ЕвроБГ или да емигрираме ли в Канада ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Pepon написа: Къде по-лесно е да бухаш по цял ден в Канада на тръстиката, да ходиш на ексурзия до Costco или Wal-Mart, ...
пропусна супер дийловата почивка на Куба за 500 кинта, особено през дъждовния сезон :lol: Тогава даже има 130+250такси за 7дена ол инкл :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Странджата

Мнение от Странджата »

Peponчо, поршета , бмв-та , дружки борчета...Много ларж го даваш и си съмнителен...ААА ? Я казвай къде е Ачо Бончев овреме!
kokoscho

Мнение от kokoscho »

Hullman написа:Зависи в кой бизнес си?
Ако искаш да се занимаваш с бардаци, леки жени, треви, прахчета, нощни завдения, казина е едно.

Я отвори частна детска градни с езици, частен колеж, виенска сладкарница, бутик за маркови дрехи и положението става съвсем друго.

Аз собственик на популярна виенска сладкарница, собственик на бутик за маркови дрехи или дори добър зъболекар с модерен кабинет говорещ езици и работещ с чужденци с дипломати не знам да има проблеми.
Не знам от кой край на Булгария си бил, но в момента в който отвориш и най-мизерната дупка във Варна, печелиш не печелиш, ще имаш едно посещение на добра воля от едно ТИМчета, дето събират доброволни пожертвования за армията на спасението може би ;)
Ако искаш, и бас мога да отворя :)
Странджата

Мнение от Странджата »

Нема бас тука братче , тва е програма ,,Хоооорииизонт,, :lol:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Дааам,обаче пропускате нещо :?:
Батето,знайте всегда той като завърти оня ми ти Синджир и у момемнта
всички ще заемат поза "мирно" и завчас ще има 3 синджира роби :roll:
Какво е туй ТИМ за батето :?: Дали ще му просветне като го светнат :idea:
Но Батето има ЛЕК-ХълМЕН ще се присъедини с неговите изключителни заложби да лъже и овърта стари канадки и .....а бе остави,нека да продължи Army..... :beer:
Антон

Мнение от Антон »

anito написа:Не.ам нерви да чета всичките простотии за тръстиката в Канада, достатъчно съм чела по други теми, за да предположа кой какво може да напише. Батето и останалите черногледци (подчертавам, ЧЕРНОГЛЕДЦИ, а не РЕАЛИСТИ) отдавна изгониха повечето реалисти, провъзгласени от тях за ХОРАТА С РОЗОВИТЕ ОЧИЛА. Понеже както знаем, по-умният отстъпва, хората просто престанаха да влизат във форума.
Та на въпроса: да, тук не е лесно, да тук милионер няма да станеш (или ако има, ще са единици), но ако не си тръгнал с нагласата на гурбетчия, който за 2-3 г. ще натрупа пачките и ще си върти после синджирчето в БГ, тук ще си добре. Даже и да приравняваш дипломи цял живот, даже и да работиш за "мизерните" 14-16$ на час (знаем, че нашите уважаеми съфорумци за нищо на света не биха се хванали на работа за под 30$), пак ще си по-добре от средния в БГ. И стига сте навирали в носовете тия ипотеки за коли и къщи! Тук всеки почва от нулата (е, някои с повече нули от БГ, друг с по-малко, но от нулата предвид имоти и коли). И доста голям процент от имигрантите за 3 до 5 г. взимат и барака, и ламарина. Я да питам аз в БГ, ако няма наследственото апартаментче от мама и тате или баба и дядо, и ако няма мама, баба, свяко с връзки за работа, за уреждане на всяко пръдване (ако искаме да е законно, трябва доста връзки на обувки да завържем), кой за 3 до 5 г. ще има достатъчно доход, за да си вземе барака и ламарина, пък било то и да иска да гърби после цял живот, за да ги изплаща?
За спокойния и уреден живот няма какво да се говори. Тукашните бандуги могат само да завидят на българските си колеги за условията, които държавата им осигурява, за да им процъфтява бизнеса! И всички ревове, че видите ли , и тук имало престъпления, че е и по-зле от това, което сме оставили, е живо ЛЪЖЕпатриотство.
Хубаво е да обичаме родината си, и аз я обичам, и родителите ми са там (което е единствената ми мъка), но да показваме всичко в криво огледало само и само за да излезе, че тук е по-зле във ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, е ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
Да, не се заблуждавайте, никак не е лесно да имигрираш! А ако не си на ти с езиците, задачата става още по-трудна. А има и хора, които колкото и години да живеят тук, никога няма да се приспособят с тукашния начин на живот. За тях е още по-тежко. Но най-вече всичко зависи от нагласата, с която се тръгва. Лесно няма, ппарите не са по дърветата, но ако целта е НОРМАЛЕН живот (не МИЛИОНЕРСКИ) В УРЕДЕНА ДЪРЖАВА, то тя не е мираж.
Препоръката ми е: който е решил да тръгва, да си скъса г..а от учене на езици (които ще му трябват съответно). Това е най-важното! Другото ще дойде след повече или по-малко усилия. Хубаво е да сте информирани за действителността тук, но докато не я видите и поживеете в нея, няма да я разберете. Винаги ще сте изненадани, колкото и да проучвате от разстояние. Така че учете езици и отворете умовете си за различното, всякакво различно! и ще улесните много устновяването си в новата държава!

