JOY написа:5 свободни езика + елитно френско образование+ нужните връзки ще отворят всяка врата- дори най-окопаната.

Извинявай, обаче това ме хвърли в тъч. Нали не смяташ така нареченото "интернационално училище" за елитно ! Или пък Университета на Монреал, евентуално ЮКАМ. Кой от известните кебекуа - политици, телевизионни водещи или каквото си избереш от артистичния свят е завършил някоя от изброените институции по-горе и между 5-те свободни езика да не би да фигурират български и руски

Най-вече са учили във френските колежи Станислас и Мари дю Франс, но повече има завършили англофонски колежи.
Преподаването на английски език в тукашното начално и средно образование /безплатно!/ е под всякаква критика. Малко по-високо е нивото в "интернационалното училище", но всъщност никаква съществена разлика. Имам познати кебекуа, завършили ги, даже и университет завършили, които са ама доста зле с английския език. Ъхъм, вЕрвай ми
И то има за какво да е толкоз зле. Сетих се за една смехория. Имам приятелка-българка, с френска гимназия и преподава тук в основното училище ... тъй обаче е по заместване вече 3 година, не може да получи постоянен договор и я привикват да преподава всичко - от физическо, през френски, та и английски език

А тя, горката, изобщо не отбира от английски език и използа учебниците на мъжа си от 2-ро ниво от курса му по английски език в "Джеймз Линк" /май много българи ползват услугите на това училище/, за да учи децата. Иначе съвсем не говори английски, ама ги учи на тоз непонятен език.
Аз така, добронамерено, не да се заяждам, просто да сложа пръст в раната