ablood написа:Ако само едно нещо от това което пишеше дразнеше само мен, тогава само аз щях да имам причини да се заяждам и то само по една тема и проблемът щеше да е субективен.
Ама като си се изпокарала с почти всички активни участници във форума...
Това, че сте група от няколко, подчертавам няколко човека не прави проблема по-малко субективен. Примерно навремето Галилей и той е бил сам срещу мнозинството ама тона прави ли го неправ? Какво да прави, че мнозинството предпочита да вярва в плоската земя носена на гърба на два бика, а той вижда нещата по друг начин? Та и искаш и аз да кажа под груповия натиск - отричам се от това, което виждам ли?

А на излизане да прошепна "И все пак тя се върти"... Е за мене "ТЯ се върти" в същата посока /в спиралата на кризата/, но по бавно. Културата й е класи надолу в сравнение с българската и интелекта и развитието му не са приоритети на местните и да кажем, че инситуционалната дискириминация се усеща в професионален план. Нещо като - нищо не е по-високо от канадското небе, но докоснеш ли го значи портите на рая се отварят автоматично. Има и други, но тези са основните ми "дразнители" - чисто субективни да кажем щом те устройва - нали все пак психиката е форма на отражение на "обективната" действителност от човека и във човека...

Чувствам се като обвинена в ерес... Нека не превръщаме спора в сблъсък между "авторитета" и "свободната мисъл". Става ли?