Не се съмнявам, че ще бъда навряна в кучи г.з сега от "реалистите", ама ми дреме на хурката 8)

Мисля че е добре това да се препрочете, защото е наистина много добре написано. Искам само да допълня едно-две неща, които може да дадат отговор на въпросите към мен от една съседна тема.
- bateto и други са напълно прави в едно - наистина хората , живели добре в Бг, тук се чувстват зле, разбира се има и изключения, както и зависимост от времето на престой. Обратното е също вярно, като аз се определям от мнозинството зле преживявали в Бг-то, поради което тук се чувствам невероятно добре. По-добре даже /да вярва който ще/ от Зап Европа.
Но искам да отбележа нещо съществено - кой живее добре и кой - зле в България и защо? Ченгеджийската мафия си скъсва гъза да ни убеждава че зле са некадърниците, как е възможно при толкова мътна вода нищо да не уловят?. Моята истина е че по-лесно се управляват и ограбват хора с ниско самочувствие. Истински работещите са натикани в миша дупка за да се краде по-лесно продукта на труда им. Добре живеят единствено престъпниците и крадците. Даже смятам че да живееш добре в Бг е просто неморално в сегашното положение. Най-малкото е мълчаливо съучастие в гигантско ограбване. Като се добави, че всъщност икономиката се държи на оборот на прани пари и псевдо-търговия... Само че добри търговци са евреите, българите не сме. Евреинът може и да ти извади душата, но поне ще е с памук, докато бившия милиционер, понастоящем мениджър го раздава направо с брадвата.
Разбира се че са ме ограбвали в България - просто престъпните правила там не позволяват с честен труд да се живее нормално. А в Канада правилата са други и живота е добър - за свикналите да живеят от собствения си труд. За свикналите да живеят от чуждия труд - чрез ограбване (директно и грубо не става, не е като в България) чрез лихви, надценки и подтискане на свободата на придвижване - е , местата тук са заети и милиционерите нямат акъл да се преборят с евреи, италианци и друго коренно население. Ето защо доста от тях се връщат в своя ареал, там все още минават за хищници.

Има и друго. Ергените и семейните, особено с деца, разсъждават по различен начин. Моят съвет - ако търсите съвет, търсете сред хора във вашето положение. Бива ли хора без деца да разправят как детските градини са отвратителни и в училищата (кои и къде?) децата се дрогират? Градините и училищата на моите деца, без да са най-най-, все пак са далеч по-добри от това което бих си представял прочитайки измислените писания на някои тук.

И последно - да се върна на едно от изреченията на anito -
истина е че хората които живеят добре тук, а те са много, просто не намират смисъл да пишат в този форум след като единствения резултат е спор с 2-3 грамофонни плочи (симеоновски, май :lol: ). Нямат изтъркване, ей!
Hullman

Мнение от Hullman »

Хора които през живота си не са имали собствен бизнес почнаха да казват какво щяло да стане ако някой решил да се върне в БГ и да си отвори малък бизнес там

Абе какво ви пречи Батето че си пишел какво му е на душата и какви планове има. Вие нямате ли си глави на раменете да решите какво е добре за вас.
Нека си пише човека.
Проблема не е в Батето или Хълман. Проблема е че сте родени в страна която все още има ограничения за свободно пътуване до Канада и УСА. Ако тези ограничения ги нямаше разумно мислещ човек първо би дошъл до Канада, би разгледал, би преценил дали му харесва и чак тогава би взимал заеми ( продавал имоти ) в БГ за да имигрира посотянно в Канада.
Всичко друго е несериозно.
От това кеото чета във форума аз виждам 95 % от съфорумниците като някакви отчаяни хорица които едвам са свързвали двата краища в БГ. Взели заем от познати да си финансират процедурата и идването в Канада.
Тези хора ли трябва да са за пример на Хълман, на Батето и на новите имигранити които идват в Канада не заради това че не са се справяли добре в БГ а заради това че са имали ограничение за свободно пътуване ( какъвто е случая с Хълман ) или авантюристи като Батето?

Ами ако не сте могли да си плащате сметките в БГ запвядайте в Канада.
Не разборам защо обаче трябва да критикувате мечтите на Батето или бизнес плановете на Хълман къде, кога и колко да инвестира и кои да са или да не са негови клиенти.:)
Последно промяна от Anonymous на Нед Май 25, 2008 2:55 pm, променено общо 1 път.
Жени

Мнение от Жени »

anito написа: Я да питам аз в БГ, ако няма наследственото апартаментче от мама и тате или баба и дядо, и ако няма мама, баба, свяко с връзки за работа, за уреждане на всяко пръдване (ако искаме да е законно, трябва доста връзки на обувки да завържем)
Кой в БГ няма наследствен апартамент??? :shock: :?: :?: Мисля, че поне с това комунизмът ни уреди - Всеки има не само по 1 апартамент, ами и много други имоти! :D

И връзки на обувки се връзват, ако искаш да действаш незаконно! :lol:

Антон написа: Но искам да отбележа нещо съществено - кой живее добре и кой - зле в България и защо? Ченгеджийската мафия си скъсва гъза да ни убеждава че зле са некадърниците, как е възможно при толкова мътна вода нищо да не уловят?. Моята истина е че по-лесно се управляват и ограбват хора с ниско самочувствие. Истински работещите са натикани в миша дупка за да се краде по-лесно продукта на труда им. Добре живеят единствено престъпниците и крадците. Даже смятам че да живееш добре в Бг е просто неморално в сегашното положение. Най-малкото е мълчаливо съучастие в гигантско ограбване.

Смятам, че в БГ зле живеят, айде да не ги наричам некадърниците, ами мързеливците! Как да живееш добре като нямаш инициатива, мотивация и искаш да ходиш на работа от 8 до 5 и да се преструваш, че работиш, а по цял ден да седиш по форумите! :roll:

И защо да не живеят добре в БГ и честните, амбициозни хора! Слагаш под знаменател "Престъпници", всички хора, които живеят добре в БГ ли? :?

А морално ли е да живееш добре в Канада, докато братята ти берат душа в БГ! Дезертирайки от БГ не Съучастваш мълчаливо в голямото ограбване ли? 8)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Жени,ами че ти защо не си дойдеш в БГ ,поне най малко няма да учавстваш в ограбването й-ами ще бъдеш и ти в кюпа на ограбваните :?:
Аз съм един от тези,които бях започнал малък бизнес,защото това си беше бизнес.Инвестирах в нещо ново,прилежно започнах да си плаща данъците обаче Държавата ти ЕБАВА майката (точно така е думата),подобните на теб се ядат един друг и накрая..........няма нищо освен много нерви.
Я бягайте да спите
kokoscho

Мнение от kokoscho »

Жени написа:
anito написа: Я да питам аз в БГ, ако няма наследственото апартаментче от мама и тате или баба и дядо, и ако няма мама, баба, свяко с връзки за работа, за уреждане на всяко пръдване (ако искаме да е законно, трябва доста връзки на обувки да завържем)
Кой в БГ няма наследствен апартамент??? :shock: :?: :?: Мисля, че поне с това комунизмът ни уреди - Всеки има не само по 1 апартамент, ами и много други имоти! :D

И връзки на обувки се връзват, ако искаш да действаш незаконно! :lol:

Антон написа: Но искам да отбележа нещо съществено - кой живее добре и кой - зле в България и защо? Ченгеджийската мафия си скъсва гъза да ни убеждава че зле са некадърниците, как е възможно при толкова мътна вода нищо да не уловят?. Моята истина е че по-лесно се управляват и ограбват хора с ниско самочувствие. Истински работещите са натикани в миша дупка за да се краде по-лесно продукта на труда им. Добре живеят единствено престъпниците и крадците. Даже смятам че да живееш добре в Бг е просто неморално в сегашното положение. Най-малкото е мълчаливо съучастие в гигантско ограбване.

Смятам, че в БГ зле живеят, айде да не ги наричам некадърниците, ами мързеливците! Как да живееш добре като нямаш инициатива, мотивация и искаш да ходиш на работа от 8 до 5 и да се преструваш, че работиш, а по цял ден да седиш по форумите! :roll:

И защо да не живеят добре в БГ и честните, амбициозни хора! Слагаш под знаменател "Престъпници", всички хора, които живеят добре в БГ ли? :?

А морално ли е да живееш добре в Канада, докато братята ти берат душа в БГ! Дезертирайки от БГ не Съучастваш мълчаливо в голямото ограбване ли? 8)
Аз нямам наследствен апартамент :)
Моичките все още не са пукнали, а и аз нямам никакво намерение да ги чакам нетърпеливо да пукнат, че да се сдобия с така мечтаната къща (не апартамент, а къща:)) у булгарско.
Кой знае защо, всичко съм постигнал със свои сили, и смятам така да го правя и занапред. А в Булгарско верно че само тъпанари и некадърници останаха, то треба да си голям ИДИОТ че да докараш цяла една държава до на практика изключване от ЕС, само година след влизането и вътре :shock:
И мой човек, недей слага под един знаменател ЧЕСТЕН и АМБИЦИОЗЕН и УСПЯЛ :) Спомни си древните комунистически мъдростти.
И да, аз се чувствам във прекрасно морално настроение, тука, в Канада, всъщност тома ми чувство придоби сила в момента в който слязох на канадска страна :lol:
kokoscho

Мнение от kokoscho »

Hullman написа:Хора които през живота си не са имали собствен бизнес почнаха да казват какво щяло да стане ако някой решил да се върне в БГ и да си отвори малък бизнес там

Абе какво ви пречи Батето че си пишел какво му е на душата и какви планове има. Вие нямате ли си глави на раменете да решите какво е добре за вас.
Нека си пише човека.
Проблема не е в Батето или Хълман. Проблема е че сте родени в страна която все още има ограничения за свободно пътуване до Канада и УСА. Ако тези ограничения ги нямаше разумно мислещ човек първо би дошъл до Канада, би разгледал, би преценил дали му харесва и чак тогава би взимал заеми ( продавал имоти ) в БГ за да имигрира посотянно в Канада.
Всичко друго е несериозно.
От това кеото чета във форума аз виждам 95 % от съфорумниците като някакви отчаяни хорица които едвам са свързвали двата краища в БГ. Взели заем от познати да си финансират процедурата и идването в Канада.
Тези хора ли трябва да са за пример на Хълман, на Батето и на новите имигранити които идват в Канада не заради това че не са се справяли добре в БГ а заради това че са имали ограничение за свободно пътуване ( какъвто е случая с Хълман ) или авантюристи като Батето?

Ами ако не сте могли да си плащате сметките в БГ запвядайте в Канада.
Не разборам защо обаче трябва да критикувате мечтите на Батето или бизнес плановете на Хълман къде, кога и колко да инвестира и кои да са или да не са негови клиенти.:)
Все още не си ми обяснил как ще прецакаш ТИМаджиите :)
Или може съм мноооого под твоето равнище че да заслужавам отговор а :oops:
Hullman

Мнение от Hullman »

Какво да ви обяснявам като вас ви е страх от сянката ви.
Бизнес в БГ се прави по същия начин както го е правил Хълман в Бг преди да дойде в Канада.
Антон

Мнение от Антон »

Жени написа: Кой в БГ няма наследствен апартамент??? :shock: :?: :?: Мисля, че поне с това комунизмът ни уреди - Всеки има не само по 1 апартамент, ами и много други имоти! :D
Много хора нямат, драга, макар че за домочадието на бившите партийни секретари това изглежда абсурдно.
Жени написа:

1 - От гледната точка на човек, чийто баща е получил куфарчето с пачки от партията, всички останали са мързеливци, особено като не щат да му работят ангария. От последните 5 проекта направени в Бг, за 2 не съм получил и няма да получа и стотинка. Инициативни бяха предприемачите, на които се оказа че съм работил без пари, добре че от много инициативност единия вече го самоубиха, чета бг преса с надежда и за втория.
2 - Не ги слагам под един знаменател. Честни и добре живеещи - в Бг това са две крайно различни групи. Само не ми казвай че ти си съчетавала и двете. Нали знаеш как човек може да се ожени за умна, скромна и интелигентна жена ? - Като емигрира в страна, разрешаваща многоженството.
3 - Да, точно това е моралното поведение в момента. Аз и затова съм напуснал - за да не се смятам за съучастник, а братя нямам, още по-малко там. Очаквам нещо и за сестрите да споменеш :lol: Не съм и шапкар за да дезертирам
Hullman написа:Тези хора ли трябва да са за пример на Хълман, на Батето и на...
Шефе, твой пример да бъда, първа радост би била за мене ...но да знаеш, не ми е основна цел в живота. Ще го преживея, даже да стигна само до четвъртфинал.
Жени

Мнение от Жени »

Антон написа:
Жени написа: Кой в БГ няма .......
Много хора нямат, драга..........
С тази нагласа към живота, все партийните синчета да са ти виновни и държавата да ти е пре...ла проекта, мога само да ти пожелая жена ти, дето не е умна, скромна и интелигентна, да може да те търпи! :lol: :roll: :wink:

И на Луната да отиде Мрънкарото си е Мрънкало! 8) Но да не ти пука! Може да се заглеждаш по умни, скромни и интелигентни жени, щом са ти мерак, ама гледай да не те види твоята!

И добре, че нямаш братя и сестри, иначе доста лицемерно, ти да си имигрирал (не дезертирал-извинявай, че те принизих до шапкар), а тях да ги тъпчат хората с парите в куфарите! :wink:
Жени

Мнение от Жени »

Антон написа: Нали знаеш как човек може да се ожени за умна, скромна и интелигентна жена ? - Като емигрира в страна, разрешаваща многоженството.
Аз понеже не съм от умните и интелигентните и се чудя дали това не са просото синоними или разкрива желанието ти жена ти наистина да е много умна и много интелигентна? :D

Ще ме извиниш за въпроса, ама аз съм простA и от красивите и за това не схващам! :wink:
Публикувай отговор