пропусна супер дийловата почивка на Куба за 500 кинта, особено през дъждовния сезонPepon написа: Къде по-лесно е да бухаш по цял ден в Канада на тръстиката, да ходиш на ексурзия до Costco или Wal-Mart, ...

Не знам от кой край на Булгария си бил, но в момента в който отвориш и най-мизерната дупка във Варна, печелиш не печелиш, ще имаш едно посещение на добра воля от едно ТИМчета, дето събират доброволни пожертвования за армията на спасението може биHullman написа:Зависи в кой бизнес си?
Ако искаш да се занимаваш с бардаци, леки жени, треви, прахчета, нощни завдения, казина е едно.
Я отвори частна детска градни с езици, частен колеж, виенска сладкарница, бутик за маркови дрехи и положението става съвсем друго.
Аз собственик на популярна виенска сладкарница, собственик на бутик за маркови дрехи или дори добър зъболекар с модерен кабинет говорещ езици и работещ с чужденци с дипломати не знам да има проблеми.
anito написа:Не.ам нерви да чета всичките простотии за тръстиката в Канада, достатъчно съм чела по други теми, за да предположа кой какво може да напише. Батето и останалите черногледци (подчертавам, ЧЕРНОГЛЕДЦИ, а не РЕАЛИСТИ) отдавна изгониха повечето реалисти, провъзгласени от тях за ХОРАТА С РОЗОВИТЕ ОЧИЛА. Понеже както знаем, по-умният отстъпва, хората просто престанаха да влизат във форума.
Та на въпроса: да, тук не е лесно, да тук милионер няма да станеш (или ако има, ще са единици), но ако не си тръгнал с нагласата на гурбетчия, който за 2-3 г. ще натрупа пачките и ще си върти после синджирчето в БГ, тук ще си добре. Даже и да приравняваш дипломи цял живот, даже и да работиш за "мизерните" 14-16$ на час (знаем, че нашите уважаеми съфорумци за нищо на света не биха се хванали на работа за под 30$), пак ще си по-добре от средния в БГ. И стига сте навирали в носовете тия ипотеки за коли и къщи! Тук всеки почва от нулата (е, някои с повече нули от БГ, друг с по-малко, но от нулата предвид имоти и коли). И доста голям процент от имигрантите за 3 до 5 г. взимат и барака, и ламарина. Я да питам аз в БГ, ако няма наследственото апартаментче от мама и тате или баба и дядо, и ако няма мама, баба, свяко с връзки за работа, за уреждане на всяко пръдване (ако искаме да е законно, трябва доста връзки на обувки да завържем), кой за 3 до 5 г. ще има достатъчно доход, за да си вземе барака и ламарина, пък било то и да иска да гърби после цял живот, за да ги изплаща?
За спокойния и уреден живот няма какво да се говори. Тукашните бандуги могат само да завидят на българските си колеги за условията, които държавата им осигурява, за да им процъфтява бизнеса! И всички ревове, че видите ли , и тук имало престъпления, че е и по-зле от това, което сме оставили, е живо ЛЪЖЕпатриотство.
Хубаво е да обичаме родината си, и аз я обичам, и родителите ми са там (което е единствената ми мъка), но да показваме всичко в криво огледало само и само за да излезе, че тук е по-зле във ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, е ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
Да, не се заблуждавайте, никак не е лесно да имигрираш! А ако не си на ти с езиците, задачата става още по-трудна. А има и хора, които колкото и години да живеят тук, никога няма да се приспособят с тукашния начин на живот. За тях е още по-тежко. Но най-вече всичко зависи от нагласата, с която се тръгва. Лесно няма, ппарите не са по дърветата, но ако целта е НОРМАЛЕН живот (не МИЛИОНЕРСКИ) В УРЕДЕНА ДЪРЖАВА, то тя не е мираж.
Препоръката ми е: който е решил да тръгва, да си скъса г..а от учене на езици (които ще му трябват съответно). Това е най-важното! Другото ще дойде след повече или по-малко усилия. Хубаво е да сте информирани за действителността тук, но докато не я видите и поживеете в нея, няма да я разберете. Винаги ще сте изненадани, колкото и да проучвате от разстояние. Така че учете езици и отворете умовете си за различното, всякакво различно! и ще улесните много устновяването си в новата държава!
Не се съмнявам, че ще бъда навряна в кучи г.з сега от "реалистите", ама ми дреме на хурката
Кой в БГ няма наследствен апартамент???anito написа: Я да питам аз в БГ, ако няма наследственото апартаментче от мама и тате или баба и дядо, и ако няма мама, баба, свяко с връзки за работа, за уреждане на всяко пръдване (ако искаме да е законно, трябва доста връзки на обувки да завържем)
Антон написа: Но искам да отбележа нещо съществено - кой живее добре и кой - зле в България и защо? Ченгеджийската мафия си скъсва гъза да ни убеждава че зле са некадърниците, как е възможно при толкова мътна вода нищо да не уловят?. Моята истина е че по-лесно се управляват и ограбват хора с ниско самочувствие. Истински работещите са натикани в миша дупка за да се краде по-лесно продукта на труда им. Добре живеят единствено престъпниците и крадците. Даже смятам че да живееш добре в Бг е просто неморално в сегашното положение. Най-малкото е мълчаливо съучастие в гигантско ограбване.
