Childcare centre business idea

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
tanyatais

Re: Childcare centre business idea

Мнение от tanyatais »

roumensp написа: Щом казвам, че се е чакало по 2 години, значи трябва да се е харесвала на хората.
Можеха да си позволят и по-ниски цени от конкуренцията, поради големия брой деца. Не знам какво е било оригиналното предназначение на сградата, но е доста голяма и децата бяха около 30. Не вярвам да е собственост на полякинята, вероятно я рентва. Това е и една от малкото градини, за които съм чувал да водят децата по разни паркове и мероприятия като кина, концерти и т.н. Също и ги учеха на разни неща, от типа на песни, четене, рисуване и т.н. и няколко пъти в годината организираха концерти, посещение на дядо Коледа и др. подобни. Имаше много хубав двор с 2-3 детски площадки и множество стаи с играчки. Но както и във всички останали градини в Канада, и тук децата спяха на едни подвижни постелки на земята ... нещо, което не се харесва на доста български майки... Просто си е канадска практика. Нямам идея дали и в Щатите е така, детето още беше много малко, когато се преместихме.
Цените при нас са според възрастта, колкото е по-малко детето, толкова е по-скъпо. Най-евтината целодневна градина е около 600, а най-скъпата - над 1000/месец. За половин ден е по-малко. Ако имаш 3 малки деца, вероятно по-изгодно ще е майката да не работи или да си наемеш гледачка.
Да,тя е работила по източно-европейски модел ,затова е била различна и желана като възпитател. Тук цените сa доста по високи ,както споменах, като за две деца от различни семейства и до 3000 паунда на месец може да стигнат fees ,но правилото е 6-8 паунда на час на дете ,а детегледачките са на по 11-13 на час за какъвто и да е брой деца в семейството,и им излиза по евтино ако им се направи отстъпка и децата са от едно семейство.
Мен ме учуди,че сама жена (арабката в примера в мазатео е взела лиценз ) в Канада й е било позволено да се грижи за 5-6 деца сама.Тук искат да вдигат минимума от 3 на 4 деца под 5 години за един възпитател ,ако имаш още деца си вземаш помощник учители и разширяваш дейността.А и да от повече деца може да се направи по добра отстъпка за многодетни семейства или сиблинги.
Тук също няма легла из градините и спят на bean bags, но аз съм си взела сгъваеми кошари за бебета/деца под 4 ,а след това не спят на обяд :)
Но при по-голяма къща не виждам проблем да се изработят легла дървени с прегради и да се обособи спално помещение за отмора на по-големите ако родителите настояват те също да имат рест период през деня. Първоначалната вноска за обезопасяване на жилището,за fire and smoke alarms ако няма в жилището ,пожарогасители, аптечка , health and safety gates and staircases ,както и градина със съоръжения си е една добра сума,но няма как .Благодаря ви за отговорите !
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
tanyatais

Мнение от tanyatais »

roumensp
Да,тя е работила по източно-европейски модел ,затова е била различна и желана като възпитател. Тук цените сa доста по високи ,както споменах, като за две деца от различни семейства и до 3000 паунда на месец може да стигнат fees ,но правилото е 6-8 паунда на час на дете ,а детегледачките са на по 11-13 на час за какъвто и да е брой деца в семейството,и им излиза по евтино ако им се направи отстъпка и децата са от едно семейство.
Мен ме учуди,че сама жена (арабката в примера в мазето е взела лиценз ) в Канада й е било позволено да се грижи за 5-6 деца сама.Тук искат да вдигат минимума от 3 на 4 деца под 5 години за един възпитател ,ако имаш още деца си вземаш помощник учители и разширяваш дейността.А и да от повече деца може да се направи по добра отстъпка за многодетни семейства или сиблинги.
Тук също няма легла из градините и спят на bean bags, но аз съм си взела сгъваеми кошари за бебета/деца под 4 ,а след това не спят на обяд :)
Но при по-голяма къща не виждам проблем да се изработят легла дървени с прегради и да се обособи спално помещение за отмора на по-големите ако родителите настояват те също да имат рест период през деня. Първоначалната вноска за обезопасяване на жилището,за fire and smoke alarms ако няма в жилището ,пожарогасители, аптечка , health and safety gates and staircases ,както и градина със съоръжения си е една добра сума,но няма как .Благодаря ви за отговорите !

Никола Вапцаров
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

И двете ми деца са били в семейна градина, спонсорирана. В къща под наем. Към тях имат достта изискавания и им правят проверки. За бебетата има кошари (деца до 18 месеца) , останалите спят на матраци. Имат си чаршафи, одеала и възглавници. Рисуват нещо непрекъснато, обикновено го пращам в кофата за боклук :rofl: . Зимата излизат навън, но за малко,че е трудно предвижването когато има много сняг . Собственичката е българка, та ядат познатите за нас неща. Ако са две имат правото на 9 деца, 4 бебета ( до 18 месеца) и 5 големи. Тук тръгват в масовия случай на 5 на училище, но може и на 4 . Както казах тази е спонсорирана, та е 7 долара на ден. Работят от 7 до 17 часа.
Имаше по едно времем опасност да я затворят и търсих градини в района и бяха мин. 45 на ден ( всичките пълни) Имаше място в една по 60 долара на ден.
Такива по 25 въобще не съм виждала., трябва да е някоя мизерна дупка, няма как иначе.
Това в Монреал.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Аз бях намерила частна градина за 25 на ден за бебета, но опашката от чакащи беше от тук до Луната. Жената откровено ми заяви, че няма да ни огрее за най-малките. Аз се обаждах редовно докъм втората годинка на детето, но след това тя си свикна в нашата градина и нямаше причина да я сменяма. Градината не беше "дупка", а доста добре поддържана англофонска близо до метро Вандом (KIDS). Сега малко ме е яд, че не настоявах повече, защото англо-говорящите учителки в нашата градина се оказаха малцинство и чудовището започна да пляска френски денонощно.

