Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
cantare

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от cantare »

Да раздвижа статистика ;)
Получих смс, че са ми изтеглени парите от кредитната карта, което означава, че акюзето ни пътува.
Пратихме документите в края на март, т.е. отне им точно 6 месеца и половина...
Vouloir, c'est pouvoir!
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

cantare написа:Да раздвижа статистика ;)
Получих смс, че са ми изтеглени парите от кредитната карта, което означава, че акюзето ни пътува.

ееее, супер :) Вие направо си изчакахте чакането :)
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

cantare, май изобщо те няма в статистиката... Кога точно сте подали?
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

cantare Бравоооо и честитооооо!
Продължавам да твърдя обаче,че всичко до тук ми е мега странно.Значи,хич няма логика да се чака близо 6 месеца само за акюзе и в един момент за има-няма месец/примерно януари/ да се изпратят покани за интервюта/примерно март/ .Сорри,хич не ми се вярва!
Което поражда следващият въпрос:кога и колко интервюта ще има 2012?Никой не знае и няма как да се предполага дори... :(
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

karelia79 написа:cantare, май изобщо те няма в статистиката... Кога точно сте подали?
Няма ни :P Изпратихме ги на 31.03.

Мишо, и аз логика не намирам, но и спрях да търся. Кога и колко сесии ще има също е неясно на този етап. Аз както и повече хора тук бях изненадана, че няма зимна сесия в България на фона на големия брой кандидати.
Последно промяна от cantare на Сря Окт 19, 2011 10:43 am, променено общо 1 път.
Vouloir, c'est pouvoir!
siso_krasi

Мнение от siso_krasi »

Честито!!! :party: :). Като получите акюзето, да пишете какво инфо ви дават или пак ще си е стандарта - чакайте за.....
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Cantare, добавени сте. И наистина пиши като пристигне акюзето каква информация има вътре, че всички чакаме с нетърпение сесийка... ;)
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
veselqk

Мнение от veselqk »

Поздравления!!! За който умее да чака, всичко си идва навреме ;) Макар и бавно, нещата се движат, а това е най-важното!
DCS-Montréal-25.07.2013
Accusé de réception-04.10.2013
CSQ по пощата - 09.09.2015
Втори пакет документи-Sidney, NS, Canada - 22.10.2015
Баркодове - 18.01.2016
Медицински - 26.02.2016
Покана за визи - 02.03.2016
Визи - 22.03.2016
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Честито Cantare!
И нашите пари бяха изтеглени на 14.10.2011г. и сега си чакаме акюзето :party: :party: :party: :party: :party: :party:
Нашите бяха там на 29.03.2011. Като писахме на Лиза, понеже след като минаха 6 месеца вече започнахме да се притесняваме, тя отговори, че обработват документите от края на март, което се и вижда.
Другото, което ми каза, е че вече сроковете за получаване на акюзе не са 4-5 месеца, както беше досега, а 6-7. Ето и писмото и по-долу.

Monsieur,

l'information que le temps entre dépôt de la demande et l'ouverture du
dossier est de 4 mois, n'est malheureusement plus valide. Entre temps - à
cause du très grand nombre de nouvelles demandes - c'est plutôt 6-7
mois. Présentement nous sommes en train d'ouvrir des dossiers pour les
demandes reçues mi-mars, donc prière de patienter encore un peu. Une
fois le dossier ouvert et les frais sur notre compte nous allons vous
envoyer un accusé de réceptrion par la poste.

meilleures salutations

Lisa Schreiber
agente de bureau
Bureau d'immigration du Québec
Laurenzerberg 2/2/2
1010 Vienne
Téléphone: 0043 1 53138 3005
Télécopieur: 0043 1 53138 3443
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Другото, което ми каза, е че вече сроковете за получаване на акюзе не са 4-5 месеца, както беше досега, а 6-7. Ето и писмото и по-долу.
Мдааааааа :( Никак не ми харесва това!Не за друго,а ако направим проста сметка ако средно 7 месеца се чака до акюзе и още 2-3 до интервю каква е вероятността те да са в една и съща година? :wasntme:
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Вик

Мнение от Вик »

Misho76 написа:

Мдааааааа :( Никак не ми харесва това!Не за друго,а ако направим проста сметка ако средно 7 месеца се чака до акюзе и още 2-3 до интервю каква е вероятността те да са в една и съща година? :wasntme:
Търпение и подготовка! Защото има една приказка "...Живота е гаден, но алтернативата е неприемлива."
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Хахааа Вик :D Разбирам напълно написаното от теб!
Обаче съм сигурен,че повечето от нас са притиснати от доста обстоятелства за които търпението е добро пожелание,но не и утеха ;( Защото интервюто е само крачка,Букурещ е нещото което като сроковеме притеснява в пъти повече,а и това със сумите,които не са изтеглени не е по-малко притеснително.

А и когато нещо куца/увеличен брой кандидати=повече време за обработка/ могат да си наемат още служители,те поне могат да си го позволят.Нещо се изтъркаха отговорите им за нови срокове за за обработка. :?:

Приятна вечер !
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
coolFIRE

Мнение от coolFIRE »

Misho76, напълно съм съгласна. При тях не е проблем да си наемат даже и временно (за 1г да речем) някой да им помага. Според мене забавянето идва и от това, че ще се променят изискванията и явно искат повечето кандидати да минат по новите правила...
А на въпроса на Вик за съжаление не виждам реална възможност да станат 2те неща в една година, поне от личен опит.
Вик

Мнение от Вик »

coolFIRE написа:Misho76, напълно съм съгласна. При тях не е проблем да си наемат даже и временно (за 1г да речем) някой да им помага. Според мене забавянето идва и от това, че ще се променят изискванията и явно искат повечето кандидати да минат по новите правила...
А на въпроса на Вик за съжаление не виждам реална възможност да станат 2те неща в една година, поне от личен опит.
До сега няколко пъти се натъквам на мнения, че акюзетата се бавят поради факта, че се очаква въвеждането на нови правила за селекция. В официалният сайт след като се направи он-лайн теста излиза съобщение, което приканва да се подадат документите , колкото е възможно по-скоро,тъй като критериите за селекция мже да се променят. И тук възниква въпроса - кандидат емигранта е изпратил всичко, и във Виена са го приели, но акюзе няма, и скоро не се очаква да има. Значи ли това , щом са приети докементите, че ще бъдът разглеждани по сега действащите правила, или момента на подаване е този , в който е започнала работа по кандидатурата и парите са изтеглени, съответно акюзето е получено. Ако е първата хипотеза, не виждам някакъв голям роблем освен нервите при чакането. При втората хипотеза обаче нещата са извън контрола на кандидата, и изобщо не изглеждат добре. Съвета в официалния сайт губи смисъл, и на практика тази част от кандидатите, която няма да отговаря на новите изисквания (за които се знае малко) е обречена, но хората още не го знаят. Това е меко казано нечестно, и е характерно за родните законотворци. Не искам да вярвам, че е така, но ако някой е запознат с казуса и го сподели, ще е полезно за всички чакащи.
coolFIRE

Мнение от coolFIRE »

Така е Вик, прав си, не се бях замислила за това. :?:
Заключено