От Канада в Европа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: От Канада в Европа

Мнение от roumensp »

myhata II написа:Торонто е по хубаво, много хора, заведения с патиота, млади, красиви и усмихнати хора и тук таме реднек !
Къде, къде по добре от онези краварски провинции отгоре ! ;)
Ванкувър е толкова краварска провинция, колкото ти си в категорията на младите, красивите и усмихнатите.
Дрънкай си парцуцата с бай Гошо в блока с пакитата и не давай акъл на хора, на които не си от "категорията". :D
Последно промяна от roumensp на Пон Сеп 07, 2015 9:13 pm, променено общо 1 път.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:Иначе знам за White Rock че все още не е "Yellow Rock" . Tsawwassen също се "белее" както и некои райони на Delta, Maple Ridge, Langley etc.

Въпрос на време е да ви превземат и вас.. Например преди 10-15 години Vancouver West Side, Shaughnessy и по принцип повечето райони west of Cambie st. бяха предимно "Канадски".. Сега обаче гледам е пожълтяло и там и се продават много къщи агентите на които са Michelle Yu, Jimmy Yi и разни такива.. Дори някои надписи са само с иероглифи (или там както се казват тези извънземни знаци)
А бе спасение няма..
Лично аз нямам нищо против китайците. С такива съм работил 15 години и повечето са за предпочитане като колеги пред много българи, с които съм работил в България. Най-симпатичните ми колежки също имат от тая кръв. И аз и жена ми сме се ползвали от услугите на традиционната китайска медицина и сме доволни. По-добре такива, отколкото индийци, араби или африканци. :y:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivandaman написа: България пък направо я подминават и не смеят да припарят там..
Е, що? Някой задава ли си го този въпрос? :rofl: :rofl: :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

roumensp написа:
myhata II написа:Торонто е по хубаво, много хора, заведения с патиота, млади, красиви и усмихнати хора и тук таме реднек !
Ванкувър е толкова краварска провинция, колкото ти си в категорията на младите, красивите и усмихнатите.
Дрънкай си парцуцата с бай Гошо в блока с пакитата и не давай акъл на хора, на които не си от "категорията". :D
:D :y:
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

roumensp написа: Лично аз нямам нищо против китайците. С такива съм работил 15 години и повечето са за предпочитане като колеги пред много българи, с които съм работил в България. :y:
A бе то по принцип и аз "нямам нищо против китайците" особено тези които са си все още в Китай.. И на мен те въобще не ми пречат..

Не съм съгласен че са за предпочитане пред българите.. Пред техните тарикатлъци нашите балкански номера са доста аматьорски. На мен китайците са ми най-трудните клиенти.. Кви номерца ми въртят, бедна ти е фантазията.
Ти по принцип не използваш градски транспорт но ако се повозиш малко в скайтрейна ще видиш колко бързо ще започнат и на теб да ти "пречат".. Аз работих в даунтаун няколко месеца та се налагаше да взимам скайтреина и думи нямам за кво става дума.. Те се ръгат хвърлят си the soda cans по пода.. течат кока-коли, спрайтове и тем подобни боклуци и ми се лепят по подметките.. Да не говоим пък как мляскат докато закусват в градският транспорт.
Сори, и аз искам да съм толерантен и с отворено мислене и all this crap но не е лесно.. Опитвам се като теб да си втълпявам "че не ми пречат" но истината за съжаление е друга.

Всеки ден се налага (буквално) да се сблъсквам с тях и тези сблъсаци въобще не са от най-приятните..
Има един Макдоналдс на Victoria and Kingsway. Като влезеш в него смърди на китайска кухня щот те си носят там ориза и си го ядат докато си пият кафетата 50% off, които ги купуват с купони..

Техните изцепки край нямат и винаги когато си помисля че вече няма с кво да ме изненадат пак излизат с некой нов тарикатлък или простотия..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Колкото пъти съм ходила на Ниагара и минавала през Торонто съм се чувствала като в Индия или Пакистан...Толкова много пайети и ламе, че ти заслепяват очите при силно слънце. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Bistra написа:
ivandaman написа: България пък направо я подминават и не смеят да припарят там..
Щот нема далавера пък и е по-направо през Македония и Сърбия към краината цел. Те отиват в развитете страни да живеят от помощи, а в БГ няма кой да им ги дава..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа: Смисълът е очеваден: по-лесно се продава за 2.5М нещо дето "струва" 3.5М. И накрая всички са щастливи - и продавача, и купувача, и общината и т.н.
Продаваш с 1 М минус и си щастлив продавач? Really?
Вие да не им вярвате на разните апрейзъри, сел сайд инвестиционни аналисти и пр.?
Не не им вярвам, щото са мошеници. Каква е връзката с темата?
Хората са казали - апрейзърът на диаманти ще ти обяви една цена, като си платиш за услугата; а съвсем друга ще ти предложат от паун шопа (заложната къща), като отидеш да го продаваш, дори и да е в същият ден.
Къщата не е диамант. Сравнението е неуместно. Когато купуваш нещо за флипване то трябва да е евтино, а причината да е евтино е, че не всичко му е наред. Т.е. трябва да се ремонтира за да можеш да му вземеш по-добри пари. И за да ти излезе сметката трябва максимално да снижиш себестойността на ремонта.
jovani, плетеш се като пиле в кълчища и се опитваш и мен да оплетеш, ама нъц! Виж червеното!
Сега обясни систематизирано по точки каква точно е измамата. Не разбирам наистина.
Купуваш нещо за 100$. Надяваш се след ремонта да струва 200$ за да го продадеш и си сложиш 100$ в джоба. Вместо това ти го продаваш за 200$ фиктивно на жена си и плащаш 100$ на твой адвокат и още 100 на общината. После какво правиш? Предлагаш го за 500 на пазара ли? Ми то предлагането се определя според търсенето. Aко наоколо всичките къщи вървят по 200, мислиш, че някой ще се заинтересува ли? Good luck! :x
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivandaman написа:
Bistra написа:
Щот нема далавера пък и е по-направо през Македония и Сърбия към краината цел. Те отиват в развитете страни да живеят от помощи, а в БГ няма кой да им ги дава..
Що бе, аз друго разбирам, четейки форума. Супер високи заплати, половин година почивка, Созопол ти на 2 крачки от една страна....И супер изпаднали хора бягат от това като дявол от тамян - от друга. :lol:
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
jovani написа: Смисълът е очеваден: по-лесно се продава за 2.5М нещо дето "струва" 3.5М. И накрая всички са щастливи - и продавача, и купувача, и общината и т.н.
Продаваш с 1 М минус и си щастлив продавач? Really?
Вие да не им вярвате на разните апрейзъри, сел сайд инвестиционни аналисти и пр.?
Не не им вярвам, щото са мошеници. Каква е връзката с темата?
Хората са казали - апрейзърът на диаманти ще ти обяви една цена, като си платиш за услугата; а съвсем друга ще ти предложат от паун шопа (заложната къща), като отидеш да го продаваш, дори и да е в същият ден.
Къщата не е диамант. Сравнението е неуместно. Когато купуваш нещо за флипване то трябва да е евтино, а причината да е евтино е, че не всичко му е наред. Т.е. трябва да се ремонтира за да можеш да му вземеш по-добри пари. И за да ти излезе сметката трябва максимално да снижиш себестойността на ремонта.
jovani, плетеш се като пиле в кълчища и се опитваш и мен да оплетеш, ама нъц! Виж червеното!
Сега обясни систематизирано по точки каква точно е измамата. Не разбирам наистина.
Купуваш нещо за 100$. Надяваш се след ремонта да струва 200$ за да го продадеш и си сложиш 100$ в джоба. Вместо това ти го продаваш за 200$ фиктивно на жена си и плащаш 100$ на твой адвокат и още 100 на общината. После какво правиш? Предлагаш го за 500 на пазара ли? Ми то предлагането се определя според търсенето. Aко наоколо всичките къщи вървят по 200, мислиш, че някой ще се заинтересува ли? Good luck! :x
Обяснете на жената, че я е домързяло да прочете целият пример в темата...как се "утроява" стойността на имот: 1.5M -> 3.75M
Или питай Мухата, мисля че и той го е разбрал...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Последното ти изречение ме убеди да не си губя времето, благодаря, за което! :D ... И лека нощ!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
Е верно е не съм 3та категория, ама не знаеш само какъв кеф е комшията ти да е българин и редовно да се наливате и да праскате табличка
Ама ти тея кефове не може ги оцениш, защото си се продал за едно бунгало и вещитв около него, а какъф е кефа на плажа във Варна примерно да цъкаш таблички и карти и да се наливаш с бира, ама ти и подобните около теб едва ли някога ще го проумеете
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:
roumensp написа:
Е верно е не съм 3та категория, ама не знаеш само какъв кеф е комшията ти да е българин и редовно да се наливате и да праскате табличка
Ама ти тея кефове не може ги оцениш, защото си се продал за едно бунгало и вещитв около него, а какъф е кефа на плажа във Варна примерно да цъкаш таблички и карти и да се наливаш с бира, ама ти и подобните около теб едва ли някога ще го проумеете
На твоите години имах кариера, семейство и къща на 5 минути от океана, която не ми пречи да почивам по 5 пъти в годината. И май наистина не мога да разбера кефа на един самотник, когото никоя жена не го иска, не смее да мръдне от Торонто и през вечер се алкохолизира с някакъв пенсионер.
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:Последното ти изречение ме убеди да не си губя времето, благодаря, за което! :D ... И лека нощ!
Май и Мухата не го е разбрал, понякога имам усещането, че малко хора ме разбират, или проблемът е в аудиторията или в моят телевизор... А за примера питай Щерю, мисля че ще го разбере. Лека нощ и от мен.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
umeiko

Мнение от umeiko »

....you might be a redneck if beaver bit off your nipples......
:rofl:
Публикувай отговор