Za klimata v kanadskite provincii.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
alen vid

Благодаря

Мнение от alen vid »

Kan_Tangra написа:Ами тука ще се въздържа да обяснявам, че много като хвалба ще излезе, но накратко казано няма проблеми с жените :) и тъй като ми е доста натоварен графика , караме само по същество :)

Последно във фирмата за една свободна позиция дойдоха поне 20тина човека на интервю, а колко са подали св, не се знае. И в крайна сметка само на един я дават, а така като ги гледах по физиономия, всичките ми изглеждаха сериозни и учени момчета. Така че свободната позиция не е като взетата. Ама с повече нетуоркинг и кърлинг, всичко си идва ня мястото. :beer:
А сега сериозно : успех, хубаво е че имаш конкретни цели :wink:
Няма нищо лошо,човек да се похвали ,когато вижда ,че труда и плановете му се сбъдват .
В твоя случай,е нормално да се чувстваш горд и стъпил на правия път.
В крайна сметка, Конкордия е един световно известен с реномето си университет, а факта ,че го завършваш успешно и в същото време веднага намираш реализация по-професията , е нещо наистина хубаво
и то не само за теб /е ,естествено най-вече за теб / но и за другите Българи в Канада /или кандидат емигранти / ,защото такъв успех - означава ,че нещата СТАВАТ И МОЖЕ ДА СТАНАТ И УСПЕХЪТ ,АКО НЕ НА 100% ,ОСИГУРЕН - ТО ПОНЕ Е ПОДСИГУРЕН.
Това ,което ти си споделил,за себеси - не е хвалба , а ИЗБИСТРЕНА СТРАТЕГИЯ , и тя ще е от полза на не един Бг тръгнал или стъпил в Канада.
Друго едно твое наблюдение,а имено , че стипендията и възможноста да заработваш по-стажове допълнителни финанси , които ти позволяват добър стандарт на живот в Монтреал /имено там - защото там наемите са по-ниски / , е също от полза като инфо .

С една дума , човек - с ум в главата ,като прочете това което си споделил ,тук във форума, може да си извлече една наистина добра стратегия за себе си или семейството си , и ще ти е благодарен - сигурен съм ,за инфото и времето което си загубил за да го дадеш тук.
И така ,до тук ,все неща ,за които имаш /не ,че ти е дотрябвало / моето искрено уважение .

Но аз подхванах нашия разговор - не защото исках да омаловажа постигнатото от теб и/или правилността на изводите ти , точно обратното ,- правя ти евала ,за това което и както го правиш , а най-вече за това ,че го споделяш.
Подех този разговор ,защото ми се стори , че някъде по-горе
/в първият ти постинг /, ти употреби ирония по-отношение на хората взели решение да се преместят /или преместили се вече / в Албрета ,
нещо, ми се стори,че беше от рода на : - хайде неудачниците ,дето сте на пиците или другите ебани работи - бегайте към Алберта ако щете 15 - 20 долара , ама до-толкова , то и без това друга работа там нема само обща работа и те това е .
Подчертавам ,че това горното е моя интерпретация ,а не конкретно написано от теб - но така го споделям ,защото на мен и на други мои приятели тука - така ми/ни прозвуча. - ако не съм / не сме били прави , те моля да ме/ни извиниш .

