Днес ще предоставя на вашето внимание 2 снимки. Това е новата магистрала "Тракия", повече известна като магистрала "Бат Бойко".
Първата снимка, разбира се отразява Мисълта към животните.
Втората-Мисълта към хората
Разгледахте ли ги? Сега да поразсъждаваме.
Много хубаво, че Европейският съюз дава пари за усвояване и изисква да си пазим животните. Обаче аз подочух интересни факти. Наемани са холандски специалисти да проучват трасетата за летене на птиците, както и тези за преминаване на таралежите. Има и тунели за таралежи, обаче тях не успях да снимам. Сори! Така че с парите...май откъдето дошли-там и отишли.
BTW, замислих се, ако аз бях таралеж или птица, как ли биха ме накарали да мина точно по посоченото трасе? Ама това са подробности...По нашите (канадски) магистрали няма такива изгъзици... Общо взето хвърлени на вятъра пари.
Сега за хората. Да не пикаеш 180 км е меко казано притеснително. Затова са сложили на отбивките химически тоалетни + големи жълти цилиндри за боклук. Знакът обаче преди всяка отбивка обещава WC, пейка с борче и течаща вода...Вода комай нямаше, борчета още по-малко. Доскоро и химическите тоалетни са липсвали и дамите са пикаели поприкрити между двете отворени врати на колата. Сега са сложили хим. тоалетни, но разбрах, че ги крадат. Ако някой от вас е ходил в такава WC знае какво неописуемо удоволствие е да я ползваш.
Бензиностанции, разбира се, няма. ...Та каква стана тя? Мислим за животните, за хората обаче не.