Аз нямам наследствен апартаментЖени написа:Кой в БГ няма наследствен апартамент???anito написа: Я да питам аз в БГ, ако няма наследственото апартаментче от мама и тате или баба и дядо, и ако няма мама, баба, свяко с връзки за работа, за уреждане на всяко пръдване (ако искаме да е законно, трябва доста връзки на обувки да завържем)![]()
![]()
Мисля, че поне с това комунизмът ни уреди - Всеки има не само по 1 апартамент, ами и много други имоти!
![]()
И връзки на обувки се връзват, ако искаш да действаш незаконно!![]()
Антон написа: Но искам да отбележа нещо съществено - кой живее добре и кой - зле в България и защо? Ченгеджийската мафия си скъсва гъза да ни убеждава че зле са некадърниците, как е възможно при толкова мътна вода нищо да не уловят?. Моята истина е че по-лесно се управляват и ограбват хора с ниско самочувствие. Истински работещите са натикани в миша дупка за да се краде по-лесно продукта на труда им. Добре живеят единствено престъпниците и крадците. Даже смятам че да живееш добре в Бг е просто неморално в сегашното положение. Най-малкото е мълчаливо съучастие в гигантско ограбване.
Смятам, че в БГ зле живеят, айде да не ги наричам некадърниците, ами мързеливците! Как да живееш добре като нямаш инициатива, мотивация и искаш да ходиш на работа от 8 до 5 и да се преструваш, че работиш, а по цял ден да седиш по форумите!![]()
И защо да не живеят добре в БГ и честните, амбициозни хора! Слагаш под знаменател "Престъпници", всички хора, които живеят добре в БГ ли?![]()
А морално ли е да живееш добре в Канада, докато братята ти берат душа в БГ! Дезертирайки от БГ не Съучастваш мълчаливо в голямото ограбване ли?
Все още не си ми обяснил как ще прецакаш ТИМаджиитеHullman написа:Хора които през живота си не са имали собствен бизнес почнаха да казват какво щяло да стане ако някой решил да се върне в БГ и да си отвори малък бизнес там
Абе какво ви пречи Батето че си пишел какво му е на душата и какви планове има. Вие нямате ли си глави на раменете да решите какво е добре за вас.
Нека си пише човека.
Проблема не е в Батето или Хълман. Проблема е че сте родени в страна която все още има ограничения за свободно пътуване до Канада и УСА. Ако тези ограничения ги нямаше разумно мислещ човек първо би дошъл до Канада, би разгледал, би преценил дали му харесва и чак тогава би взимал заеми ( продавал имоти ) в БГ за да имигрира посотянно в Канада.
Всичко друго е несериозно.
От това кеото чета във форума аз виждам 95 % от съфорумниците като някакви отчаяни хорица които едвам са свързвали двата краища в БГ. Взели заем от познати да си финансират процедурата и идването в Канада.
Тези хора ли трябва да са за пример на Хълман, на Батето и на новите имигранити които идват в Канада не заради това че не са се справяли добре в БГ а заради това че са имали ограничение за свободно пътуване ( какъвто е случая с Хълман ) или авантюристи като Батето?
Ами ако не сте могли да си плащате сметките в БГ запвядайте в Канада.
Не разборам защо обаче трябва да критикувате мечтите на Батето или бизнес плановете на Хълман къде, кога и колко да инвестира и кои да са или да не са негови клиенти.
Много хора нямат, драга, макар че за домочадието на бившите партийни секретари това изглежда абсурдно.Жени написа: Кой в БГ няма наследствен апартамент???![]()
![]()
Мисля, че поне с това комунизмът ни уреди - Всеки има не само по 1 апартамент, ами и много други имоти!
![]()
1 - От гледната точка на човек, чийто баща е получил куфарчето с пачки от партията, всички останали са мързеливци, особено като не щат да му работят ангария. От последните 5 проекта направени в Бг, за 2 не съм получил и няма да получа и стотинка. Инициативни бяха предприемачите, на които се оказа че съм работил без пари, добре че от много инициативност единия вече го самоубиха, чета бг преса с надежда и за втория.Жени написа:
Смятам, че в БГ зле живеят, айде да не ги наричам некадърниците, ами мързеливците! Как да живееш добре като нямаш инициатива, мотивация и искаш да ходиш на работа от 8 до 5 и да се преструваш, че работиш, а по цял ден да седиш по форумите!![]()
И защо да не живеят добре в БГ и честните, амбициозни хора! Слагаш под знаменател "Престъпници", всички хора, които живеят добре в БГ ли?![]()
А морално ли е да живееш добре в Канада, докато братята ти берат душа в БГ! Дезертирайки от БГ не Съучастваш мълчаливо в голямото ограбване ли?
Шефе, твой пример да бъда, първа радост би била за мене ...но да знаеш, не ми е основна цел в живота. Ще го преживея, даже да стигна само до четвъртфинал.Hullman написа:Тези хора ли трябва да са за пример на Хълман, на Батето и на...
С тази нагласа към живота, все партийните синчета да са ти виновни и държавата да ти е пре...ла проекта, мога само да ти пожелая жена ти, дето не е умна, скромна и интелигентна, да може да те търпи!Антон написа:Много хора нямат, драга..........Жени написа: Кой в БГ няма .......
Аз понеже не съм от умните и интелигентните и се чудя дали това не са просото синоними или разкрива желанието ти жена ти наистина да е много умна и много интелигентна?Антон написа: Нали знаеш как човек може да се ожени за умна, скромна и интелигентна жена ? - Като емигрира в страна, разрешаваща многоженството.