За какво дойдохме в Канада.....

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от cocose »

http://www.payscale.com/research/CA/Job ... Experience
Ето една примерна разбивка на заплатите, според опита за ИТ специалист подръжка....Бруто :)
Това което аз мога да кажа за моята специалност е че "senior developer" може да стигне дори и над 100к CAD. Бруто :)
А ако реши да отиде и по на юг, можете да умножите по 2-3...в USD разбира се.
И само да добавя, с 40-50к на година, при само 1 работещ, най-спокойно се отглежда семейство с 1-2 деца, без излишни стресове. А ако вторият родител реши да работи, ако взима по малко от 30к, нема смисъл да работи :) Какво да се прави, данъчна политика, защищава бедните.
jovani

Мнение от jovani »

cocose написа:http://www.payscale.com/research/CA/Job ... Experience
Ето една примерна разбивка на заплатите, според опита за ИТ специалист подръжка....Бруто :)
Това което аз мога да кажа за моята специалност е че "senior developer" може да стигне дори и над 100к CAD. Бруто :)
И само да добавя, с 40-50к на година, при само 1 работещ, най-спокойно се отглежда семейство с 1-2 деца, без излишни стресове. А ако вторият родител реши да работи, ако взима по малко от 30к, нема смисъл да работи :) Какво да се прави, данъчна политика, защищава бедните.
Абе човек, не се удържаш - изкриви се да пишеш неща, дето те устройват само тебе самият.
Аз например взимах 55К (бруто) преди 4-5 години и си спомням, че ми даваха 3100 чисто - то бяха едни "бенефити", едни чудеса, дето през носа ми излизаха - и ми беше двойно по-кофти щото тогава изкарвахме над 1 милион долара на месец чиста печалба със софтуера ми....
Но да се върна на темата - с 3100 чисто при наем 1000 и два-триста не знам колко "спокойно" се живее (в Торонто), да не говорим ако се хвърлиш на моргидж, щото при такъв доход наема ще ти изглежда като голям разход и ще си сложиш главата в торбата - сега при тази рецесия се намират много изгодни апартаментчета след форкложъри, даже и аз току-виж си аресам нещо (ама без да скачам на големия моргидж). Та 3 илядо канадеца в момента са има-няма 1900 евро - то и в България можеш да си намериш работа (казвам работа) за тези пари ЧИСТО, и ще си гледаш семейството с много по-малко стрес, по-малки разходи, и повече свободно време, особенно ако имаш собствено жилище.
Преди някой ме попита защо стоя тук - отговорът е, че от няколко години съм контрактор и в момента чистият и (както и брутният) ми доход са няколко пъти повече от това, което взимах преди (но дори и в момента цените на имотите ми се виждат раздути). Ако реша да се прибера (което е много възможно, защото смятам, че ще имам много по-добри шансове в България за дългосрочен бизнес) ще го направя след нова година, когато отпада законът за акцизите за лични МПС над 200 коня, което ще ми спести към 15 000 евро акцизи, пък и за момента ми влизат пари и не съм на зор. Ако съм намерил начин да се сработя с местните "олигарси" - смятам, че и в България ще се развивам успешно, апропо когато се обадих на няколко Български спедитора за посрещането на контейнера ми казаха, че в момента масово обработват контейнери на Българи, завръщащи се от САЩ... но така е то - един отива, а друг се връща (тук не става въпрос за това кой може или не може да се устрои в Америка, защото аз не знам много хора, дето да са се "устроили" по-добре от мен, става въпрос, че ако приложа уменията си в България е много възможно дори да остане за следващото поколение - докато тук ще ми отнеме много време и нерви да се преборя с месните "олигарси" за място под слънцето).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

jovani написа:
cocose написа:http://www.payscale.com/research/CA/Job ... Experience
Абе човек, не се удържаш - изкриви се да пишеш неща, дето те устройват само тебе самият.
Аз например взимах 55К (бруто) преди 4-5 години и си спомням, че ми даваха 3100 чисто - то бяха едни "бенефити", едни чудеса, дето през носа ми излизаха - и ми беше двойно по-кофти щото тогава изкарвахме над 1 милион долара на месец чиста печалба със софтуера ми....
Но да се върна на темата - с 3100 чисто при наем 1000 и два-триста не знам колко "спокойно" се живее (в Торонто), да не говорим ако се хвърлиш на моргидж, щото при такъв доход наема ще ти изглежда като голям разход и ще си сложиш главата в торбата - сега при тази рецесия се намират много изгодни апартаментчета след форкложъри, даже и аз току-виж си аресам нещо (ама без да скачам на големия моргидж). Та 3 илядо канадеца в момента са има-няма 1900 евро - то и в България можеш да си намериш работа (казвам работа) за тези пари ЧИСТО, и ще си гледаш семейството с много по-малко стрес, по-малки разходи, и повече свободно време, особенно ако имаш собствено жилище.
Преди някой ме попита защо стоя тук - отговорът е, че от няколко години съм контрактор и в момента чистият и (както и брутният) ми доход са няколко пъти повече от това, което взимах преди (но дори и в момента цените на имотите ми се виждат раздути). Ако реша да се прибера (което е много възможно, защото смятам, че ще имам много по-добри шансове в България за дългосрочен бизнес) ще го направя след нова година, когато отпада законът за акцизите за лични МПС над 200 коня, което ще ми спести към 15 000 евро акцизи, пък и за момента ми влизат пари и не съм на зор. Ако съм намерил начин да се сработя с местните "олигарси" - смятам, че и в България ще се развивам успешно, апропо когато се обадих на няколко Български спедитора за посрещането на контейнера ми казаха, че в момента масово обработват контейнери на Българи, завръщащи се от САЩ... но така е то - един отива, а друг се връща (тук не става въпрос за това кой може или не може да се устрои в Америка, защото аз не знам много хора, дето да са се "устроили" по-добре от мен, става въпрос, че ако приложа уменията си в България е много възможно дори да остане за следващото поколение - докато тук ще ми отнеме много време и нерви да се преборя с месните "олигарси" за място под слънцето).
ако още ведньж започнеш да разправяш за дохода си и какьв си биг дил ще ти е за пьрви пьт.нищо лично само напомняне
THE LAST LINE OF DEFENSE
jovani

Мнение от jovani »

JoroF написа:ако още ведньж започнеш да разправяш за дохода си и какьв си биг дил ще ти е за пьрви пьт.нищо лично само напомняне
Мани това, ами и все още не съм доволен, няма угодия...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Нека си се хвалят хората, JoroF, нали затова са се блъскали толкова. :)
Пък нашата работа най-лесна, да четем и намираме кусури на всичко. Ето jovani може и да получава по 150 К или 200 К на година ама нищо не споменава за 8-седмични ваканции с опции за продължение с още 8 или няколко пъти по 8 (до 52 максимум) и то без да пита или да дава отчет на някого. С други думи и това не е работа.
А Успелият говори само за почивки ама за доходите мълчи, никога никакви цифри не дава под предлог че аудиторията ще се гътне мигом от завист. Демек хилава му е печалбичката, значи и това не е никаква работа. :) :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

A, това си е направо едно нищо ... Има хора станали вицепрезиденти и отказали работа за $120 к без при това да са знаели какво отказват и вероятно без дори да са им предлагали нещо :lol:
Pepon

Мнение от Pepon »

Аз на статистики не вярвам, вярвам на очите и ушите си. И понеже вече не работя там, а и те ги закриха, ето какво съм видял като заплати:

L2 Senior Technician - 14.75-15.80 CAD/h
XPS Systems Support Technician /MCSA certificate required/ - 16.20 - 17.50 CAD/h
Team Lead - 23.50 - 26.30 CAD/h
CCO Analyst - 21 - 25 CAD/h
Senior Support Line Manager - ~100k CAD/годишнo /20 човека при 1500 staff in total/
Site Manager - 160k CAD/годишнo.

На всеки, който разбира от Outsorcing му е ясно, че това не са competitive salaries и който плаща такива заплати няма да го бъде. Те затова закриха и 2-та си кол центъра още през 2008-а. Само за сравнение L2 в Бомбай, Индия получава 600-900US$/месец, а в БГ - 1500-2200 лева/месец.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:На всеки, който разбира от Outsorcing му е ясно, че това не са competitive salaries и който плаща такива заплати няма да го бъде. Те затова закриха и 2-та си кол центъра още през 2008-а. Само за сравнение L2 в Бомбай, Индия получава 600-900US$/месец, а в БГ - 1500-2200 лева/месец.
Не си мисли, че аутсорсинга е някаква панацея. Някои операции лесно се аутсорсват, но за други е практически неприложимо и дори принципно невъзможно, особено ако дейността попада под някаква регулация. Основно се аутсорсва поддръжката (кол центрове), разни некритични части от девелопмънта, трудоемките процеси от конфигурационния мениджмънт или изобщо "по-черната" и съответно така или иначе нископлатена работа. Например популярния PCI DSS стандарт поставя доста сериозни практически пречки за аутсорсването на системи и дейности, попадащи в обсега му. В същото време броят на компаниите, които трябва да отговарят и да се сертифицират по този стандарт нараства със сериозни темпове в синхрон с настъплението на e-commerce услугите. Да не говорим за все по-засилващото се влияние относно въвеждането на още по-рестриктивно законодателство ограничаващо аутсорсинга (в това отношение администрацията на Обама е доста надъхана). Затова аз лично не бих споеделял толкова оптимизъм по отношение бъдещето на аутсорсинга.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Мене повече ме тревожи планът му да създаде "грийн джобс" по испански тертип - за всяка една създадена са загубени 2,2.

Въпреки усилията му, надявам се да не успее да постигне 20% безработица като испанците.
Pepon

Мнение от Pepon »

MrGeek написа:Да не говорим за все по-засилващото се влияние относно въвеждането на още по-рестриктивно законодателство ограничаващо аутсорсинга (в това отношение администрацията на Обама е доста надъхана). Затова аз лично не бих споеделял толкова оптимизъм по отношение бъдещето на аутсорсинга.
Мдааа, докато някои се чудят какво и как да променят, големите американски ИТ гиганти аутсорсваха 80% от дейността си. И какво сега, пак ли ще местим индииците и китайците в Америка както в края на 90-те? Луд умора няма, само се поти... :D
BTW рестрикциите още не са в сила, а вече измислиха противодействието - при нас му викат "blended infrastructure". :wink:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
jovani

Мнение от jovani »

Кокосчето да не се обиди нещо - гледам в няколко теми го подпукахме - нищо лично младежо, горе главата и не ни обръщай внимание на нас старите мрънкачи...
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

От какво да се обидя, просто свърши пуйката ;)
kralimarko

Мнение от kralimarko »

и аз с 1320 доллара на месец от безработните си мислех че сам добре ,виж ти хората толкова взимат на седмица и работят на всичко отгоре
Аватар
7George

Мнение от 7George »

kralimarko написа:и аз с 1320 доллара на месец от безработните си мислех че сам добре ,виж ти хората толкова взимат на седмица и работят на всичко отгоре
Ама ти щом се усещаш добре, кой може да ти каже, че не си? Тия дето си обявяват доходите, с цел другите да се комплексират? Зле са тия според мене, дето хем съм им високи, хем не им стигат или не им се стои в Канада. :idea:
Embrace your climate change!
kralimarko

Мнение от kralimarko »

хич не се срамувам аз от себе си,,работил съм аз когато е трябвало ,,,сега сам ок на Емплоинмент Иншурансе,,Аз доидох в Канада штото си мислех че е като в USA , а и си мислех че ще е по лесно
Публикувай отговор