Специялно за Калгари,нещата ,както ги виждам аз ,са следните:
- много табели от рода на "терсиме работна ръка - подайте документи " , "олл пост'с авейлабал аплай уит-ин " /
такива табели - плакати киснат почти на всеки ъгъл или сграда-офис ,пред магазини , по-площадки и покрай шосетата /
- предполагам , по-голямата част от обявите са за ЖЕНЕРАЛ тип работа . /но в моя случай , а и в случая при моя приятел/съсед ние подадохме и започнахме работа в сферите които сме си специялисти - дали това е късмет или следствие на голямото предлагане на работа в града , - не мога да ОБОБЩАВАМ - НЯМАМ ТОВА МОРАЛНО ПРАВО , още по-малко поради причината ,че поне при мене - аз започнах на работа от първия ден , на моя приятел тук, му се наложи да поработи обща работа към 4 - 5 месеца ,преди да почне / намери / приемат да работи като програмист / НО ТОВА СА ЧАСТНИ СЛУЧАИ - НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ГЕНЕРАЛНИ ИЗВОДИ ОТ КОИТО.
- МОИТЕ ЛИЧНИ ВИЖДАНИЯ ЗА ОБСТАНОВКАТА ТУК СА :
А / града е млад,търпи икономически бум , строи се с бесни темпове , предлагането и търсенето бясно растат , цените на имотите и наемите също .... - оказва се ,че който е имал пари и е купил тук някакъв имот отпреди 3-4 години - в момента ако го продаде си е почти милионер .
Б / имено и може би ,защото е млад града , все още не са изградени родови кланове - които и чийто имена да са достатъчна необходимост ЗА ПОЛУЧАВАНЕТО НА СВОБОДНОТО РАБОТНО МЯСТО ОБЯВЕНО В МЕДИЙТЕ - НО ТОВА СА ВСЕ ПАК МОИ ИЗВОДИ а не меродавно и 100% вярно становище!!!
В / местни ...., аз тука не виждам - поне не от рода на :
"-ти знаеш ли моя дядо и пра дядо са строили ей това и това също "
ако има местни - те са все още в ,ъъъъъъъъ , УЧИЛИЩАТА 1 - 5 КЛАС.
или ако броиме местни като родени в Канада - да познавам един - шефа ми той е от Ванкувар,роден е там .
тези кито аз виждам са емигранти като мене - индийци ,китайци , украинци , поляци , унгарци , един германец има в работата ми и един румънец . а и от сомалия има един - ама той напусна работа преди два дена - но има и 4ерни има и с чалми , общо казано според мен 90% тук сме емигранти и поради тази причина и поради причината ,че английския не ни е роден език - всеки се старае да разбере другия, при това с пълното съзнание , че ако не го направи - ще си е за негова сметка.
Г / наемите - сложно нещо , през зимата откакто е започнала де по-мои наблюдения - цените падат ,......... но като дойдохме тук беше нещо страшно - а предполагам през идващтото лято ЛУДОСТТА ЩЕ Е ПЪЛНА. но не е невъзможно да се намери нещо подходящо - НО ТРЯБВА ВРЕМЕ И УПОРИТО ТЪРСЕНЕ висящ остава въпроса , кой каде ще живее през това време .
Д / цените на храната аз лично ,като си ги сравнявам по-бележките /поне тези от които пазя от гр.Квебек/ няма разлика . и тука има промоци и намаления и обезценявания и местенца от кадето може да се купят неща на изключително изгодни цени.
Е / за колите - има хора дето плащат 200$ за застраховка а и има такива дето и по/за 60$ ЗАВИСЕЛО ОТ МНОГО НЕЩА - а аз все още не съм в нещата така ,че инфо не мога да дам.
И / здравните застраховки : - принципа е , - ако надхвърлиш определен доход ще си ги плащаш от джоба 40$ на месец , ако не ще ти ги спестят и дадат на края с декларацията зюа данаци .
тук е момента да кажа че,има фирми които предлагат бенефити един от които е те да ти плащат тези пари - аз лични имам късмет че,фирмата за която работя е от горе-упоменатя вид.
К / и в Алберта имало провинциялен данък - не само общо държавен такъв , но провинциялният се включвал ако дохода Ви за година надхвърлял 150 000 долара /по-принцип аз не ги разборам тези неща - но знам във форума има хора с подходящите знания - те да кажат по-конкретиката кое как е и защо е така ./
Л / в Калгари наистина се говори само на английски - поне по-мои наблюдения.
пак на основание на същите да кажа че,намирам че знанието на френски тук е РЕАЛНО ПРЕИМУЩЕСТВО . - останал съм с впечатлението , от гр.Квебек ,че там знанието на английски на мен лично никога не ми е било от преимущество - точно обратното - когато съм бил по-интервюта за работа винаги са ме питали интервюиращите - " ..... ама какво правите с вашия английски тука ? "- аз никога не намерих правилния отговор на този въпрос - последния път ,когато ми се постави горе доло същия въпрос - беше когато кандидатсвах в АНАФАРМ ..... отговорих: - ами в обявата пише че английския е даже задължителен ......... отговора който получих беше : - да ама хората с които евентуално ще работите са франкофони. /абе както и да е - да се брои за лирическо отклонение това последното!!! /

Kan_Tangra,
в крайна сметка , ти предлагам ,- ако имаш идване насам към Калгари някога , - драсни два реда , да пием по-едно ,че и повече :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

ZDr.

