сигурно ще те изненада и с трета врата ;) ...такива са старите поколения в БГ - "хобити" :) ... невинни...:) А пък за walking dead :)...тя чуждата мизерия е винаги по голяма от наш'та
Да не излезе сега, че нещо лошо за приятелката съм казал:) ...напротив;)
И кои са тези мутанти, заради които се заключваме с по 5 ключалки ???? И къде точно се намират, защото аз за 10 години на този континент не съм ги видял ????
Поняко си мисля, тоест често си мисля за една и съща Канада ли говорим в този форум ?
newcomer

Мнение от newcomer »

IRA написа:аз не съм виждала такова нещо.....
аз също.на моята кооперация от 4 етажа и 12 апартамента даже входната врата не се заключва
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Eпа да, у прованса е по спокойно. Нашата кооперация е на пъпа на Софето, на 100м от 5-то РПУ и ситуацията е такава...
През първата врата, се влиза в двора, през втората във входа, третата метална се отваря навън за да влезнеш в апартамента а зад нея четвъртата навътре :D сметай ако ти се пикае и бързаш :x :sweat: първите две са бързи с "чип" сами се отварят, ама другите две дорде намериш ключовете ;)
Dead Eyes See No Future
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Днес ще предоставя на вашето внимание 2 снимки. Това е новата магистрала "Тракия", повече известна като магистрала "Бат Бойко". :D

Първата снимка, разбира се отразява Мисълта към животните.
Изображение

Втората-Мисълта към хората
Изображение

Разгледахте ли ги? Сега да поразсъждаваме.
Много хубаво, че Европейският съюз дава пари за усвояване и изисква да си пазим животните. Обаче аз подочух интересни факти. Наемани са холандски специалисти да проучват трасетата за летене на птиците, както и тези за преминаване на таралежите. Има и тунели за таралежи, обаче тях не успях да снимам. Сори! Така че с парите...май откъдето дошли-там и отишли. :D
BTW, замислих се, ако аз бях таралеж или птица, как ли биха ме накарали да мина точно по посоченото трасе? Ама това са подробности...По нашите (канадски) магистрали няма такива изгъзици... Общо взето хвърлени на вятъра пари.
Сега за хората. Да не пикаеш 180 км е меко казано притеснително. Затова са сложили на отбивките химически тоалетни + големи жълти цилиндри за боклук. Знакът обаче преди всяка отбивка обещава WC, пейка с борче и течаща вода...Вода комай нямаше, борчета още по-малко. Доскоро и химическите тоалетни са липсвали и дамите са пикаели поприкрити между двете отворени врати на колата. Сега са сложили хим. тоалетни, но разбрах, че ги крадат. Ако някой от вас е ходил в такава WC знае какво неописуемо удоволствие е да я ползваш. :lol:
Бензиностанции, разбира се, няма. ...Та каква стана тя? Мислим за животните, за хората обаче не. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
todor73

Мнение от todor73 »

Има, има и в Канада има, пътечки де, за животни, по 175 за Лак-Сен-Жан, мечки, сърни имат си коридори за пресичане на магистралата, явно не следиш много местните медии, какви дебати имаше за Ешанжор Тюрко и 30-40 кулиоври (малки змии), та за да не им развалят рахътлъка на змиите, проекта беше спрян.

А за баражите на север, за да разрешат строежа им, разни леви еколози са искали луди работи за да може бобрите да са ок. И тук, никой не им е давал фондове отвън, ама еколозите са голяма напаст тук ... и нали са толерантна нация, уйдисват им на ъкъла политиците и харчат пари на вятъра.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Днес търсих блок 38 в Младост-1 в София ... Таксито се въртя 20 минути .... Такситата нямат GPS, нито едно досега, от 10-ина използвани ... И никой от хора/съседи не знае къде живее, ще кажеш, че всички са се заселили там последната година ... От 20 запитани никой не знаеше къде е блок 38, въпреки че живеят на 100 метра от него. Такива неща като табелки няма, разбира се ... След още 20 минути въртене пеша успях да го открия - много съм горд от себе си !! :D

Това, което някой спомена за вратите на блокове с чипове / електронно заключване е абсолютно вярно - повечето врати на блокове вече се заключват по тоя начин .... Нищо лошо, според мен, но чак пък такова секюрити ... човек вярно ще си помисли, че наоколо живеят зомбита .... Цигани видях само няколко, и това след обикаляне из доста квартали ... Явно са ги заточили на сигурно място... :-)
За секюрити ... Не знам .... Аз съм живял там 33 години и не се притеснявам от много неща, ама всичко е късмет, вие си знаете ... ;-)
Pointzero

Мнение от Pointzero »

roumensp написа:Днес търсих блок 38 в Младост-1 в София ... Таксито се въртя 20 минути .... Такситата нямат GPS, нито едно досега, от 10-ина използвани ... И никой от хора/съседи не знае къде живее, ще кажеш, че всички са се заселили там последната година ... От 20 запитани никой не знаеше къде е блок 38, въпреки че живеят на 100 метра от него. Такива неща като табелки няма, разбира се ... След още 20 минути въртене пеша успях да го открия - много съм горд от себе си !! :D
:tmi:
бакшишите едно време бяха доста по-отракани и без GPS. Освен, ако твоя не ти е чул канадския акцент и е решил "да те поразходи" :lol:
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Pointzero написа:
roumensp написа:Днес търсих блок 38 в Младост-1 в София ... Таксито се въртя 20 минути .... Такситата нямат GPS, нито едно досега, от 10-ина използвани ... И никой от хора/съседи не знае къде живее, ще кажеш, че всички са се заселили там последната година ... От 20 запитани никой не знаеше къде е блок 38, въпреки че живеят на 100 метра от него. Такива неща като табелки няма, разбира се ... След още 20 минути въртене пеша успях да го открия - много съм горд от себе си !! :D
:tmi:
бакшишите едно време бяха доста по-отракани и без GPS. Освен, ако твоя не ти е чул канадския акцент и е решил "да те поразходи" :lol:
Бакшишите които аз давам и винаги съм давал са много повече от това, което ти можеш да си представиш. И за уточнение - аз нямам канадски, а шопски акцент :D
Pointzero

Мнение от Pointzero »

roumensp написа:
Pointzero написа: :tmi:
Бакшишите които аз давам и винаги съм давал са много повече от това, което ти можеш да си представиш. И за уточнение - аз нямам канадски, а шопски акцент :D
румене, явно тук не се разбрахме правилно за дефиницията на думата "бакшиш".
в българското народословие, тя и ма 2 основни значения:
1. (според wiki): Бакшиш е възнаграждение за обслужаване .........
2. (пак според wiki): В разговорния език „бакшиш“ се ползва и като нарицателно за таксиметров шофьор.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%88

та ... моята мисъл беше: бакшиш=таксиметров шофьор

сега пак прочети ми постинга в духа на последното....
cheers
:beers:
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз не споря, просто споделям случка. За мен няма виновни - липсата на технология и заинтересованост към обкражаващата действителност не е ничия вина, просто факт.

Още факти от човек, неприбирал се 13 години:
- Има наистина много графити, но са предимно в центъра, положението в кварталите е по-добро.
- Кабелната телевизия е евтина : за това което хората получават, плащат по-малко от нас (спрямо доходи).
- Чалгата доминира ефира (60%), но тия, които я мразят могат да намерят и друга музика.
- Заведенията са евтини за нас и има храна за повечето вкусове, но за българите - не чак толкова ... Вчера платих 35 кинта за бутилка хубаво вино (за подарък), което си е все пак нещо за средния българин.
- В четвъртък май ще ходя на театър, явно все още има не-чалга култура и хора, които се интересуват от нея (не говоря за себе си)

Много хора ме питат как се чувствам - отговорът е "като чужденец", въпреки че това е моят град, аз вече не се усещам на мястото си и почти всичко ми е чуждо, 13 години не са малко ....
Та така, ако някой се чуди какво става след толкова години - нищо сериозно, просто се чувстваш не на място ... Търсете стари приятели и се опитвайте да изживеете приятни мигове с тях, това е което ще ви остане ....
pumpy

Мнение от pumpy »

roumensp написа:... Търсете стари приятели и се опитвайте да изживеете приятни мигове с тях, това е което ще ви остане ....
А когато и тях ги няма е много тъжно....миналата година ходих до Виена за един ден, където се събрахме няколко приятеля от Лил (Франция), Виена и Франкфурт. Прекарахме един ден заедно и беше супер, но и някак си много тъжно. Накрая се разделихме на летището и се уговорихме пак да се видим - кой знае кога.
Другата година стават 20 години, откакто завърших гимназия и за съжаление няма да стигна до София да празнувам и аз :( А и като гледам колко е трудно да се организираме всички от всяко едни кътче на света, какво ли празнуване ще е изобщо ?
grozdan

Мнение от grozdan »

От три дни съм тук и си мислех, че няма да ми е толкова трудно да се оправя. Все пак само 4 години не съм се прибирал, претендирам да съм осведомен. Още не съм се видял с всички, но веднага ми не набиха на очи странни неща. Яденето и пиенето въобще не са евтини дори за мене. Техниката е по-скъпа от канадската, има много боклуци. Закони и наредби са нещо много разтеглено, особено пътните такива. И да - по блоковете се влиза с чип, в асансьора също. По-нататък повече, може и снимки да направя.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Другата година стават 20 години, откакто завърших гимназия и за съжаление няма да стигна до София да празнувам и аз :( А и като гледам колко е трудно да се организираме всички от всяко едни кътче на света, какво ли празнуване ще е изобщо ?
Ние пък успяхме да се съберем над 20 човека от стария клас, вкл. и даскала ни. Стана голям купон, първо в един ресторант, после в караоки-бар. Имаше и двама съученика дето живеят в LA, с единия си гостуваме отвреме-навреме. Сега готвя среща с тия от основното у-ще ...
Аватар
plamsht

Мнение от plamsht »

Като стана дума за блоковете.. тук също във всеки "блок" се "заключва".Като се върнеш е кеф..кой каквото и да разправя..;)Тоо сравнения всеки прави.. и анализи;) но си мисля, че 20% е "лошото" ..другото е по скоро различно;) - що са малки пътищата, що това(онова) го правят по различно от тук ..и тн;)
Публикувай отговор