Дискриминиране в Кебек !!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
monny

Мнение от monny »

IRA написа:
monny написа:ей поживяхте една година в канада и решихте че сте канадци
май забравихте как е в българия, да не би случайно някой да дружеше с черните и арабите в университетите,
............
Ми че по мое време нямаше проблем че и сите се ожениха за българки :roll:
това смятах да го премълча :lol: :lol: :lol:
monny

Мнение от monny »

Ognen_led написа:''Господи, дай ми сили да променя нещата които мога да променя, смирение да приема нещата които не мога да променя, а също и разум да преценя кое мога и кое не мога да променя``.
...
това и аз го знам но кажи от кой е че това не знам :D
звучи много християнски примиренческо, трябва по-хард като стоичков, него никой не мисли да го дискриминира
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

monny, доколкото знам е от библията. Затова и звучи примиренчески :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Hemoglobin, тебе братче като те гледам, май доста са те тъпкали тука.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Ognen_led написа:Maria29, защо просто не каза на тая секретарка с любезен и достатъчно твърд тон, че си видяла как се е отнесла с човека преди теб, не приемаш подобно отношение и настояваш да те запише. (ако още се инати и казваш че ще предприемеш съответните мерки. ако случайно пак няма резултат пишеш писмо до шефа на програмата и бас държа че ще ти намерят място).
Прав си Огнен лед това трябваше да направя. Не зная защо не реагирах както подобава сигурно защото възпитанието ми не ми позволява да си призная публично че съм подслушала чужд разговор или по скоро вече съм толкова прeтръпнала с това отношение и се чувствам изморена да се боря на всяка крачка с тази дискриминаторска политика.
Ognen_led написа:Относно оценяването при равни други условия по-високите оценки са за чужденците (знам го от личен опит и наблюдения, а си има и научни изследвания по въпросса) логиката е много проста преподавателите се страхуват да не бъдат обвинени в дискриминация.
Ще ми е интересно да се запозная с тези научни изследвания тъй като този страх се усеща (по мои наблюдения) само при цветнокожите или когато преподавателите са написали някоя дискриминативна критика и чужденеца тръгне да си търси правата. Далеч съм от мисълта че търся начин и причина да оправдая лошите си оценки :lol: :lol: просто защото не мисля че имам такива, пък и да имах никога не ми е пукало за оценки, а по скоро за това дали са заслужени и повярвай ми когато съм искала преразглеждане на работата ми винаги е била променяна оценката тъй като са осъэнавали (лично или с чужда помощ :wink: ) дискриминацията която са проявили.
Хемоглобин, по принцип работодателите във всяка една държава се страхуват да не допуснат грешка при назначенията и естествено търсят хора които ще им доннесат полза.....
Ей, тези кебекари били много страхливи...първо страхливи да формират групи с нас, после страх да ни вземат на работа ... То шубето е голям страх :wink: Странното е обаче че нищо не гарантира че работата с негови съграждани няма да му донесе същите проблеми...Даже повече като се има предвид мързела им и виртуозните им изпълнения за да се "откачат" от работата и да я прехвърлят на другия.
А като каза че работодателите се страхували от грешки на работниците си се сещам за един реален случай който няма нужда мисля от коментар. Та случая е следния ..
Става въпрос за Sr. Thomas Watson , един от шефовете на IBM. Веднъж един от младите им кадри направил гаф при работата си, което струвало на фирмата няколко милиона долара. По това време 1950 г. това било колосална сума както и в днешно време си остава значителна. Когато грешката била открита младия работник се явил при Watson, треперейки казал:" Предполагам...предполагам че съм уволнен?" А Watson му отговорил : "Вие уволнен?Вие уволнен? След всичко което ми струва вашето обучение (formation)....." :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

survivor написа:Ognen led, ima mnogo madrost v predishnoto ti izkazvane.
Кое за баката ли
:wink:
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

monny написа:
Ognen_led написа:''Господи, дай ми сили да променя нещата които мога да променя, смирение да приема нещата които не мога да променя, а също и разум да преценя кое мога и кое не мога да променя``.
...
това и аз го знам но кажи от кой е че това не знам :D
звучи много християнски примиренческо, трябва по-хард като стоичков, него никой не мисли да го дискриминира
Мони, не знам от кой е. Библията не съм я чел. Но смисъла на изказването според мен е просто да имаме здрав разум и да се борим там където е необходимо.
Аз ако видя голям камък на пътя си, ако мога го премествам и продължавам, а ако не мога търся друг път и продължавам... но не си губя времето да псувам камърка и да се оплаквам, нито да се примирявам...

P.С. Ицето ме кефи абсолютно като футболист. Спортния му хъс е страхотен. Обаче всичкия му хъс не му помогна на времето в пишман бизнеса му с коли и големите финансови загуби покрай съдружника му Ахмед Яфа.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Tova e ot : Slaughterhouse-Five by Kurt Vonnegut

"God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom to always tell the difference."

Chapter 3, pg. 60
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

IRA написа:Tova e ot : Slaughterhouse-Five by Kurt Vonnegut

"God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom to always tell the difference."

Chapter 3, pg. 60
То хубаво там, ама според мен е много по-старо и бат' Курт само го е използвал, а не го е измислил.
This prayer is largely associated with Alcoholics Anonymous (AA), but it was not written for them. A member discovered it in an obituary in 1939 and brought it to Bill W., a co-founder of AA, who was an Episcopal priest. It was perfect for the situation of an alcoholic, and AA promoted it widely.
The only place it appears in its original version is in the obituary, although it is very close to what the theologian Dr. Rheinhold Niebuhr wrote as an ending to a sermon he gave on Practical Christianity. Even he, however, admitted that it may have been around for years, even centuries. There are hints of the wording of the prayer in many different places. The concepts – but not the wording – have been traced back to Boethius (480-524 AD).
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

E pa moge i purviiat chovek da go e kazal. Az ot de da znam ili pone ne pomnia :wink:
HisShadow

Мнение от HisShadow »

napravo ne moga da go posnaia tozi forum - zapo4nali ste da 4etete ... tova e prosto velikolepno

tova e na4aloto ot edna napisana prez 1935 g molitva - stava neshto kato kredo na anonimnite alkoholitsi v posledstvie
eti ia tsialata molitva:

Niebuhr’s expanded version:
God grant me the serenity to accept the things I cannot change;
The courage to change the things I can,
And the wisdom to know the difference.

Living one day at a time,
Enjoying one moment at a time,
Accepting hardship as a pathway to peace,
Taking this sinful world as it is,
Not as I would have it;
Trusting that you will make all things right if I surrender to your will,
So that I may be reasonably happy in this life,
And supremely happy with you forever in the next. Amen

Irish version of Niebuhr’s expansion:
God take and receive my liberty, my memory, my understanding and will.
All that I am and have He has given me.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change,
Courage to change the things I can,
And wisdom to know the difference.

Living one day at a time,
Enjoying one moment at a time,
Accepting hardships as the pathway to peace,
Taking, as He did, this sinful world as it is, not as I would have it;
Trusting that He will make all things right if I surrender to his will,
That I may be reasonably happy in this life,
And supremely happy in the next. Amen
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз четем книжки а някои гледам посещават клубове и се молят там :)
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Мария, ти подслуша ли разговора или просто беше свидетел... ретокритичен въпрос ;).

Относно научното изследване за оценяване и дискриминация беше ми попаднало преди 1-2 години. Не помня методолигически подробности, но за резултатите съм сигурен - касаеха цифровата стойност на оценките (а не коментари на преподаватели). Наблягам че става въпрос за научно изследване (не за вестникарски информации). NB струва ми се че предположението ти че е за цветнокожи е основателно - като се позамислих смътно ми се върти в главата че е за черни спрямо бели studenti.

А за Thomas Watson и IBM не го знам тоя случай, но разбирам че става въпрос за вече нает човек. Именно защото всеки новонает коства ресурси на фирмите (говоря за развити държави като цяло) шефовете внимават в картинката :). Inak just for the record govoria za obshta tendencia pyk i edin sluchai ne moje da podkrepi ili othvarli dadeno pravilo, nali ?
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

His shadow, taia molitva mi haresva v nachaloto, t.e do ''Living one day at a time,
Enjoying one moment at a time''. Обаче после тuя приказки за греховете и за вечния живот не ги споделям. Ми тъй де човек най-вероятно живее само веднъж.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Ognen_led написа:Мария, ти подслуша ли разговора или просто беше свидетел... ретокритичен въпрос ;).
Ognen led, vijdam 4e si v Mtl i si naiasno 4e v Kanada triabva da si na niakolko metra ot gi6eto (v sly4ai na opa6ka) za da se zapazi confidentzialnostta na razgovora, kakto i li4nata informatzia. Ami v sly4aia ima6e miasto prednazna4eno za 4akane, na 2-3 metra ot gi6eto i az ne biah ... tolkova dale4e. :oops: :oops: :lol: :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Заключено