Mr. Geek ziv li si?
Veche se pritesnih za teb.
Tok che njamas u vas e jasno no tarsi internet kafe i pishi pone che si ziv.;)

Viz kakvo stava, sega dnes.
A samo predi 3 dni me karashe da pravja reasarch za da vidja kolko hubav bil klimata vav Vancouver.
The B.C. storm forced about 50 residents of a West Vancouver neighbourhood to evacuate their homes because so many trees were toppled. Trees took down balconies and walls in one building and residents were told to spend the night away.

A section of the Sea-to-Sky highway was closed for part of the day due to debris and several highways on Vancouver Island were also blocked by fallen trees. The storm also apparently knocked down a building under construction in Vancouver.
Ot Globe and Mail 16.11.2006

Hullboy
Аватар
krimon
гугуле

Re: Благодаря

Мнение от krimon »

alen vid написа:В / местни ...., аз тука не виждам - поне не от рода на :
Ми за мен това е супер недостатък! Ако някъде няма традиции, култура и население, което е живяло поне 2-3 века там ... не ми го хвали. То изобщо не става за живот. Нещо като Аляска по време на "Златната треска". Мерси, не искам да откривам злато, сега ми се живее, а не като натрупам милионите докато ми премине младостта. Някой задава ли си въпроса какво има на място където хората само бачкат ? Някой беше попитал за професионална музика в Калгари :roll: Ами горките "местни", които са 1-5 клас - те от кого ще вземат пример, кого ще гледат ? Родителите си бачкатори, строящи златния Калгари.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Canada

Мнение от MrGeek »

hullboy написа:ZDr.

Mr. Geek ziv li si?
Veche se pritesnih za teb.
Tok che njamas u vas e jasno no tarsi internet kafe i pishi pone che si ziv.;)

Viz kakvo stava, sega dnes.
A samo predi 3 dni me karashe da pravja reasarch za da vidja kolko hubav bil klimata vav Vancouver.
The B.C. storm forced about 50 residents of a West Vancouver neighbourhood to evacuate their homes because so many trees were toppled. Trees took down balconies and walls in one building and residents were told to spend the night away.

A section of the Sea-to-Sky highway was closed for part of the day due to debris and several highways on Vancouver Island were also blocked by fallen trees. The storm also apparently knocked down a building under construction in Vancouver.
Ot Globe and Mail 16.11.2006

Hullboy
Мухахахахахахаха. Хълибой, това дето тукашните нещастници описват като буря, в повечето краища по света (включително и в България) се смята за малко по-силен вятър. Вчера като се прибирах видях тук-там паднали клони, които явно в журналистическите очи са се превърнали в дървета. Е, може и някое дръвце да се е прекършило, но някак си подобно явление не се вмества в представите ми за буря. Убеден съм същите глупости ще пишат и ако падне 20 см. сняг в града. Миналата зима се случи нещо подобно - беше навалял малко снежец и аз така и не разбрах защо магистралата сутринта беше учудващо пуста. После четох във вестника за някакви снежни виелици едва ли не и повечето канадски "сървайвъри" си оставили колите в къщи, че даже и си взели дей-оф.
Липсата на ток на някои места е обусловена от смешната американска електроразпределителна мрежа - която доста прилича на онези телефонни кабели, които ти показа от БГ. При подобна мрежа и най-лекия ветрец и откъснато клонче може да прецака работата.
Вчера по радиото слушах колко народ бил останал без ток, докато се прибирах от работа - минавайки през три града. Е, не видях никъде тъмни места, което ме кара да си мисля, че ситуацията е била повече май като с падналия сняг миналата зима. :lol: :rotfl: :rotfl:
bateto

Мнение от bateto »

Кримон с теб винаги сме водили ;културен диалог; та в този смисъл аз съм човека който си бе задал въпроса който ти постави ,а именно :
-Какво става на место където хората само бачкат?
За да ти задоволя любопитството;културно; ти отговарям.
-Понеже въпросът който те вълнува ме вълнуваше и мен и това лято предприех една екскурзия до Западните Покрайнини в търсене на отговорът му и с голямо учудване установих ,че хората които само бачкат са си построили Калгари и Едмонтон,два града с прекалено много търговски центрове/казано по американски молове/ на глава от населението за да посрешнат естественните си нужди/кой както иска така да го разбира/ и да се разсеят от цикъла от бараката на тръстиката. :D
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

