Да,тя е работила по източно-европейски модел ,затова е била различна и желана като възпитател. Тук цените сa доста по високи ,както споменах, като за две деца от различни семейства и до 3000 паунда на месец може да стигнат fees ,но правилото е 6-8 паунда на час на дете ,а детегледачките са на по 11-13 на час за какъвто и да е брой деца в семейството,и им излиза по евтино ако им се направи отстъпка и децата са от едно семейство.roumensp написа: Щом казвам, че се е чакало по 2 години, значи трябва да се е харесвала на хората.
Можеха да си позволят и по-ниски цени от конкуренцията, поради големия брой деца. Не знам какво е било оригиналното предназначение на сградата, но е доста голяма и децата бяха около 30. Не вярвам да е собственост на полякинята, вероятно я рентва. Това е и една от малкото градини, за които съм чувал да водят децата по разни паркове и мероприятия като кина, концерти и т.н. Също и ги учеха на разни неща, от типа на песни, четене, рисуване и т.н. и няколко пъти в годината организираха концерти, посещение на дядо Коледа и др. подобни. Имаше много хубав двор с 2-3 детски площадки и множество стаи с играчки. Но както и във всички останали градини в Канада, и тук децата спяха на едни подвижни постелки на земята ... нещо, което не се харесва на доста български майки... Просто си е канадска практика. Нямам идея дали и в Щатите е така, детето още беше много малко, когато се преместихме.
Цените при нас са според възрастта, колкото е по-малко детето, толкова е по-скъпо. Най-евтината целодневна градина е около 600, а най-скъпата - над 1000/месец. За половин ден е по-малко. Ако имаш 3 малки деца, вероятно по-изгодно ще е майката да не работи или да си наемеш гледачка.
Мен ме учуди,че сама жена (арабката в примера в мазатео е взела лиценз ) в Канада й е било позволено да се грижи за 5-6 деца сама.Тук искат да вдигат минимума от 3 на 4 деца под 5 години за един възпитател ,ако имаш още деца си вземаш помощник учители и разширяваш дейността.А и да от повече деца може да се направи по добра отстъпка за многодетни семейства или сиблинги.
Тук също няма легла из градините и спят на bean bags, но аз съм си взела сгъваеми кошари за бебета/деца под 4 ,а след това не спят на обяд

Но при по-голяма къща не виждам проблем да се изработят легла дървени с прегради и да се обособи спално помещение за отмора на по-големите ако родителите настояват те също да имат рест период през деня. Първоначалната вноска за обезопасяване на жилището,за fire and smoke alarms ако няма в жилището ,пожарогасители, аптечка , health and safety gates and staircases ,както и градина със съоръжения си е една добра сума,но няма как .Благодаря ви за отговорите !