Английско училище за детето

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

:D
Джой, май верно като се намесиш ти и темата става едно голямо заяждене.
Ама това е проверено и доказано. :D Нали ти казах?
А всичкото това, защото първа в този форум отварям очите за много неща. Ако се върнеш назад към архива ще прочетеш за колко много неща вече съм "навирана в кучи ***", защото мнението ми абсолютно не е съвпадало с това на "масата" и как след време всички твърдят точно това, което съм казвала преди години като разбиращо се от самосебе си... :wink:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

JOY написа: ... Някой разправяше, че Онтарио бил "завода", пък Квебек курорта...
:briah:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

JOY написа:5 свободни езика + елитно френско образование+ нужните връзки ще отворят всяка врата- дори най-окопаната. :lol:
Извинявай, обаче това ме хвърли в тъч. Нали не смяташ така нареченото "интернационално училище" за елитно ! Или пък Университета на Монреал, евентуално ЮКАМ. Кой от известните кебекуа - политици, телевизионни водещи или каквото си избереш от артистичния свят е завършил някоя от изброените институции по-горе и между 5-те свободни езика да не би да фигурират български и руски :wink: Най-вече са учили във френските колежи Станислас и Мари дю Франс, но повече има завършили англофонски колежи.

Преподаването на английски език в тукашното начално и средно образование /безплатно!/ е под всякаква критика. Малко по-високо е нивото в "интернационалното училище", но всъщност никаква съществена разлика. Имам познати кебекуа, завършили ги, даже и университет завършили, които са ама доста зле с английския език. Ъхъм, вЕрвай ми :)

И то има за какво да е толкоз зле. Сетих се за една смехория. Имам приятелка-българка, с френска гимназия и преподава тук в основното училище ... тъй обаче е по заместване вече 3 година, не може да получи постоянен договор и я привикват да преподава всичко - от физическо, през френски, та и английски език :wink: А тя, горката, изобщо не отбира от английски език и използа учебниците на мъжа си от 2-ро ниво от курса му по английски език в "Джеймз Линк" /май много българи ползват услугите на това училище/, за да учи децата. Иначе съвсем не говори английски, ама ги учи на тоз непонятен език.

Аз така, добронамерено, не да се заяждам, просто да сложа пръст в раната :)
Последно промяна от krimon на Сря Авг 24, 2005 9:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Aragorn

Мнение от Aragorn »

JOY, със сигурност често мнението ти се различава от това на "масата". Особено ме шокира, когато заяви на "маса" руски дами, че смърдят (физически) в собствения им руски форум!

По темата - май в Кебек няма бягане от френското у-ще, освен ако не се набута човек с много кинти. Но до 3 години дали няма да сте сменили провинцията? :) Особено ако част от семейството е в компютърджийския бранш.
Joy

Мнение от Joy »

Хм, не съм се занимавала да изучавам биографиите на местните политици, телевизионни водещи и т.н., но си запазвам думата да ти покажа, че не са завършвали англофонски училища.
Между другото, има известна актриса, която е завършила "примера"- бившето ни училище.
Ако интернац. училище не е елитно, то кое е? :D Интернационалният секондер в Сант Юбер ако не се лъжа се нарежда на второ място в класацията на най-добрите. Ако ми покажеш поне едно частно или каквото и да било с изучение на 3 езика, ще съм ти много благодарна.
Колкото до нивото на езиците, можеш да бъдеш сигурна че са АБСОЛЮТНО свободни. Не само англ., но и испанския.
А колкото до 5-те езика, откога български и руски не се броят за езици? Голям шеф на ИКАО е със 6 езика, сред които руски и литовски и точно това количество свободни писмено и говоримо езици са му позволили да спечели невероятният конкурс от стотици хиляди кандидатури за този пост.

А за Ун-та на Монреал и Юкам е просто смешно да си говорим...Това е люлката на доброто образование в Квебек. Не е достоен въобще въпроса за обсъждане. По-точно ние не сме достойните... :?
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

JOY написа:И аз така викам- най-доброто обучение е френско. :
Как и през ум не ми е минавало да си дам детето в училища на "езиково меншинство"!!!
Ами,то френското обучение сигурно е добро,ама табарнашкото пет пари не сртува! :D
Joy

Мнение от Joy »

Особено ме шокира, когато заяви на "маса" руски дами, че смърдят (физически) в собствения им руски форум!
МОЛЯ???? :shock: :shock:

:shock: Очаквам цитат! Май ме бъркаш с някой или си зле с руския. Подобни обиди не си позволявам дори и в И-нет пространството.
Последно промяна от Joy на Сря Авг 24, 2005 9:18 pm, променено общо 1 път.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

c200 написа: ... сега какво да направя, сигурно да се гръмна, като преди това утрепя умствено изостаналите ми 50 годишни колеги, които не са нито лекари, нито архитекти, по причина че са рецидивисти. Ще оставя мама_кенга жива обаче, тя обича да се заяжда по форумите, ще отмъсти след смъртта ми.
Изображение
Циганите - на Сатурн !
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

JOY написа:Ако интернац. училище не е елитно, то кое е? :D Интернационалният секондер в Сант Юбер ако не се лъжа се нарежда на второ място в класацията на най-добрите. Ако ми покажеш поне едно частно или каквото и да било с изучение на 3 езика, ще съм ти много благодарна.
Не съм специалист, но тук не виждам "интернационалните училища", другото, което си гледала е старо и принадлежи на статистиката и Квебекското правителство .... а ние все още си спомняме какво е казал Твен за статистиката.

http://privateschool.about.com/od/topschlmontreal/

Защо да не сме "достойни" за ЮКАМ или ЮдеЕм /много готска абривиатура, неспа/ :D Тъпи ли сме нещо ? Люлката ... е по-скоро някъде в гр. Квебек - университета Лавал - това за франкофонското образование, обаче МагГил, Бишоп и т.н. далеч авант. :wink:
Joy

Мнение от Joy »

krimon, дори в названието на сайта си е казано, че това е класация за ЧАСТНИ училища!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ами сега остава да ми докажеш, че държавните са по-добри от частните :cry:
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:ами сега остава да ми докажеш, че държавните са по-добри от частните :cry:
Има много предавания по телевизията по повод "частно или държавно училище" и изводът винаги е..."доброто държавно не пада под нивото на доброто частно". Класацията от преди 2-3 години ясно показваше тенденцията.На първо място беше Бребьоф (което е само за момчета) и второ се нареждаше Инт. секондер в Сант Юбер.
В крайна сметка, аз пак ще попитам, кое частно дава обучение на 3 езика?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Кое ли не ... Започни например от френските /не франкофонски, кебекуа, ами тези, които принадлежат на френската образователна система и държава/ колежи - Мари дю Франс и Станислас. Само че там имаш избор за 3-тия и 4-тия език - може да учиш немски или пък някой екзотичен /има и испански/ - китайски или португалски :wink:

обаче внимавай с телевизията, там не винаги говорят едно и също. Обръни внимание колко са различни новините по СВСВ/СВС и ТВА/ТКюЕс/Радио Канада
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ето специално за известните канадци - биографии :

http://particle.physics.ucdavis.edu/Canadians/
Joy

Мнение от Joy »

Не знаех за 3-ти и 4-ти език в горепосочените колежи,но щом казваш...вярвам.
Колкото до това, че не са квебекски или франкофонски, а френски... :D това е много относително, нали? По същата логика интернационалните са швейцарски. :D Важно,че са тук, обучението е на френски и е качествено.

А пък за известните канадци...не ставаше ли дума всъщност за известни кебекуа? Говорим все пак за провинцията и за доброто образование ТУК.
Заключено