alen vid написа:
Kan_Tangra написа:.
- МОИТЕ ЛИЧНИ ВИЖДАНИЯ ЗА ОБСТАНОВКАТА ТУК СА :
А / града е млад,търпи икономически бум , строи се с бесни темпове , предлагането и търсенето бясно растат , цените на имотите и наемите също .... - оказва се ,че който е имал пари и е купил тук някакъв имот отпреди 3-4 години - в момента ако го продаде си е почти милионер .
Б / имено и може би ,защото е млад града , все още не са изградени родови кланове - които и чийто имена да са достатъчна необходимост ЗА ПОЛУЧАВАНЕТО НА СВОБОДНОТО РАБОТНО МЯСТО ОБЯВЕНО В МЕДИЙТЕ - НО ТОВА СА ВСЕ ПАК МОИ ИЗВОДИ а не меродавно и 100% вярно становище!!!
В / местни ...., аз тука не виждам - поне не от рода на :
или ако броиме местни като родени в Канада - да познавам един - шефа ми той е от Ванкувар,роден е там .
тези кито аз виждам са емигранти като мене - индийци ,китайци , украинци , поляци , унгарци , един германец има в работата ми и един румънец . а и от сомалия има един - ама той напусна работа преди два дена - но има и 4ерни има и с чалми , общо казано според мен 90% тук сме емигранти и поради тази причина и поради причината ,че английския не ни е роден език - всеки се старае да разбере другия, при това с пълното съзнание , че ако не го направи - ще си е за негова сметка.
Г / наемите - сложно нещо , през зимата откакто е започнала де по-мои наблюдения - цените падат ,......... но като дойдохме тук беше нещо страшно - а предполагам през идващтото лято ЛУДОСТТА ЩЕ Е ПЪЛНА. но не е невъзможно да се намери нещо подходящо - НО ТРЯБВА ВРЕМЕ И УПОРИТО ТЪРСЕНЕ висящ остава въпроса , кой каде ще живее през това време .
Д / цените на храната аз лично ,като си ги сравнявам по-бележките /поне тези от които пазя от гр.Квебек/ няма разлика . и тука има промоци и намаления и обезценявания и местенца от кадето може да се купят неща на изключително изгодни цени.
Е / за колите - има хора дето плащат 200$ за застраховка а и има такива дето и по/за 60$ ЗАВИСЕЛО ОТ МНОГО НЕЩА - а аз все още не съм в нещата така ,че инфо не мога да дам.
И / здравните застраховки : - принципа е , - ако надхвърлиш определен доход ще си ги плащаш от джоба 40$ на месец , ако не ще ти ги спестят и дадат на края с декларацията зюа данаци .
тук е момента да кажа че,има фирми които предлагат бенефити един от които е те да ти плащат тези пари - аз лични имам късмет че,фирмата за която работя е от горе-упоменатя вид.
К / и в Алберта имало провинциялен данък - не само общо държавен такъв , но провинциялният се включвал ако дохода Ви за година надхвърлял 150 000 долара /по-принцип аз не ги разборам тези неща - но знам във форума има хора с подходящите знания - те да кажат по-конкретиката кое как е и защо е така ./
:
В) Това за 90 % имигранти е завишено около 3 пъти с изключение на определени махали в NE.
:D
И) Принципа за здравните застраховки е че плащаш 44 за един и 88 за семейство. Можеш да кзндидатстваш за да ти ги плащат ако си под определен доход.

http://www.health.gov.ab.ca/ahcip/ahcip_premiums.html
К) за необлагаемия минимален доход с провинциален данък си сбъркал 11 пъти в момента е 14 000. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
7George

За климата

Мнение от 7George »

More than two million residents of B.C.'s Lower Mainland have been told to consider boiling their water in the wake of the big storm that blew through the area on Wednesday.

The Greater Vancouver Regional District issued the advisory Thursday, warning that the brown, cloudy tap water increases the risk of gastrointestinal illness.

Recovery efforts have begun in the Vancouver Island city of Port Alberni after Wednesday's storm caused widespread flooding, knocked out power and cut off the community from the rest of the world.

City crews were lifting the barricades on flooded roads on Thursday. Hydro crews were expected to get in to restore power to the battered community.

The city was flooded with 130 millimetres of rain and rocked by winds of more than 100 km/h, leaving 17,000 homes and businesses without electricity.
Тъкмо се чудех, къде са ванкувърци, но явно някои от тях, вече възстановени от дъждовната депресия, са решили че могат да си преварят малко вода, щом вече имат и електричество... :roll:
Виж ние в Калгари, като не пием вода - нямаме такива проблеми. :beer2:

Обаче ако е на сериозно: в момента климатът в повечето канадски провинции вече силно ограничава посещенията на заведения на открито.
А водата в и около Калгари е много чиста и прозрачна (точно това означава името му на индиански), чак синя и става за пиене, като българската. Който не вярва - мога да му пратя снимки. 8)
Embrace your climate change!
Аватар
Ivan1007

Re: За климата

Мнение от Ivan1007 »

7George написа:
А водата в и около Калгари е много чиста и прозрачна (точно това означава името му на индиански), чак синя и става за пиене, като българската. Който не вярва - мога да му пратя снимки.
Tova puk za Calgary na indianski otkude go nameri! :D
Fort Calgary was named by Colonel James Macleod after Calgary (Cala-ghearraidh, Beach of the pasture) on the Isle of Mull, Scotland.
http://en.wikipedia.org/wiki/Calgary
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
7George

За Калгари..

Мнение от 7George »

Малка грешка, думата била келтска:
t is interesting to note that the Blackfoot name for Calgary was moll-inistsis-in-aka-apewis, translating to "elbow many houses" and the Cree name is O-toos-kwa-nik, translating to "elbow house". Both obviously refer to the Elbow River. The name Calgary is variously spelled as it appears on the Mackenzie estate on the Isle of Mull. In one account it is spelled Calgarry but on a recent map of the Isle of Mull the spelling as used in the Alberta city is evident. The translation of the Gaelic word is "Clear Running Water."

Source: Karamitsanis, Aphrodite. (1992): Place Names of Alberta, Vol. II, University of Calgary Press, Calgary, p. 22.
http://geonames.nrcan.gc.ca/education/ab_e.php

Важното е че му подхожда!
Embrace your climate change!
Аватар
Ivan1007

Re: За Калгари..

Мнение от Ivan1007 »

7George написа:Малка грешка, думата била келтска:
t is interesting to note that the Blackfoot name for Calgary was moll-inistsis-in-aka-apewis, translating to "elbow many houses" and the Cree name is O-toos-kwa-nik, translating to "elbow house". Both obviously refer to the Elbow River. The name Calgary is variously spelled as it appears on the Mackenzie estate on the Isle of Mull. In one account it is spelled Calgarry but on a recent map of the Isle of Mull the spelling as used in the Alberta city is evident. The translation of the Gaelic word is "Clear Running Water."

Source: Karamitsanis, Aphrodite. (1992): Place Names of Alberta, Vol. II, University of Calgary Press, Calgary, p. 22.
http://geonames.nrcan.gc.ca/education/ab_e.php

Важното е че му подхожда!
Podxozhda mu, naistina. Blagodaria! :beer:

Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

alen vid написа: Подех този разговор ,защото ми се стори , че някъде по-горе
/в първият ти постинг /, ти употреби ирония по-отношение на хората взели решение да се преместят /или преместили се вече / в Албрета ,
нещо, ми се стори,че беше от рода на : - хайде неудачниците ,дето сте на пиците или другите ебани работи - бегайте към Алберта ако щете 15 - 20 долара , ама до-толкова , то и без това друга работа там нема само обща работа и те това е .
Подчертавам ,че това горното е моя интерпретация ,а не конкретно написано от теб - но така го споделям ,защото на мен и на други мои приятели тука - така ми/ни прозвуча. - ако не съм / не сме били прави , те моля да ме/ни извиниш .
...
Съвсем правилно ви е прозвучало. Разбира се не говорех за 100% от случаите , а за повечето, както ти сам потвърждаваш. Хора, дето ще работя по специалността си също ще има.
Не за друго, но по принцип ме дразнят еуфориите и стадното търчане, а за Алберта напоследък взе да се заформя такова нещо. Не обичам, когато има хора, които не знаят къде и за какво отиват. Та първия ми пост беше за тях. Имам един познат канадец, родом от Калгари, напоследък е в Монреал. Нещата, които ми е разказвал не са особено ласкави. Освен другото ми спомена и че 3 негови съученици (местни) завършили компютър сайънс и нещо не могат да си намерят работа. Така, че бума за работа, не е за всеки тип работа !
Kan_Tangra,
в крайна сметка , ти предлагам ,- ако имаш идване насам към Калгари някога , - драсни два реда , да пием по-едно ,че и повече :beer: :beer: :beer: :beer:
Мерси за любезното предложение, с най-голямо удоволствие, едва ли обаче скоро ще ми се отвори път към Калгари. Торонто е по-наблизо :roll:
Остава и да ме поканят ...
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола