Toronto - the saddest place in Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
jovani

Re: Toronto - the saddest place in Canada

Мнение от jovani »

azzura написа:
jovani написа:
azzura написа:
А като какъв се смята нетърсещия работа?
Смята се незает, но не безработен.
Работещите в Канада са много малко повече от половината население на Канада - за Декември са 17,087,000 (включват се хора, които са работили поне няколко часа в последната седмица на преброяването). Останалите са деца, пенсионери, учащи, неработещи и безработни. Процентът на безработица отчита "безработните" спрямо всички, по-възрастни от 15 години.
Безработните са хора, които нямат работа и са търсили "активно" работа в последните 2 седмици преди преброяването.
Проучването става по телефона в/у статистическа извадка - при което автоматично се отхвърлят потенциалните безработни, които нямат телефон (в някои населени места, където няма телефони по принцип може би се посещават от агенти или по пощата). Новопристигнали имигранти, които не са имали никаква първа работа не се отчитат като безработни, защото също не влизат в извадката.
Грешка, нарича се доброволна безработица.
Пойнтът ми е, че не се отчита в статистическите извадки като "безработица".

То има и хора, които реално работят, но нямат директен доход - например помагат на мама и тате в ресторанта, но това са подробности, които се отклоняват от целта на дискусията.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
roumensp

Re: Oпа...

Мнение от roumensp »

jovani написа:Честно, за тия пари има много места по света, на които ще получа значително по-добро качество на живота и повече права да се разпореждам със собствеността си - тук се чувствам като затворник без право на глас, за което си плащам като поп.
Ами пробвай се, никой не те спира, както знаеш някои хора считат, че "от опит глава не боли".
Въпреки, че като си те знам, сигурно очакваш ей сега да скочим и да почнем да те убеждаваме, че където и да идеш, ще е по-лошо. :rofl:
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:Друг е въпроса, че "баровците" обикновено не живеят в кондо ... :lol:
120 квадратни метра луксозно кондо със 100 квадратни метра тераса в скъп квартал, на брега на езерото и с изглед към СН тауър не се ли води "баровско"?
Ако това е така, не ща и да ги знам "по-баровските" имоти, стига ми толкоз главоболия...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
jovani написа:Честно, за тия пари има много места по света, на които ще получа значително по-добро качество на живота и повече права да се разпореждам със собствеността си - тук се чувствам като затворник без право на глас, за което си плащам като поп.
Ами пробвай се, никой не те спира, както знаеш някои хора считат, че "от опит глава не боли".
Въпреки, че като си те знам, сигурно очакваш ей сега да скочим и да почнем да те убеждаваме, че където и да идеш, ще е по-лошо. :rofl:
За много малко места се сещам, на които ще ми е по-зле, с парите дето съм си ги изкарал...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:120 квадратни метра луксозно кондо със 100 квадратни метра тераса в скъп квартал, на брега на езерото и с изглед към СН тауър не се ли води "баровско"?
Ако това е така, не ща и да ги знам "по-баровските" имоти, стига ми толкоз главоболия...
Аз лично под баровско разбирам нещо като кондото дето имат примерно някои играчи в Рапторс - 2000-2500sq.ft. пентахауси в даунтаун Торонто. Ти сега да не искаш да те изберат в парламента, щото си купил кондо с изглед към СН тауър?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Милиарди не са, но десетки милиони - да (както и сайд-ефектите от тях). За съжаление не са в моят джоб :)
А ти искаше в твоя да отидат, вместо в този на инвеститорите, нали? По същия начин твоите предци навремето са били убедени, че сиренето в мандрите, които са ограбвали (а след това и всичко останало) им се е полагало безпрекословно. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
jovani написа:Милиарди не са, но десетки милиони - да (както и сайд-ефектите от тях). За съжаление не са в моят джоб :)
А ти искаше в твоя да отидат, вместо в този на инвеститорите, нали? По същия начин твоите предци навремето са били убедени, че сиренето в мандрите, които са ограбвали (а след това и всичко останало) им се е полагало безпрекословно. :D
Е аз не виждам каква е разликата - инвеститори, комунисти - просто създават правила, които да работят в тяхна полза.
Аз се напечелих доволно и има какво още да предложа, ама искам и малко жизнен стандарт да получа, само с гърбене не се живее.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Е аз не виждам каква е разликата - инвеститори, комунисти - просто създават правила, които да работят в тяхна полза.
Разликата е, че едните са неграмотни, малоумни овчари с оръжие в ръцете и никакъв мозък в главите. Другите са интелигентни хора с бизнес идея, участието в която не е задължително по никакъв начин.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Джовани не се заяждам, но нали щеше да си ходиш... ??

За какво се заробваш с мортгидж ??
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Аз се напечелих доволно и има какво още да предложа, ама искам и малко жизнен стандарт да получа, само с гърбене не се живее.
Ами сори, ама дори и идеологически задраво подкован, явно си доста ниско в йерархията, та си останал само със заточението. Иначе отдавна щеше да се радваш на разпределението на доволна част от безконтролното крадене и изобщо нямаше да ти идва на акъла да се занимаваш с канатски билдъри. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jovani написа:120 квадратни метра луксозно кондо със 100 квадратни метра тераса в скъп квартал, на брега на езерото и с изглед към СН тауър не се ли води "баровско"?
"Баровци" са тия, чиито съседи са минимум на 100м от спалнята им (изключвам фермерите). :)
jovani написа:За много малко места се сещам, на които ще ми е по-зле, с парите дето съм си ги изкарал...
Нядявам се, че няма непрекъснато да слушаме това през следващите 800 дена. И ако наистина беше сериозен, тия "800 дена" щяха да са 80.
jovani

Мнение от jovani »

ivandaman написа:Джовани не се заяждам, но нали щеше да си ходиш... ??

За какво се заробваш с мортгидж ??
Не ме питай - преди време си казах: "не може да е толкова зле, дай да видим поне как живеят баровците, да не би да съм пропуснал нещо".
Сега следва продажба с печалба и смяна на континентите - на новото място ще взимам 40% отгоре, ще плащам 2.5 пъти по-малки данъци (16% максимален такс бракет) и ще "живея в бъдещето", ако мога така да се изразя.
Името на това място не е Швейцария, да не си помисли някой, че гледам разни класации по вестниците.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Сега следва продажба с печалба и смяна на континентите - на новото място ще взимам 40% отгоре, ще плащам 2.5 пъти по-малки данъци (16% максимален такс бракет) и ще "живея в бъдещето", ако мога така да се изразя.
Джовани, в Хонг-Конг ли ще ходиш, там капитализма е още по-зверски не знам как ще се върже с либералните ти комунистически разбирания ;)
jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
jovani написа:Аз се напечелих доволно и има какво още да предложа, ама искам и малко жизнен стандарт да получа, само с гърбене не се живее.
Ами сори, ама дори и идеологически задраво подкован, явно си доста ниско в йерархията, та си останал само със заточението. Иначе отдавна щеше да се радваш на разпределението на доволна част от безконтролното крадене и изобщо нямаше да ти идва на акъла да се занимаваш с канатски билдъри. :D
Аз си гледам кефа - ако поискам мога да се върна в България и дори няма да ми се налага да работя...
Ако смяташ, че има някой, дори в България, който краде без да има грам мозък в главата, мисля че се лъжеш доста - упростената представа за обкръжаващата система е един много удобен начин да се избяга от суровата реалност и оценката за собственото ти положение в нея.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Без да се ровя в разни статистики "off the top of my head" Джовани като че ли има в предвид Дубай, Сингапур или някакво подобно място..

Но най-добре той да ни каже ако не е тайна.. :)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Публикувай отговор