Аз съм много доволна от градината, даже и да няма легла. Непрекъснато имат занимания, рисуват, режат, лепят. Два пъти в седмицата учат музика (дрънкат на ксилофони), два или три пъти имат йога. Самата градина има две обособени външни паркчета с модули и играчки - една за бебетата и една за по-големите. Редовно ги извеждат на разходка из квартала, лятото ги водят до парка с басейна. Водят ги и на "културни мероприятия" - ферми, музеи, цирк (!)
Топла и здравословна храна, разнообразно меню, опитват се да включват от повече национални кухни ястия.

Не намирам за голяма болка липсата на мед. сестра, защото и при най-малкото съмнение за нещо се обаждат. Предпочитам аз да се грижа за болното си дете, отколкото да разчитам на сестра. Както и предпочитам да се обадя на нейния лекар, който я познава и знае към какви лекарства има непоносимости.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

tanyatais написа:Мен ме учуди,че сама жена (арабката в примера в мазето е взела лиценз ) в Канада й е било позволено да се грижи за 5-6 деца сама.Тук искат да вдигат минимума от 3 на 4 деца под 5 години за един възпитател ,ако имаш още деца си вземаш помощник учители и разширяваш дейността.
Ама ти май много-много не внимаваш като четеш, в поста написах, че няма лиценз и че това, което прави е незаконно.

При нас максимумът е 4 деца на възпитател, ако не се лъжа.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

roumensp написа:
tanyatais написа:Мен ме учуди,че сама жена (арабката в примера в мазето е взела лиценз ) в Канада й е било позволено да се грижи за 5-6 деца сама.Тук искат да вдигат минимума от 3 на 4 деца под 5 години за един възпитател ,ако имаш още деца си вземаш помощник учители и разширяваш дейността.
Ама ти май много-много не внимаваш като четеш, в поста написах, че няма лиценз и че това, което прави е незаконно.
При нас максимумът е 4 деца на възпитател, ако не се лъжа.
Разбрах те още от първия път,но ме учуди , че може въобще да практикува :(
Independent
Точно това имам предивид и се радвам, че сподели за личния си опит,защото тоеа е незаменимото когато чуеш субективни неща от непознати да си направиш изводи.
Independent написа:.....

Не намирам за голяма болка липсата на мед. сестра, защото и при най-малкото съмнение за нещо се обаждат. Предпочитам аз да се грижа за болното си дете, отколкото да разчитам на сестра. Както и предпочитам да се обадя на нейния лекар, който я познава и знае към какви лекарства има непоносимости.

На същото мнение съм .Няма по-добро от мама или тате когато си болен .
IRA написа:И двете ми деца са били в семейна градина, спонсорирана. В къща под наем. Към тях имат достта изискавания и им правят проверки. За бебетата има кошари (деца до 18 месеца) , останалите спят на матраци. Имат си чаршафи, одеала и възглавници. Рисуват нещо непрекъснато, обикновено го пращам в кофата за боклук :rofl: . Зимата излизат навън, но за малко,че е трудно предвижването когато има много сняг . Собственичката е българка, та ядат познатите за нас неща. Ако са две имат правото на 9 деца, 4 бебета ( до 18 месеца) и 5 големи. Тук тръгват в масовия случай на 5 на училище, но може и на 4 . Както казах тази е спонсорирана, та е 7 долара на ден. Работят от 7 до 17 часа.
Имаше по едно времем опасност да я затворят и търсих градини в района и бяха мин. 45 на ден ( всичките пълни) Имаше място в една по 60 долара на ден.
Такива по 25 въобще не съм виждала., трябва да е някоя мизерна дупка, няма как иначе.
Това в Монреал.
:handshake:
Страхотно звучи,но това за Монреал съм го чувала и аз за 7-те долара на ден в спонсорирана градина.
Кандидаства се за лиценз и ако провинцията има такава опция ставаш регистриран тип забавачка и цените спадат за родителите значително.Тук има ваучери от работата на родителите и когато възпитателя е региструран с Офстед ,до 3 000 паунда на година може да ти се плащат по този начин ,а не от джоба директно на родителя. Градината не губи пари,но се подпомагат малчуганите и родителите им.

Никола Вапцаров
tanyatais

Мнение от tanyatais »

А полякинята или българката с такъв бизнес имат ли някакви координати- сайт или Фейсбук страница ? Бих се радвала да ги проговоря с тях началните стъпки и лицензи. :y: :y:

Никола Вапцаров
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

tanyatais написа:А полякинята или българката с такъв бизнес имат ли някакви координати- сайт или Фейсбук страница ? Бих се радвала да ги проговоря с тях началните стъпки и лицензи. :y: :y:
http://www.egccc.com/"
tanyatais

Мнение от tanyatais »

roumensp написа:
tanyatais написа:А полякинята или българката с такъв бизнес имат ли някакви координати- сайт или Фейсбук страница ? Бих се радвала да ги проговоря с тях началните стъпки и лицензи. :y: :y:
http://www.egccc.com/"

Никола Вапцаров
Публикувай отговор