Нещата не са толкова сложни колкото изглеждат, напротив съсвсем простички са... Жалко за наивниците, които не разбират с каква дезинформация е залято медийното пространство в целия свят, а България естествено не прави изключение, че няма такова понятие като несависими медии... Всеки сам определя съдбата си както и на кое да вярва и на кое не... За какъв кворум става въпрос бе уважаеми MrGeek, за какъв един глас... това е само теория и е възможно в идеалния вариант на присъствие в парламента когато е фул с 240 депутати, а това няма как да се случи с нашите убавци... те не са се потили, за да работят. Това показва практиката от 1990 г. до днес.

Но дори да беше така като казваш мислиш ли, че е възможно само един човек, който и да е той да замисли такъв глобален и пъклен план и да го изпълни толкова точно и безгрешно без съдействието на останлата пасмина от "прфесионалисти"...?!

Ама нали ние българите всички разбираме най-много от футбол и политика и нямаме равни на себе си...?!
„Щях да гласувам в подкрепа на кабинета "Орешарски", ако се бяхте срещнали с мен", с тези думи се обърна към БСП лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна в началото на дебата по политиките и състава на новия кабинет. Той подчерта, че вратата на ГЕРБ ще е винаги отворена за Пламен Орешарски и екипа му.
„Явно е, че сте се разбрали, ще има правителство, излъчено днес. За разлика от много от вас, със Станишев знаем колко е трудно да бъдеш премиер в най-тежката финансова криза. Който стане премиер сега, и не случайно Станишев не пое сам този пост, ще му бъде много трудно, кризата няма да си иде следващите години. На ваше място щях да се срещна с първата политическа сила, трябваше само да се обадите и щях да Ви дам своя глас, нашата врата към Вас самия остава отворена", каза Борисов.
Лидерът на Атака Волен Сидеров призна, че той е националистът, благодарение на който заседанието на парламента беше открито. Той обясни, че го е направил, защото не е искал работата на депутатите да се провали, но подчерта, че не подкрепя кабинета ”Орешарски”.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.