"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор

"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Анкетата свършва на Съб Мар 24, 2012 8:55 am

ДА
13
39%
НЕ
20
61%

Общо гласове: 33
apple

Re: "За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Мнение от apple »

ablood написа:Ако само едно нещо от това което пишеше дразнеше само мен, тогава само аз щях да имам причини да се заяждам и то само по една тема и проблемът щеше да е субективен.

Ама като си се изпокарала с почти всички активни участници във форума...
Това, че сте група от няколко, подчертавам няколко човека не прави проблема по-малко субективен. Примерно навремето Галилей и той е бил сам срещу мнозинството ама тона прави ли го неправ? Какво да прави, че мнозинството предпочита да вярва в плоската земя носена на гърба на два бика, а той вижда нещата по друг начин? Та и искаш и аз да кажа под груповия натиск - отричам се от това, което виждам ли? :^) А на излизане да прошепна "И все пак тя се върти"... Е за мене "ТЯ се върти" в същата посока /в спиралата на кризата/, но по бавно. Културата й е класи надолу в сравнение с българската и интелекта и развитието му не са приоритети на местните и да кажем, че инситуционалната дискириминация се усеща в професионален план. Нещо като - нищо не е по-високо от канадското небе, но докоснеш ли го значи портите на рая се отварят автоматично. Има и други, но тези са основните ми "дразнители" - чисто субективни да кажем щом те устройва - нали все пак психиката е форма на отражение на "обективната" действителност от човека и във човека... :?: Чувствам се като обвинена в ерес... Нека не превръщаме спора в сблъсък между "авторитета" и "свободната мисъл". Става ли?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ъъъъъъ :-|
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Аз пък нямам нищо против apple. Откакто тя се превъплъти в сегашния си образ, аз осъзнах, че myhata II не е лош човек и даже почнах да го харесвам. Контрастът ми помогна щото....
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Muhata2 е много добър, толерантен и хрисим човек.
Много хора го обиждат заради по-фундаменталния начин по който вижда действителността, но е много трудно да го изкараш от кожата за да ти отвърне с обида.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Апълке, само че Галилей сам е стигнал до откритие и то гениално. Ти стигна до откритието, че Канада не е перфектна държава (има ли изобщо такава?) - нещо което много хора ти го казваха, докато ти от Бг компетентно спореше и обясняваше, че всичките тези хора, с по поне няколко години канадски стаж, не знаят какво говорят. За твое сведение, мен ме трият постоянно, обаче не си спомням веднъж да съм се оплакал - админите така са преценили, съгласявам се, не щото ме е страх да не ме баннат, а щото от триенето моргиджа ми не се вдига. Ако ти станеше мениджър на едно заведение, също би упражнявала правото кой да пие и кой да бъде гонен, ако прекали.

