Айде да речем че кой какво открил едно на ръка. Но Жоре, в съвременния свят понякога ако не и в повечето случаи не е важно кой го открил а
кой го е патентовал.
И по тоя параграф ви куца системата много здраво. Щото едно е да се биеш (у гърдите) по форумите колко сме велики, друго е да тропаш хорца а трето да се напънеш интелектуално и да регистрираш интелектуална собственост. И сега какво се получава - Ако човек заснеме българи играещи дунавско хоро и го качи в Гугъл - тутакси цъфва отметка copyrighted material - по-старателно изследване показва че хорото (сиреч музиката) е копирайтната от румънци. Ако па снимаш да играят Бяла роза - то било (това май съм го писал и преди) копирайтнато от евреЙ

Една еврейска певица го е изпяла на (доста добър) български, на последно място в ЦеДе-то си. Датското сирене Фета стана гръцко. За киселото мляко не знам, ма то вече и не остана хубаво кисело мляко в България с тоя данон. Май само за ракията успяхте? Или греша?
п.п.
В България явно хората са много убедени колко им е велик интернета, щото колчем се скапе връзката винаги ми обясняват че сигурно проблема е в мене. Понякога се получава да ме чуват "като Мики Маус" - много забързано и цвилещо и никакви думи не може да се различат. Е, добре ама това се случва само при тях, в два различни града а не се случва никога аз да чувам някого така или мен да ме чуват така хора дето не са в България.