Marto написа:jovani написа: нищо чудно аз, с тези две ръце, да съм повишил ГДП-то на Канада с някой и друг промил (и в случая не се шегувам въобще).
Пич, това е от порядъка на милиарди долари.
Ако не си успял да намажеш достатъчно, за да не ти е нужна ипотека за някакъв апартамент - па ако ще да е на пъпа на Токио - не разбирам кво му е за хвалене

Милиарди не са, но десетки милиони - да (както и сайд-ефектите от тях). За съжаление не са в моят джоб

.
А за ипотеката не ми е проблемът в парите, а в съществуващият лигъл фреймуърк, дето дава право на билдърите да ти скъсат нервите, щом веднъж си направил грешката да си он дъ хуук.
Не искам да влизам в детайли, предполагам сте наясно какви са разликите в "тентатив клозинг дейт", "фърм клозинг дейт" и "интерим окупанси" - даващи право на билдъра да забави конструкшъна с няколко години (като ти държи 15% от цената без да ти плаща лихва през това време); да те набута в незавършено кондо и да те чарджи лихви за останалите 85%, които му дължиш, но без да ти даде правото да му се изплатиш - и да има право да го прави до 1 година (а може би и повече - дано не ми се налага да науча); и накрая да в някакъв момент 6 месеца след като си му плащал "наем" да те уведоми, че трябва да му се изплатиш в 20 дневен срок и то в момент в който ти плануваш зимната си ваканция.
Демек: дай си парите, аз като се накумя и когато реша ше те поканя да живееш в "моето" кондо, преди да ти го продам, ще те чарджа за мейнтенанс, пропърти такси и зверски лихвен процент на остатъка от сумата. И след като съм те мотал близо 3 години в един момент ще ти кажа: "скачай" и ти да си готов тогава да ми извадиш половин милион и да ми се разплатиш в 20-дневен срок. А, и да не вземеш да си паркираш мотора пред колата, на паркоместото дето си го платил - щото в договора пише, че може да се ползва само от едно МПС. Еб*ти и далаверата да си "баровец" в Канада...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...