Ако пуснеш анкета, Ябълката да бъде ли изядена или не, аз бих те помилвал, нищо че съм за смъртното изяждане. Сериозно.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа: Ако пуснеш анкета, Ябълката да бъде ли изядена или не, аз бих те помилвал, нищо че съм за смъртното изяждане. Сериозно.
Ти пък чак ще я ядеш. Аз мисля, че е хубаво от време на време да и се обръща внимание, ако това я прави щастлива. Не знам защо обаче все си мисля, че не е все същото да ти обръщат внимание заради теб самия или просто представете си следната ситуация...Събрала се е компания на маса и чака някой друг. Този някой по една или друга причина, обаче не идва и тогава за да ти обърнат внимание на теб като заместител почваш да говориш за липсващия. Е, не е все същото! :D
Та така е и в живота. Нормално е новобранците да се учат от вече минали по този път и реализирали някакви свои лични успехи, вместо от такива дето те учат, че най-добре е да насочиш пистолета към слепоочието си и да дръпнеш спусъка. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:
Павел написа: Ако пуснеш анкета, Ябълката да бъде ли изядена или не, аз бих те помилвал, нищо че съм за смъртното изяждане. Сериозно.
Ти пък чак ще я ядеш. Аз мисля, че е хубаво от време на време да и се обръща внимание, ако това я прави щастлива. Не знам защо обаче все си мисля, че не е все същото да ти обръщат внимание заради теб самия или просто представете си следната ситуация...Събрала се е компания на маса и чака някой друг. Този някой по една или друга причина, обаче не идва и тогава за да ти обърнат внимание на теб като заместител почваш да говориш за липсващия. Е, не е все същото! :D
Та така е и в живота. Нормално е новобранците да се учат от вече минали по този път и реализирали някакви свои лични успехи, вместо от такива дето те учат, че най-добре е да насочиш пистолета към слепоочието си и да дръпнеш спусъка. ;)
Много объркана мисъл бе колежке...нищо не ти се разбира. Логиката днес съвсем те е изоставила... Нищо почивен ден е все пак. А избора дали някой иска да изяде една ябълка или да пие една бистра вода ненапита нека ги оставим да си го направят сами хората... ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Айде, айде кой разбрал, разбрал! Това беше само отклонение, придържай се към темата за смъртното наказание. И без "вода" , че получавам под и над езично изприщване на моменти от тая дума. Много бактерии има нещо в непречистените извори, щото :D ...само Бистра, моля! Бистри могат да бъдат и други напитки.;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Започвам пак да се придържам по темата ето нещо интересно и родно: http://www.blitz.bg/article/575 А иначе препоръчвам да гледате ако не сте де филма "Зеленият път". За мене лично си остава един много силен филм макар и да е чиста художествена измислица по Стивън Кинг.
А случаят "Чан" специално на вниманието на Павел, за да поразмисли относно ДНК теста :?: ...дали няма и такива варианти... http://www.glasove.com/sluchayat-chan-- ... shka-16400
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Против смъртното наказание съм. В процеса на доказване на вината винаги има риск от грешки, а при вече изпълнена смъртна присъда няма реабилитиране за погрешно осъдения. По този начин не само че няма въздадена справедливост, ами и страда авторитета на съда барабар със следствието и дознанието, да не говорим че жертвата на процеса в този случай се превръща в един вид "мъченик" на правораздавателната система. Жив кошмар - особено в случаите, когато институцията на съда трябва да се смята за безгрешна.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Да погледнем нещата от математическа гледна точка.
Ако приемем, че поради назидателния си ефект всяко смъртно наказание наистина предотвратява няколко потенциални убийства. В такъв случай дори и да имаме малък процент грешно екзекутирани, то тези жертви на системата от своя страна спасяват многократно повече животи.
Разбира се, че това е ужасно нечестно спрямо грешно екзекутираните и тяхните близки, но тези жертви в дългосрочен план са благородни.

Дали наистина смъртната присъда спасява животи е статистически изопачено. Твърде много жадни за реклама политици се бият в гърдите на тема състрадателност и изкривяват статистиките, сочейки ниската престъпност в щатите без смъртна присъда, пропускайки да споменат, че там престъпността си е била ниска и преди отмяната на бесилката. В южните щати още екзекутират и убийствата въпреки това са много повече от северозападните щати, но това винаги е било така. Заплахата от екзекуция намалява до известна степен убийствата, но не може да ги спре.

А статистиците, разполагащи с достоверни данни нерядко не смеят да ги публикуват от страх от обществена омраза, или директно получават отказ за публикуването им.
apple

Мнение от apple »

Да погледнем нещата от математическа гледна точка.
Ако приемем, че поради назидателния си ефект всяко смъртно наказание наистина предотвратява няколко потенциални убийства. В такъв случай дори и да имаме малък процент грешно екзекутирани, то тези жертви на системата от своя страна спасяват многократно повече животи.
Разбира се, че това е ужасно нечестно спрямо грешно екзекутираните и тяхните близки, но тези жертви в дългосрочен план са благородни.
Живота не е само математика! Невероятна глупост е да считаш, че някакъв абсолютно недоказан превантивен ефект може да оправдае дори и една погрешна присъда и екзекуция на невинен ЧОВЕК, а не цифра в твоя калкулатор. Но ако това си ти? Не видях да коментираш "Случая Чан"? Нека те поставим на негово място...значи щастливо умираш, горд, че твоята нелепа смърт ще служи за превенция. :^) Обвинен в педофилия и убийство на малолетно дете...Съсипан като авторитет и ти и майка ти, и баща ти, и цялата ти рода... Не мога дори да си представя нещо по-ужасно да се случи на някой! Да ти и благородството...добре, че не си учил право и не си станала съдия или прокурор! :fubar:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

apple написа:Живота не е само математика! Невероятна глупост е да считаш, че някакъв абсолютно недоказан превантивен ефект може да оправдае дори и една погрешна присъда и екзекуция на невинен ЧОВЕК, а не цифра в твоя калкулатор.
Наистина е глупост.
Цифрите в калкулатура ми никого не могад да огреят. Друго си е обаче, ако преди да мъжът ти да дръпне спусъка знае, че последните n убийци са били екзекутирани и той е следващия. Щото в килията с безплатна храна зъболечение и кабелна се преживява нек'си.

Ей тая цифра би ти спасила живота. На теб и на още n x 17 мрънкала.

А иначе, когато горкия човек му падне пердето и наистина гръмне гадината, тровеща живота му, той няма да иска да бъде екзекутиран. Не повече от някой невинен, случил на добра жена. Кофти е, ама трябва да се даде урок за назидание.
apple

Мнение от apple »

ablood написа:
apple написа:Живота не е само математика! Невероятна глупост е да считаш, че някакъв абсолютно недоказан превантивен ефект може да оправдае дори и една погрешна присъда и екзекуция на невинен ЧОВЕК, а не цифра в твоя калкулатор.
Наистина е глупост.
Цифрите в калкулатура ми никого не могад да огреят. Друго си е обаче, ако преди да мъжът ти да дръпне спусъка знае, че последните n убийци са били екзекутирани и той е следващия. Щото в килията с безплатна храна зъболечение и кабелна се преживява нек'си.

Ей тая цифра би ти спасила живота. На теб и на още n x 17 мрънкала.

А иначе, когато горкия човек му падне пердето и наистина гръмне гадината, тровеща живота му, той няма да иска да бъде екзекутиран. Не повече от някой невинен, случил на добра жена. Кофти е, ама трябва да се даде урок за назидание.
Много ниска топка, другарю! Много! Аз се аргументирах със сравнение с реален казус, а ти някакви нелогизми нахвърля като намесваш и съпруга ми май нещо? Да си спомняш да съм коментирала нещо по адрес на жена ти? Да я съжалявам, за това че... или друго... или трето... тук границите ги минава някой, ама не съм аз! И то за пореден път. Но както и да е... Жив и здрав! А ние с нещастния ми съпруг отиваме да поплуваме малко. Той за кеф, а аз трябва да тренирам "водолазене", щото нали до Квебек трябва да стигна скоро, а пък нямам пари за самолетен билет... ;)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

apple написа:Започвам пак да се придържам по темата ето нещо интересно и родно: http://www.blitz.bg/article/575 А иначе препоръчвам да гледате ако не сте де филма "Зеленият път". За мене лично си остава един много силен филм макар и да е чиста художествена измислица по Стивън Кинг.
А случаят "Чан" специално на вниманието на Павел, за да поразмисли относно ДНК теста :?: ...дали няма и такива варианти... http://www.glasove.com/sluchayat-chan-- ... shka-16400
Апълке - изчетох точно по два реда от двете статии и ми стана ясно, че пак се правиш на дръж ми шапингера. В правовите д-ви отдавна няма палачи и както писах по-горе, осъдения на смърт чака 10-20 години, време достатъчно да се разбере имало ли е съдебна грешка или не. Какво ми набутваш някой си Чен, дето го екзекутирали след една година? Бях чувал за Златна пармена и Златна превъзходна, обаче за сорт Супер манипулативна не бях чувал...
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор