Joy, защо не оставиш думата на някой който е бил и на двете места. От форуми пък и от други хора ми прави вепчатление че този които не за излизалли от Quebec люто си го хвалят. Но който е мръднал към Торонто или Ванкувър, определено се е замислил. Защо не отидеш на една ексурзия до там. За мен много по ценно е мнението на човек който е живлял и на двете места. Като приятлско семейство от входа което е в собствена къща в Торонто. Живели са в Монреал една година. Та тяхните думи са че няма нищо общо между двата града. Казаха че в Монреал си струва да отидеш самно на ексурзия, и то в стария град. Няма да разказвам мнението им за чистотата на другата част на града, както и нивото на заплатите. Бегъл поглед в сайтовете за работа показва преимуществото на англоговорящите провинции.
Предполагам сте чели статията от вестник Metro макар и стара.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 73&start=0
According to the study, since 1990, the number of jobs created in Canada is nearly
50 % higher than in Quebec, where the total public expenditure (expressed as a percentage of the economy) exceeds those of any State of the United States or any industrial province.
Quebec is classified among the worst provinces, with 18,7 % of children living in poverty
И друго важно според мен. Където и да се приземиш, за да имаш желание да останеш и да се интегрираш, мястото трябва да ти харесва, да е красиво и поддържано. За да имаш желание и много сили да се бориш за да останеш.
От форума ми става ясно че ако искаш скромен живот, нямаш особени амбиции, искаш лесно, НО бавно да се интегрираш е по-добре да се пуснеш по течението на квебекския социлизъм. То ще те поеме и води вместо теб.Всичко е програмирано и ясно. Кофи, социал, сняг, високи данъци когато почнеш работа, не знам но аз отсега се депресирам...
Аз искам нещо по-различно и ще пробвам...било то и Ванкувър... Може и да греша, не знам. Важното е че го искам :liefde: