Получих смс, че са ми изтеглени парите от кредитната карта, което означава, че акюзето ни пътува.
Пратихме документите в края на март, т.е. отне им точно 6 месеца и половина...
cantare написа:Да раздвижа статистика![]()
Получих смс, че са ми изтеглени парите от кредитната карта, което означава, че акюзето ни пътува.
Няма ниkarelia79 написа:cantare, май изобщо те няма в статистиката... Кога точно сте подали?
Честито!!!cantare написа:Да раздвижа статистика![]()
Поздравления!!! За който умее да чака, всичко си идва навремеcantare написа:Да раздвижа статистика![]()
МдаааааааДругото, което ми каза, е че вече сроковете за получаване на акюзе не са 4-5 месеца, както беше досега, а 6-7. Ето и писмото и по-долу.
Търпение и подготовка! Защото има една приказка "...Живота е гаден, но алтернативата е неприемлива."Misho76 написа:
МдаааааааНикак не ми харесва това!Не за друго,а ако направим проста сметка ако средно 7 месеца се чака до акюзе и още 2-3 до интервю каква е вероятността те да са в една и съща година?
До сега няколко пъти се натъквам на мнения, че акюзетата се бавят поради факта, че се очаква въвеждането на нови правила за селекция. В официалният сайт след като се направи он-лайн теста излиза съобщение, което приканва да се подадат документите , колкото е възможно по-скоро,тъй като критериите за селекция мже да се променят. И тук възниква въпроса - кандидат емигранта е изпратил всичко, и във Виена са го приели, но акюзе няма, и скоро не се очаква да има. Значи ли това , щом са приети докементите, че ще бъдът разглеждани по сега действащите правила, или момента на подаване е този , в който е започнала работа по кандидатурата и парите са изтеглени, съответно акюзето е получено. Ако е първата хипотеза, не виждам някакъв голям роблем освен нервите при чакането. При втората хипотеза обаче нещата са извън контрола на кандидата, и изобщо не изглеждат добре. Съвета в официалния сайт губи смисъл, и на практика тази част от кандидатите, която няма да отговаря на новите изисквания (за които се знае малко) е обречена, но хората още не го знаят. Това е меко казано нечестно, и е характерно за родните законотворци. Не искам да вярвам, че е така, но ако някой е запознат с казуса и го сподели, ще е полезно за всички чакащи.coolFIRE написа:Misho76, напълно съм съгласна. При тях не е проблем да си наемат даже и временно (за 1г да речем) някой да им помага. Според мене забавянето идва и от това, че ще се променят изискванията и явно искат повечето кандидати да минат по новите правила...
А на въпроса на Вик за съжаление не виждам реална възможност да станат 2те неща в една година, поне от личен опит.