Та като ще сме благодарни на някой за ниските цени на висшето образование, защо това трябва да е единствено Тошо, а не включим и Боко, Доган и Станишев ?

Безплатното образование си беше факт и това няма как да се промени колкои да им се иска на някои да изопачават фактите такива каквито са, защото вече са минало, но не достатъчно, че да бъдат забравени. И в този ред на мисли подобна анкета, ако изобщо трябва да бъде правена, трябва да е с хора над 50 и повече години по обесними причини... Несериозно звучи 15 годишните на 10-ти ноември да имат някакви адекватни спомени за режима преди 10-ти. Това са все още деца на мама и на тати на гърба. Тати носи, мама меси да живей, живей труда на мама и на тати на гърба!!!roumensp написа:Няма "безплатно образование", нашето образование беше дотолкова безплатно, колкото са "безплатни" пожарната, полицията и средното образование в Канада. В Германия също има "безплатно" висше образование, нищо че си нямат Правешка кратуна, благодарение на това, че ДОД е по-висок с около 15% от канадския и един от най-високите в Европа.
В България "безплатното образование" се субсидираше от безплатен труд (бригади), безплатна военна служба и мизерни заплати на тия, придобили "безплатно образование" (един лекар не взимаше много повече от един ТеКеЗеСар).
ПП
Подобна анкета трябва да се прави с хора, които са над 40-годишна възраст, т.е. такива които са били поне 15-годишни на 10-и ноември.
То сега въобще нужно ли е да присъстваш?roumensp написа:Дори и днес образованието в България е почти "безплатно" в сравнение с други страни. Например в УАСГ (бивш ВИАС) студентската такса за текущата учебна година е 660 лева, което е доста под средната месечна заплата.
Та като ще сме благодарни на някой за ниските цени на висшето образование, защо това трябва да е единствено Тошо, а не включим и Боко, Доган и Станишев ?
Това, че не си придобила умения е ясно след като не си работила, то няма от къде, но това е нормално за една жена, още повече завършила типично мъжка професия. Но, ако си започвала работа по професията си от висшето образование, как си показвла, че нещо можеш след като сама казваш, че не си имала никакви умения? Извинявай за така зададения въпрос, но по пътя на логиката не успях да разбера как се случват тези неща! Нищо лично, не искам да те обидя.Bistra написа:Диплома имам, но е твърде силно да се каже, че съм придобила умения от 5 годишното ми следване. Никога не съм работила като строителен инженер. Между другото единственото място, където ми потрябва тази диплома беше за пред канадските имиграционни. Никъде, където съм започвала работа не са ми искали диплома. Всеки пита какво можеш да правиш.
Именно защото са безплатни и образованието и здравеопазването, затова са на едно от най-високите нива в света!!! А нашите лекари и медицински сестри с безплатното образование и специализации все още се лапат като топъл хляб в цяла Европа!roumensp написа:В Куба също има безплатно образование и здравеопазване, но всичко друго е пълна скръб.
Та и ние бяхме като тях: на гол гьз - безплатно образование.
Куба е нумеро уно, няма 'що да ми обясняваш.ivalin написа:Именно защото са безплатни и образованието и здравеопазването, затова са на едно от най-високите нива в света!!! А нашите лекари и медицински сестри с безплатното образование и специализации все още се лапат като топъл хляб в цяла Европа!roumensp написа:В Куба също има безплатно образование и здравеопазване, но всичко друго е пълна скръб.
Та и ние бяхме като тях: на гол гьз - безплатно образование.
Че аз в Канада не работя като инженер и нямам намерение да заработя, защото не си харесвам професията. Винаги съм работила като архитектурен техник, а знания и опит натрупах покрай съпруга си, както и един по-възрастен колега в България.ivalin написа:Това, че не си придобила умения е ясно след като не си работила, то няма от къде, но това е нормално за една жена, още повече завършила типично мъжка професия. Но, ако си започвала работа по професията си от висшето образование, как си показвла, че нещо можеш след като сама казваш, че не си имала никакви умения? Извинявай за така зададения въпрос, но по пътя на логиката не успях да разбера как се случват тези неща! Нищо лично, не искам да те обидя.
