Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Какво се случва в България?

Мнение от roumensp »

prace написа:
roumensp написа:
joro написа:
optics написа:Дигиталното бъдеще на Луковит!

https://news.bg/comments/digitalnoto-ba ... ivedynamic"
Твърде вероятно е в Луковит да има по-бърз и по-качествен Интернет, отколкото в Монтреал, Ванкувър и Калгари.
Популярната булгаристанска простотия, мита за най-бързия и качествен Интернет:
http://www.speedtest.net/global-index"
Абе, Руменов, на тебе майката ти булгаристанка ли е?
Не е, но попада на такива в ежедневието. Както и на цигани ... Простотията и чалга-културата на правят разлика между раси и народности.
Прочети коментарите под която и да е статия в която и да е българска медия и ще се светнеш в какво общество се набута отново.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Айде да речем че кой какво открил едно на ръка. Но Жоре, в съвременния свят понякога ако не и в повечето случаи не е важно кой го открил а кой го е патентовал.

И по тоя параграф ви куца системата много здраво. Щото едно е да се биеш (у гърдите) по форумите колко сме велики, друго е да тропаш хорца а трето да се напънеш интелектуално и да регистрираш интелектуална собственост. И сега какво се получава - Ако човек заснеме българи играещи дунавско хоро и го качи в Гугъл - тутакси цъфва отметка copyrighted material - по-старателно изследване показва че хорото (сиреч музиката) е копирайтната от румънци. Ако па снимаш да играят Бяла роза - то било (това май съм го писал и преди) копирайтнато от евреЙ ;-) Една еврейска певица го е изпяла на (доста добър) български, на последно място в ЦеДе-то си. Датското сирене Фета стана гръцко. За киселото мляко не знам, ма то вече и не остана хубаво кисело мляко в България с тоя данон. Май само за ракията успяхте? Или греша?

п.п.
В България явно хората са много убедени колко им е велик интернета, щото колчем се скапе връзката винаги ми обясняват че сигурно проблема е в мене. Понякога се получава да ме чуват "като Мики Маус" - много забързано и цвилещо и никакви думи не може да се различат. Е, добре ама това се случва само при тях, в два различни града а не се случва никога аз да чувам някого така или мен да ме чуват така хора дето не са в България.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
prace

Мнение от prace »

roumensp написа:
prace написа:
roumensp написа:
joro написа:
optics написа:Дигиталното бъдеще на Луковит!

https://news.bg/comments/digitalnoto-ba ... ivedynamic"
Твърде вероятно е в Луковит да има по-бърз и по-качествен Интернет, отколкото в Монтреал, Ванкувър и Калгари.
Популярната булгаристанска простотия, мита за най-бързия и качествен Интернет:
http://www.speedtest.net/global-index"
Абе, Руменов, на тебе майката ти булгаристанка ли е?
Не е, но попада на такива в ежедневието. Както и на цигани ... Простотията и чалга-културата на правят разлика между раси и народности.
Прочети коментарите под която и да е статия в която и да е българска медия и ще се светнеш в какво общество се набута отново.
Майка ти, ако живее и е родена в България значи е булгаристанка, а ти си неин син. Тя те е родила и възпитала - следователно ти си булгаристанец. За баща ти ме е страх да питам.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Булгаристанец е диагноза, не произход. Гледай си в твоята кочина и не търси сметка на другите, и без това нямаш никаква работа на тоя форум.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

И аз съм такъв. Е сега Един с BMW препречи пътя нарочно на едни двама на светофара.
И започнаха да си свирят. И единия тръгна да излиза, и тоя запали и му посочи среден пръст. Никога няма да си купя нов автомобил тука. С тия тъпи дупки. Пред блока няма къде да се паркира. А съм в един от хубавите квартали.

prace / joro моите извинения, ама в големия град вече е гадна работа.

Мисля си за европа някъде. Не издържам. Ако замина , бих се върнал някога, но не и сега. На тази възраст. Усещам че мога повече, усещам че бъдещите ми деца заслужават повече. Не искам да се редя институции да се моля за това и за онова.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

optics написа: В България явно хората са много убедени колко им е велик интернета, .
Аз лично имах много проблеми с интернета в България. Имаше някаква повред и буквално два месеца не можаха да я оправят. Наложи се да сменим доставчика ама май и новият е същата боза..

Софийското летище беше единственото в което нямаше интернет. 2016 въобще не се появявваше Wi-Fi опцията. 2017 се появи но не можах да се вържа.
С други думи "имаше" интернет но не работеше..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа:Булгаристанец е диагноза, не произход. Гледай си в твоята кочина и не търси сметка на другите, и без това нямаш никаква работа на тоя форум.
И кой пък ти даде на теб тази привилегия - да държиш сметка на другите, а не да си гледаш твоята златна кочина за $1 М? :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:
roumensp написа:Булгаристанец е диагноза, не произход. Гледай си в твоята кочина и не търси сметка на другите, и без това нямаш никаква работа на тоя форум.
И кой пък ти даде на теб тази привилегия - да държиш сметка на другите, а не да си гледаш твоята златна кочина за $1 М? :)
Аз ще наричам който и както ми е кеф и един бивш фатмак русофилистик е последния, на който ще обърна внимание, понимаеш ? :D За оплаквания - арменския поп.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Е, точно същото право да те наричат както им е кеф имат и другите потребители на форума.
И не си в позицията да държиш сметка на когото и да е, било то и на бивш фатмак и русофилистик, или пък на едно прасе. Което е много повече човек от една ояла се ванкувърска свиня. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:Е, точно същото право да те наричат както им е кеф имат и другите потребители на форума.
И не си в позицията да държиш сметка на когото и да е, било то и на бивш фатмак и русофилистик, или пък на едно прасе. Което е много повече човек от една ояла се ванкувърска свиня. :)
Бозо, аз не държа сметка на никой, не съм аз тоя който казва кой и какво как да нарича. Не теб не съм ти казвал нищо като викаш пиндоси, еврогейци и подобни бисери, просто ми е смешно. Прасето и още няколко (вкл. и ти) се опитват да държат сметка кой какви термини ползва.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ivandaman написа:
optics написа: В България явно хората са много убедени колко им е велик интернета, .
Аз лично имах много проблеми с интернета в България. Имаше някаква повред и буквално два месеца не можаха да я оправят. Наложи се да сменим доставчика ама май и новият е същата боза..

Софийското летище беше единственото в което нямаше интернет. 2016 въобще не се появявваше Wi-Fi опцията. 2017 се появи но не можах да се вържа.
С други думи "имаше" интернет но не работеше..
Все повече летища по света имат безплатен интернет, но далеч не всички, а някои имат лимит на скоростта или колко време.

В София миналата година и аз не можах да се закача за интернета на летището, но в салона Преслав беше окей. Избора на храна и алкохол беше доста зле в сравнение с airport lounges в белия свят, но това е положението.

Тези разлики в качеството на стоките и нивото на услугите РРР-то не ги хваща. Преди време бях сложил снимки на прословутитее вилици от мола във Варна. Тази година ни донесоха пъзел подарък на малкия... и парченцата се огъват където не трябва, цялата кутия беше пълна със пластмасови нишки от където е минавал ножа. Уж еднакви продукти имат по-некачесвени съставлки в сравнение със Западна Европа и т.н. и т.н.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Тези разлики в качеството на стоките и нивото на услугите РРР-то не ги хваща. Преди време бях сложил снимки на прословутитее вилици от мола във Варна. Тази година ни донесоха пъзел подарък на малкия... и парченцата се огъват където не трябва, цялата кутия беше пълна със пластмасови нишки от където е минавал ножа. Уж еднакви продукти имат по-некачесвени съставлки в сравнение със Западна Европа и т.н. и т.н.
Нищо не разбираш, в България се яде най-качествената храна на света, месото в каймата е поне 70% и поне 50% в кренвиршите. Още не било съвсем така, ама шъ стани ! :D

Въвеждат минимално съдържание на месо в колбасите

Такова чудо като кайма, която не е изцяло от месо трудно ще намериш другаде. Да почнат направо да добавят и хляб, лук и яйца, че да е готова за пържени кюфтета. :D
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Честно, помислих, че имат предвид да е максимално 30% мазнини и сланини (както на каймите тук пише да речем 80/20 - протеин/мазнини). А то се оказва, че става дума за съвсем друго нещо.

Но пък дори и 40% месо си е 120% по РРР, нали Йоро?

Това може би донякъде обяснява защо кебапчетата ми на вкус почти ги докарвам, но "текстурата" - никога.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Marto написа:Честно, помислих, че имат предвид да е максимално 30% мазнини и сланини (както на каймите тук пише да речем 80/20 - протеин/мазнини). А то се оказва, че става дума за съвсем друго нещо.

Но пък дори и 40% месо си е 120% по РРР, нали Йоро?

Това може би донякъде обяснява защо кебапчетата ми на вкус почти ги докарвам, но "текстурата" - никога.
Баси хейтърите тука. Ми те най-хубавите кюфтета се правят с 50% месо. Ако е повече става много жилаво, много твърдо.. А с х'уебец и други "пълнители" тамън става сочно, българско кюфте! ;)

В Италия например, има изискване безалкохолните напитки да съдържат поне 12% плодов сок. Затова това там производителите го спазвали, а у нас същата напитка се предлага с 5% сок.
Жоре, същия ефект в България го има масово за всичко, включително китайските стоки за 1 лев, включително "марковите".
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Снимка на деня: Да наградиш шефа с купа

Министърът на спорта Красен Кралев връчва титлата от държавното първенство по футбол за ветерани на премиера Бойко Борисов, който изведе "Витоша" (Бистрица) до трофея.

:D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор