Две неща ме карат да се гордея, че съм българин

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
спиро

Re: Две неща ме карат да се гордея, че съм българин

Мнение от спиро »

интересно четиво:

Достоевски: Най-лакейският възможен случай
Ф. М. Достоевски за войната 1877-1878 година...
Автор: Ф. М. Достоевски

http://www.anapest.org/publication.php? ... oject_id=5"
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

http://profit.bg/news/TSari-Mali-grad-% ... 15557.html"

Цари Мали град – новото чудо на България

Изображение

Изображение
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Мали град - да не е кръстен на Маликов :D
Прочее, кво стана с него ? Да не са дружки с министър Ваджайнин ?

Ся по темата - тъй се прай ! Ама нашего брата много трудно възприимва ;-)

Хората по света от нищо правят забележителности, а в България повечето пъти - обратното - от забележителности --> нищо.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

optics написа:да не е кръстен на Маликов
Прочее, кво стана с него ? Да не са дружки с министър Ваджайнин ?
царя на купона, добре е. малко се беше покрил в швицерия. нали спретна ена закачка с шурла бурла тиквен гас/ боко/, ако помниш. та там изкласи и един колеж. останалото са жълти закачки за тонус на простолюдието.
венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

Българка номинирана за “Грами”

Публикувана на 9 декември 2013 в 12:36
http://offnews.bg/index.php/275868/balg ... a-za-grami"

Добринка ТабаковаДобринка Табакова
Българката Добринка Табакова е номинирана за тазгодишните награди “Грами” в категорията за най-добър класически албум.
Албумът “String Paths” („Струнни пътеки“) е издаден от световно известната компания ЕСМ, която сред водещите в разпространението на съвременна класическа музика, европейски джаз и уърлд мюзик.
Първите си награди като композитор Табакова печели още на 14 години, а през 2002-ра е отличена за написването на химна Praise (Възхвала), който е изпълнен в катедралата “Сейнт Пол” в чест на Елизабет Втора и половинвековния юбилей от качването й на престола.
В албума String Paths свирят нейни бивши колеги от студентските години и Литовският камерен оркестър, а съдържанието включва Concerto for Cello and Strings (Концерт за чело и струнни инструменти), вдъхновената от Рамо Suite in Old Style (Сюита в старинен стил за виола и камерен оркестър) и три камерни творби: струнното трио Insight, струнният септет Such Different Paths и триото за цигулка, акордеон и контрабас Frozen River Flows.
Наградите “Грами” се връчват за 56 път в 82 категории и 30 стилови направления, а церемонията е на 26 януари 2014 г. в Лос Анджелис. С най-много номинации – девет, е Джей-Зи, следван от Кендрик Ламар, Макълмор & Райън Луис, Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, които имат по седем номинации.

http://www.youtube.com/watch?v=VCklkRwZ0aI"

:) :) :) :) :) :) :) :) :)
венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

Библиотеките в областта Коруня /Сев.Испания/ са избрали за книга за Коледа романът ми "La Estratagema"
Публикация от 15 януари

La estratagema de Léa Cohen

Lea Cohen
венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

Честито! Американското издателство Fomite Books публикува романа на Здравка Евтимова “Sinfonia Bulgarica”

Наш автор с втора книга в САЩ

:D :D :)
венсеремос, другари!
YOUPPI

Мнение от YOUPPI »

Е, може да се гордеем, че повече от половината ни история е записана под чуждо владичество. Единствената нация в Света, стояла стотици години под тиранията на по-глупав и прост народ от нея. Която и империя да се е докосвала до това място, после безславно е изчезвала от картата :lol: Известни сме и като последните пирати по река Дунав ...
И така.
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Аватар
plamsht

Мнение от plamsht »

Е чак пък...
Публикувай отговор