Sega - ste obqsnq za kolite sto za telefonite ne mi se pische.
otna4alo nakolko srawneiq
W Germany- Tuka ne movesch da registrirasch nowa kola -demek da q pusnesch w dwivenie ako nqma
EWRO 4- naprimer -towa ste re4e-da izxwarlq pod 180grama na 100km CO
sega otiwame w CAnada -po spezialno w BC -i tam pische -ei tuka
http://www.aircare.ca/
The AirCare standards for a 2001 passenger car with a curb weight of 1350 kg., and an engine displacement of 2.0 litres are as follows:
Driving Mode HC Standard: 0.37 grams per kilometre
Driving Mode CO Standard: 6.21 grams per kilometre - 100x6,21= 621 grama na 100km
Driving Mode NOx Standard: 0.93 grams per kilometre
To download an Adobe PDF file containing the complete list of AirCare standards for all vehicle types, click here .
sega werno -towa e kola proizwedena 2001 -ama EWRO1 -demek predi 20 godini nqkade - pische - 470 grama na 100km
na sestra mi Toiotata e 12.2002 - i w belevkata ot AIRCAREto ppischesche -widqx go s o4ite si -04.2004 a wse oste moga da 4eta

max razrescheno -600g
-izmereno 380
w BC nqma TUV -demek na nikoi ne mu ppuka imsch li spira4ki, ravdqsala li e kolata, kolko e schuma ot auspuxa i nesta ot otq sort.
W germany-wseki 2 godini ima TUV- peglevdat se osnownio
wsi4ko-Spira4ki( ne samo dali imashc -ami kolko e razlikata naprimer mevdu dqsnite i lewite koleleta)
dali ima ravda-ima mesta w kolata koito ako ima ravda -kolata se brakuwa-otiwa na grobnizata( ili w BG -towa e
obqsnenieto sto razni tarikati prodawat laskawi koli na zeni 2 pati po ewtini ot germany)
dali kape maslo ot motora ili kutiqta-
w listowkite za nemska knivka - 58 na broi -pone w 20 ot tqx se sresta ei toq wapros -
kolko litra woda move da otrowi 1 gram maslo-
a.50
b.100
c.600
e werniq otgowor e 600 - ako nqkoi ne wqrwa -moga da go skaniram i da go ka4a w foruma - oste si pazq listowkite.
nqkoi w CA da sa go globili 4e kato e bil na parking -e ostawil liketa ot maslo- ?
da ama tuka ima takiwa slu4ai - bil sam swidetel -
sasto taka naprimer -oniq TUV_jiqta deto mi preglevda kolata w protokola otbelqzal 4e peroto na prednata
4ista4ka bilo skasano w dolniq krai - mnogo pedanti4ni idioti sa.
w CA - ami max skoros e 100km/h -weroqtnosta 1 kola
naprimer da bade karana s 220km/h pone za 2 h na den -dane goworim za powe4e-1h otiwane na rabota i 1 h na wrastane e 1-2% -nali taka.
a Neka Silistra ili Babapena da wi kavat dali tuka w De towa e rqdkost- napmnqm 4e w Nemsko nqma ograni4enie na skorosta po magistralite.
sled wsi4ko izbroeno - sega koq kola e po texnologi4na - taq deto e prawena za EU ili za Ca.
na koi proizwoditel e po lesno da proektira i proizwede 1 kola -toq deto ste prodawa w De ili w Ca ?
ta kato znam kakwo e polovenieto za kolite - za nestata s po malki zeni -nestata tam pak sa ........
sega nqkoi da ne si mislqt 4e iskam da se zaqvdam i da
weli4aq De- prosto towa sa FAKTI - a dali xareswat na nqkoi ili ne -si e li4no mnenie.