55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

Мнение от Bistra »

Ами то по твоята логика, Петров, и в българска циганска ма'ала да беше отишъл и преди, и след 10 ноември, ще излезе, че българите никога не са били образовани. :tmi:
Дали пък там не е правено това проучване? За правилен отговор - кебапче...Почти като кучето на Павлов. |(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа::rofl: Е, че то имало ли е разумен и образован човек, който да не е бил против, освен няколко изперкали в болшевишките идеи декадента с пробити джобове? :rofl:
Поредната проява на смайващата ти ограниченост и простотия.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

agent Ozo написа: Поредната проява на смайващата ти ограниченост и простотия.
Добре, съгласих се. Всичките са били буржоа, убедени в идеята за равенството между хората, които доброволно и убедено са почнали да избиват представителите на собствената си класа...Виновата! :$
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Изобщо не ми е нужно твоето или чието и да било насмешливо "съгласие", Бистре. Историческите факти говорят сами за себе си.
То е абсолютно сигурно, че на теб не ти говорят нищо имена като: негово превъзходителство, генерал-лейтенант от Императорската Армия Михаил Дмитриевич Бонч-Бруевич (потомствен дворянин), негово високоблагородие Сергей Сергеевич Каманев (запознатите да не го бъркат с оня Каменв, който е застрелян заедно със Зиновиев), генерал-майор от Императорската армия Павел Павлович Лебедев (потомствен дворянин), негово превъзходителство Александър Александрович Самойло (потомствен дворянин), контраадмирал от Императорския флот Василий Михайлович Алтфатер (потомствен дворянин), контраадмирал от Императорския флот Евгений Андреевич Беренс (потомствен дворянин) и т.н. и т.н. Това са имената на първите командващи и началници на главните щабове на РККА (ако изобщо ти е ясно какво значи това). Да не говорим, че на практика целият Морски Генерален щаб на императорския ВМФ преминава на страната на болшевиките и командва флота по време на цялата Гражданска война.

Това, че работническо-селската армия с пълководци като Чапаев и Будьони са разгромили белогвардейските армии, състоящ си от интелектуалния елит на нацията е пропагандно клише от времето на комунизма, което си попила като сюнгерче. И не само ти, де. :) Но то си няма нищо общо с действителността.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Tи военните за интелигенция ли ги имаш? :o
Позволи ми този път да не се съглася. :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

optics написа:Изображение

Според Световната банка, така изглежда процента на образованите хора (университет, колеж и прочие след-училищно образование) спрямо населението на дадената страна. Избрах 4 страни. За Канада данните са много оскъдни, нямам идея защо.

Излиза че моите хипотези са грешни, България стръмно се подобрява, за разлика от другите 3 държави на картинката, които или са достигнали насищане или направо се влошават.
:?:

От друга страна тази статия слага Канада на първо място:
https://ca.finance.yahoo.com/news/the-m ... l?page=all"
Ми тя Канада прави голям внос на хора с унитеверситетско образование, би трябвало да е на челните места.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Oбучение по какво, Озо? Как се държи пушка и стои здраво изправен на 2 крака след определено количество изпит алкохол? Или как се свалят заможни дворянки, щото това е била май целта на досъветските офицери да позакърпят някой джоб, пък и току виж се сдобили с аристократизъм, какъвто не са имали по рождение. ;)
Не ме убеждавай моля, че след това целите и интелектуалните им интереси коренно са се променили.
А моето висшо и да го коментираш, и да не го коментираш, все тая! Не съм стояла нито ден без работа, нито висяла на държавен бюджет...Социалът да не го споменавам, че е направо унизителен, Интелигенте! :lol:
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

agent Ozo написа:Разликата между "обявени за врагове представители на интелигенцията" и "интелигенцията е враг" е огромна. И Ленин също не е говорил изобщо за интелигенцията (че е говно), а срещу отделни представители на буржоазната интелигенция, които са били противници на властта на болшевиките. Не е същото отношението към подкрепилите властта, било то дворяни, военни, интелигенти и т.н.
Но историята не бива да се чете както Дявола чете Евангелието. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Army"
The late 1930s saw the purges of the Red Army leadership which occurred concurrently with Stalin's Great Purge of Soviet society. In 1936 and 1937, at the orders of Stalin, thousands of Red Army senior officers were dismissed from their commands. The purges had the objective of cleansing the Red Army of the "politically unreliable elements", mainly among higher-ranking officers. This inevitably provided a convenient pretext for the settling of personal vendettas or to eliminate competition by officers seeking the same command. Many army, corps, and divisional commanders were sacked, most were imprisoned or sent to labor camps; others were executed

Даа, Сталин не е имал лошо отношение към подкрепилите властта военни интелигенти...
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

agent Ozo написа:Но историята не бива да се чете както Дявола чете Евангелието. :)
Точно така, историята трябва да се чете единствено преразказана ПРАВИЛНО от съответния завеждащ отдел по политпропагандата. По този начин винаги ще намираме "положителни" черти в най-уродливите прояви на човечеството като нацизма/фашизма и болшевизма/комунизма. Апропо, НЯМА по-доказани фалшификатори на историята от болшевиците и техните подлоги в инсталираните насилствено режими по света. В това отношение историята на България от миналия век вероятно държи световен рекорд поради простия факт, че с вероломната окупация на съветските орди едно от първите неща, които варварите правят е да изнесат държавния архив на България по онова време в Масква, който и до ден днешен се намира в някое кремълско подземие.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

MrGeek написа: Апропо, НЯМА по-доказани фалшификатори на историята от болшевиците и техните подлоги в инсталираните насилствено режими по света. В това отношение историята на България от миналия век вероятно държи световен рекорд поради простия факт, че с вероломната окупация на съветските орди едно от първите неща, които варварите правят е да изнесат държавния архив на България по онова време в Масква, който и до ден днешен се намира в някое кремълско подземие.
Виж ти кой се рови в кремълските подземия, а другите били болшевици... :!: Хахаха... :lol: :rofl: По-съвършена простотия не бях чувал... :clap: За да се поограмотиш поне малко по темата прочети, ако можеш тука!!! http://www.archives.government.bg/" Че току-виж ти повярвал някой на глупостите... :fubar:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Надявам се да успеш да разбереш, че държавни архиви има в почти всички бивши окръжни градове и най-големия е във Велико Търново с най-старите документи. Ето някои от уникалните и особено ценни документи:
!. Октоих (осмогласник) на среднобългарски език, полуустав с червенослов, със служби за всички дни от седмицата на последните 4 гласа (5–8). 1492 г. Оригинал. Ръкопис. Уникален.
2. Попгладичов препис на „История славянобългарска“. 11 авг. 1809 г. Оригинал. Ръкопис.Особено ценен.
3. Устав на манастира „Св. Преображение Господне“ (Преображенски манастир) край Търново. 23 апр. 1830 г. Оригинал. Ръкопис.Уникален.

4. Договор между Захарий Зограф и управата на Преображенския манастир за стенописване на централната църква „Св. Преображение“. 20 авг. 1848 г. Оригинал. Ръкопис. Уникален.
5. Писмо от Хаджи Николи х. Минчоолу до членовете на Търновската община х. Д. Ничов, Евстати Селвели, Кр. Момчолу и др. първенци за хода на борбата за независима българска църква. 8 септ. 1860 г. Оригинал. Ръкопис. Особено. ценен
6. Дневник на Иван Кършовски, главен писар на четата на Панайот Хитов, за бойния път на четата. 28 апр. – 25 авг. 1867 г. Оригинал. Ръкопис. Особено ценен.
7. Писмо от Васил Левски до Христо Иванов – Големия (използван е псевдонимът Ст. Карагьозов) с данни за получена от отец Матей Преображенски парична сума и с указания за предстоящото му идване в Търново. 5 апр. 1872 г. Оригинал. Ръкопис. Уникален.
8. Писмо от Стефан Стамболов до БРК в Букурещ относно подготовката на Старозагорското въстание. Стара Загора, 29 авг. 1875 г. Копие. Ръкопис.Особено ценен.
9. Ръкописни бележки на Бачо Киро Петров за пътуването и сражението на четата на поп Харитон в Дряновския манастир. 9–10 май 1876 г. Оригинал. Ръкопис. Уникален.
10. Дневник на Ботевата чета, воден от Йордан Попхристов Кършовски и озаглавен “Пътувание през Дунава с парахода Радецки на българската чета за България под предводителството на Христо Ботев на 16 май 1876 г.“ Плоещ, Румъния. 26 окт. 1876 г. Оригинал. Ръкопис. Уникален.
Списъка е многоброен.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivalin написа:Надявам се да успеш да разбереш, че държавни архиви има в почти всички бивши окръжни градове и най-големия е във Велико Търново с най-старите документи.
Аха, това разбира се е перфектното "доказателство" за това, че азиатците никога не са отнасяли ключови документи от българските архиви. Браво, кажи нещо сега и за съществуването на извънземни. :D
Може би е добре да се поограмотиш, че след окупацията на 8-ми септември 1944-та, азиатците изнасят около 50 хиляди страници с документи от държавния архив. Може би също така си пропуснал да забележиш, че отдавна има инициатива за връщането на тези заграбени документи в България. Добре е също така да потърсиш информацията в медиите, че Масква вече се е опитала да върне туй-онуй макар и само 780 страници и то копия на този етап някъде през 2011-та. Иначе няма нужда да ми благодариш за ограмотяването ти по този въпрос - безплатно е.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

MrGeek написа: Апропо, НЯМА по-доказани фалшификатори на историята от болшевиците и техните подлоги в инсталираните насилствено режими по света.
Има, има. И това са англосаксите, твоите ментори. Които наистина инсталират насилствено режими по целия свят, докато руснаците са го направили само в държавите-съюзнички на Хитлер, които са им се случили на пътя до Берлин през ВСВ. :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

MrGeek написа:... след окупацията на 8-ми септември 1944-та, азиатците изнасят около 50 хиляди страници с документи от държавния архив.
Военни трофеи се изнасят от всяка победена държава. Англосаксите ли не го знаят? Те, които са наследници на Британската империя и днешни строители на американския неоколониализъм.

Ако на българските антикомунисти и демократи им беше важно да си върнат архивите, да го бяха направили още през годините след 91-ва. Тогава Русия бе разграден двор и си бе отворила и архивите. След няколко години руснаците приеха закон, в който се казва, че връщането на архиви може да стане след специално междуправителствено споразумение. Българските правителства и тази възможност проспаха. Сети се комуниста-агент на ДС Гоце Първанов да си ги иска от кагебееца Путин чак през 2008 г., когато вече беше късно. С нов закон архивните документи бяха включени в графата военни трофеи, които не подлежат на връщане. И трябваше да си платим за да ни направят копия. Това е. Останалото е истерия на русофобския непеошнически планктон.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Toзи ли награди "интелигента" Валери Петров с орден "Стара планина", след като последният е известен с откритите си прокламации в полза на Народният съд? :puke: :puke: :puke:
Лош мат'риал, Озо, лош!....Поне да беше военен, а той ...поет! :doh:
Ето един интересен репортаж по темата. ;)
Там, където вярата победи комунизма
Публикувай отговор