Скоро може да махнат визите за Канада

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Скоро може да махнат визите за Канада

Мнение от Bistra »

joro написа: Като на българо-сръбската граница при Бай Тошо :D
Това за доматите е дискусия само при условие, че си българин с канадски паспорт. 8)
Като си с български паспорт (да допуснем безвизово :sweat: ...засега е с виза и без нея въобще не можеш и да си помислиш да преминеш границата), минаваш през следните процедури.
1. Любезно те карат да отклониш колата на едно паркингче встрани.
2. Един батко идва и ти прибира ключовете, да не решиш случайно да бягаш.
3. Снимат ти отпечатъци на 10-те пръста.
4. Правят ти снимка.
5. Плащаш такса.
6. Дават ти едно билетче, което показваш на един униформен батко или кака и той ти връща ключовете от колата.
7. Като тук има една модификация.
а) Ако си канадски лендид минаваш по горепосочената процедура
б) Ако си българин с американска виза минаваш през американската имиграция, където те подлагат на основен разпит, ама къде, как и защо отиваш. Познания по английски са пожелателни. :D
8. След това въпросното билетче трябва да се пази като зеницата на окото, защото на връщане процедурата се повтаря при канадците и те ви го прибират с ангажимент да го върнат на американските си колеги, за да знаят последните, че успешно са се отървали от теб.
...
А, Жоре, ти ще им запълваш дупките в пазара. :sweat: :lol:
grozdan написа:Нема се пУашите! Наскоро имаше случай с румънски цигани, кацнали в Мексико, за което не се изискват визи, минали през Калифорния и после в Кебек с един очукан ван.
Пак се изказа неподготвен,...като за амазонската джунгла! ;) Безвизовият режим още е в проект за български пък и румънски сигани. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
joro

Мнение от joro »

Bistra написа: Като си с български паспорт (да допуснем безвизово :sweat: ...засега е с виза и без нея въобще не можеш и да си помислиш да преминеш границата), минаваш през следните процедури.
1. Любезно те карат да отклониш колата на едно паркингче встрани.
4. Правят ти снимка.
5. Плащаш такса.
6. Дават ти едно билетче, което показваш на един униформен батко или кака и той ти връща ключовете от колата.
б) Ако си българин с американска виза минаваш през американската имиграция, където те подлагат на основен разпит, ама къде, как и защо отиваш. Познания по английски са пожелателни. :D
8. След това въпросното билетче трябва да се пази като зеницата на окото, защото на връщане процедурата се повтаря при канадците и те ви го прибират с ангажимент да го върнат на американските си колеги, за да знаят последните, че успешно са се отървали от теб.
Ми много сложно при вас бе, тука да идеш в Гърция само си показваш личната карта от колата и газ към Белото море :y: :y:
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Това е една добра новина за канадската туристическа индустрия. :y:
Embrace your climate change!
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

joro написа:Ми много сложно при вас бе, тука да идеш в Гърция само си показваш личната карта от колата и газ към Белото море :y: :y:
Ми тогава натискайте газта към Бело море, а не към белите мечки! :lol:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra написа:
grozdan написа:Нема се пУашите! Наскоро имаше случай с румънски цигани, кацнали в Мексико, за което не се изискват визи, минали през Калифорния и после в Кебек с един очукан ван.
Пак се изказа неподготвен,...като за амазонската джунгла! ;) Безвизовият режим още е в проект за български пък и румънски сигани. :lol:
Баба Тереза решила да мисли. Сложила си един мокър парцал на главата и започнала. Зверски напънала двете си мозъчни гънки и изпълнена с радост нацвъкала горната глупост. Последвало възклицание: "Аха! Затапих те!". Уви, капацитета на въпросните гънки се е оказал недостатъчен. Баба Тереза дори не си е помислила за coyotes и нелегално влизане в Кебек.

Вследствие на изтощителния мозъчен процес, Баба Тереза паднала в несвяст на земята и сънувала пренос на домати и лопати през границата.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Па то това влизане бая нелегално ще дойде!... :D :rofl:
През Калифорния ли беше? После през целите USA по диагоналата с раздрънкан ван, та кац в Кебек! Не знам какви coyotes бълнуваш, ама тия румънски циганета направо на ghosts мязат, бе! :party:
Oнзи ден гледах един филм по повод на това колко мексиканци си намират смъртта на mexican-american border. Ta ако обичаш дай някакъв линк, който ти подкрепя твърдението и без да обиждаш, много моля! Дотогава с право ще ти се смея, щото историята ти звучи меко казано абсурдно. Къде по-лесно е да се скатаят циганетата в контейнер на борда на кораб и да кацнат директно в Канада, вместо да се упражняват в такива сложни гимнастики. ;)
P.S. Помислих си, ама не знам португалски за да стана тюлен. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Хич не обичам да доуточнявам след теб, че обикновено се започват няколко страници обяснения, но, аз все още преминавам въпросната граница с български парспорт и многогодишна многократна виза. Та така:
Bistra написа: Като си с български паспорт ... минаваш през следните процедури.
0. На самата "кабинка" те разпитват къде, защо и за колко време ще ходихш
1. Прибират ти паспорта, след което Любезно те карат да отклониш колата на едно паркингче встрани.
4. Правят ти снимка.
5.1. Плащаш такса, беше $6.00 това лято.
5.2. В паспорта ти прикачват едно листче, до кога трябва да напуснеш страната. Обикновено е за период от 6 месеца.
Нямам идея за какво точно става дума. Аз съм БГ гражданин, канадски резидент.
8. След това въпросното билетче трябва да се пази като зеницата на окото, защото на връщане процедурата се повтаря при канадците и те ви го прибират с ангажимент да го върнат на американските си колеги, за да знаят последните, че успешно са се отървали от теб. Би могло да си запазиш прикаченото в паспорта листче.
При последващо влизане в САЩ просто си подаваш паспорта, обясняваш за къде си тръгнал и си спестяваш всички останали подробности.

Ако забравиш да върнеш прикаченото в паспорта листче, но си напуснал своевременно САЩ, няма основания за притеснения.
На мен ми се се случвало поне на два пъти.
Последния път се отбих при канадците, оставах си прикаченот в паспорта листче, след което веднага минах по прецедурата за влизане в САЩ.
Предполагам, че системите на САЩ и Канада вече се обединени и САЩ имат инфо кога си излязал, както и съответно Канадците кога си преминал границата със САЩ.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra написа:Па то това влизане бая нелегално ще дойде!... :D :rofl:
През Калифорния ли беше? После през целите USA по диагоналата с раздрънкан ван, та кац в Кебек! Не знам какви coyotes бълнуваш, ама тия румънски циганета направо на ghosts мязат, бе! :party:
Oнзи ден гледах един филм по повод на това колко мексиканци си намират смъртта на mexican-american border. Ta ако обичаш дай някакъв линк, който ти подкрепя твърдението и без да обиждаш, много моля! Дотогава с право ще ти се смея, щото историята ти звучи меко казано абсурдно. Къде по-лесно е да се скатаят циганетата в контейнер на борда на кораб и да кацнат директно в Канада, вместо да се упражняват в такива сложни гимнастики. ;)
P.S. Помислих си, ама не знам португалски за да стана тюлен. :D
На първо четене - http://bigstory.ap.org/article/canada-t ... ng-gypsies" и http://www.theglobeandmail.com/news/pol ... le4675490/"

Имаше и репортажи по Radio-Canada и TVA по това време. Там показваха вана. Ако се разтърся може да ги намеря.

За малко да забравя - след любезно предоставените от мене линкове се очаква извинение за недоверието от твоя страна. Айде да видим дали ти стиска да признаеш когато сгрешиш ;)
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

grozdan написа:Canada targets Romanians smuggling Gypsies
By WILSON RING and ROB GILLIES
Dec. 5, 2012 8:29 PM EST
За какво да ти се извинявам, Мравоядчо? За това ли? Ай, бегай да учиш география! Като гледам датите може и история. :rofl: :D
Информацията, която дадох за пресичане на американско-канадската граница е абсолютно актуална, да не кажа, че почти съм била свидетел на горепосочената процедура за преминаване. |(
P.S. Между другото такива "герои" като тези 85 души създават прецедент за неотмяна на визите.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Мерси, klisurov, за уточнението. Сега го видях. :handshake:
klisurov написа:Нямам идея за какво точно става дума. Аз съм БГ гражданин, канадски резидент.
Става въпрос, ако си временно пребиваващ българин (не имигрант като теб) с канадска и американска виза в паспорта си. Американците ти провеждат нещо като интервю.
Листчето го изисква канадският митничар, ако е пропуснал...не знам.
Между другото канадците хич не обичат такива влизания и излизания, ако ти наближава времето за напускане на страната.
grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra написа:
grozdan написа:Canada targets Romanians smuggling Gypsies
By WILSON RING and ROB GILLIES
Dec. 5, 2012 8:29 PM EST
За какво да ти се извинявам, Мравоядчо? За това ли? Ай, бегай да учиш география! Като гледам датите може и история. :rofl: :D
Информацията, която дадох за пресичане на американско-канадската граница е абсолютно актуална, да не кажа, че почти съм била свидетел на горепосочената процедура за преминаване. |(
P.S. Между другото такива "герои" като тези 85 души създават прецедент за неотмяна на визите.
Breaking News: Баба Тереза лежи на пода в несвяст, бълнува "домати и лопати" и си представя, че имат нещо общо с факта, че циганите не се интересуват от визи.
Гънките са прегряли, мокрия парцал е вече на земята, Баба Тереза не може да осмисли, че както група цигани са успели да преминат необезпокоявано от Мексико през Щатите до Кебек през 2012, така биха могли да го сторят и днес. С други думи: Тях визи не ги спират!
Важно е обаче, че баба Тереза не само е невежа по география и по история, не следи новини, но и държи да покаже, че дори елементарна мисъл не минава между ушите й.

P.S. О, о, Баба Тереза се размърда. Опасявам се, че ще се опита да мисли отново и гънките няма да го понесат. Обадете се на 911! Бързо!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз се отказвам. Ти не си редовен! :x
А не помисли ли за засилване на граничният контрол след такива случаи или си ги пляскаш такива неактуални само и само да се покажеш сведущ? :fubar:
Освен това, 85 души не са нищо. Да ти обяснявам ли сега, че ако ги спипат по време на престоя им дори и в минимално криминално провинение, директно ги качват на самолета? Така че теорията ти, че ще се препитават из Монреалското метро сериозно издиша. Ай бегай да спиш, че се уморих от теб!
grozdan

Мнение от grozdan »

Пф, 85 души са хванати. Колко преди тях са минали по същия път? Замисли ли се, м? По CBC даваха за някаква циганска организация в Торонто - помагат точно на такива - дошли без документи и се обявили за бежанци. Познай дали ги връщат?
До 2005 11 млн. нелегални мексиканци си живееха в Щатите без никой да ги пита какви са, що са. Минали границата с помощта на coyotes, бачкат и си траят. Чак след това се заговори за тях.
Ако ги хванели в престъпление щели да ги върнат? ОК, ама ако не ги хванат. Полицията не те спира за неправилно ходене по улиците, нали.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

A, ako ни блъсне утре бързият влак София-Мездра? :fubar:
Интересно кой ще ги наеме в Канада на работа без документи? За помощи като "койоти" и дума не може да става! В Щатите е друго. Там са семействата им, освен това е топло и дават отвреме-навреме амнистия за мексиканците, защото повечето се препитават работейки. Казах ти, издиша ти теорията. Освен това наши цигани няма да тръгнат и по друга причина - по-неоправни са от румънските си колеги. :D
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Bistra написа:Става въпрос, ако си временно пребиваващ българин (не имигрант като теб) с канадска и американска виза в паспорта си. Американците ти провеждат нещо като интервю.
Листчето го изисква канадският митничар, ако е пропуснал...не знам.
Ами, явно винаги има изключения.
Тъщата е руски гражданин, с шенгенска и канадски визи.
Майка ми й изпрати покана и лятото от консолството в Монреал получи многократна щатска виза.
При влизането в САЩ заедно със семейството ми (четирима БГ), Тъщата нямаше никакви проблеми.

Колкото до "митничаря", него въобще не го вълнува листчето. Ако искаш го оставяй на служителя на "кабинката", ако не желаеш, недей.

Но пак да отбележа - родители ми са американски граждани и целта на посещението ни, естествено, е посещение.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Публикувай отговор