Аааа, така вече може... още един път извинявай за въпроса, но ми стана любопитно.Bistra написа:Че аз в Канада не работя като инженер и нямам намерение да заработя, защото не си харесвам професията. Винаги съм работила като архитектурен техник, а знания и опит натрупах покрай съпруга си, както и един по-възрастен колега в България.
От твоя кръг роднини и познати дори и 100% да са антикомунисти и лични врагове на Т.Живков, това нищо не означава. Просто защото този кръг няма как да бъде представителна извадка на българското население. А тези 1200 човека, участвали в допитването, са именно такава извадка.IRA написа:От хората които познавам от първите митинги, моя възраст,приятели на майка ми и баща ми, почти никой не е останал в страната. Та във връзка с това смятам,че 55 процента дори е нисък резулат, то по скоро трябва да е към 70 реалния. Те само тия останаха, а гледам, че и някой от тях са се изнесли, обаче не към Русия.
Тоя идиотски мит за "прекрасното" кубинско здравеопазване тръгна от полу-сериозния филм на Майкъл Мур "Sicko", в който се поднасят тенденциозно кадри от правителствено-туристически болници.roumensp написа:Куба е нумеро уно, няма 'що да ми обясняваш.ivalin написа:Именно защото са безплатни и образованието и здравеопазването, затова са на едно от най-високите нива в света!!!roumensp написа:В Куба също има безплатно образование и здравеопазване, но...
България е член на ЕС и НАТО, но формалното членство съвсем не означава, че в живота на българите непременно е настъпила дълбока и съдържателна промяна към по-добро. Нека видим трезво, през очите на различни изследователски екипи, къде е днес нашето общество от гледище на социално-икономическо развитие и качество на живот. Защото без трезва оценка на реалностите, пътят напред е обречен.
Екип на Института за модерна политика обобщи няколко основни индекса и класации, базирани на различни социални, икономически и политически индикатори, които се измерват регулярно от авторитетни чуждестранни и международни организации, които дават отговор на въпроса "Къде сме ние?":
Класация на "Провалили се държави" на Fund For Peace за 2013 г. Тази класация се формира след проучване и сумиране на отделни индекси: Демографски натиск, Наличие на бежанци, Протести и обществени недоволства, Емиграция, Неравно икономическо развитие, Икономическо западане, Правителствена легитимност, Публични услуги, Човешки права и върховенство на закона, Охранителни ведомства, Фрагментираност на управлението, Външнополитическо влияние: България заема последно място от страните от бившия Източен блок.
Свобода на пресата на "Репортери без граници" за 2014 г.: България заема 100-но място - далеч след всички европейски държави.
"Световен доклад за щастието" на ООН за 2013 г.: България е на 144-то място от общо 156 държави, включени в класацията.
Класацията по социален прогрес за 2014 г. - степен на полагане на грижи от страна на държавата за обезпечаване на нуждите на гражданите: България е на едно от последните места в Европа, като след нас остават само Албания, Македония и Румъния.
Индекс "Къде да се родиш?" на The Economist за 2013 г.: България е на последно място от всички държави в Европа.
Индексите на ОИСР за ценностите, които са водещи за обществото за 2014 г.: в сравнение с другите държави, изследваните граждани от България по правило класират като най-голяма ценност доходите и работното място. В повечето от останалите държави, за които е измерван индексът, приоритет има образованието, а едва след това е работното място и накрая доходите. /БГНЕС
Голяма част от тая "представителна извадка" изобщо не са били очевидци на онова време.agent Ozo написа:От твоя кръг роднини и познати дори и 100% да са антикомунисти и лични врагове на Т.Живков, това нищо не означава. Просто защото този кръг няма как да бъде представителна извадка на българското население. А тези 1200 човека, участвали в допитването, са именно такава извадка.