Две неща ме карат да се гордея, че съм българин
Re: Две неща ме карат да се гордея, че съм българин
интересно четиво:
Достоевски: Най-лакейският възможен случай
Ф. М. Достоевски за войната 1877-1878 година...
Автор: Ф. М. Достоевски
http://www.anapest.org/publication.php? ... oject_id=5"
Достоевски: Най-лакейският възможен случай
Ф. М. Достоевски за войната 1877-1878 година...
Автор: Ф. М. Достоевски
http://www.anapest.org/publication.php? ... oject_id=5"
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
- optics
- Модератор
Мали град - да не е кръстен на Маликов
Прочее, кво стана с него ? Да не са дружки с министър Ваджайнин ?
Ся по темата - тъй се прай ! Ама нашего брата много трудно възприимва
Хората по света от нищо правят забележителности, а в България повечето пъти - обратното - от забележителности --> нищо.

Ся по темата - тъй се прай ! Ама нашего брата много трудно възприимва

Хората по света от нищо правят забележителности, а в България повечето пъти - обратното - от забележителности --> нищо.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
царя на купона, добре е. малко се беше покрил в швицерия. нали спретна ена закачка с шурла бурла тиквен гас/ боко/, ако помниш. та там изкласи и един колеж. останалото са жълти закачки за тонус на простолюдието.optics написа:да не е кръстен на Маликов
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Българка номинирана за “Грами”
Публикувана на 9 декември 2013 в 12:36
http://offnews.bg/index.php/275868/balg ... a-za-grami"
Добринка ТабаковаДобринка Табакова
Българката Добринка Табакова е номинирана за тазгодишните награди “Грами” в категорията за най-добър класически албум.
Албумът “String Paths” („Струнни пътеки“) е издаден от световно известната компания ЕСМ, която сред водещите в разпространението на съвременна класическа музика, европейски джаз и уърлд мюзик.
Първите си награди като композитор Табакова печели още на 14 години, а през 2002-ра е отличена за написването на химна Praise (Възхвала), който е изпълнен в катедралата “Сейнт Пол” в чест на Елизабет Втора и половинвековния юбилей от качването й на престола.
В албума String Paths свирят нейни бивши колеги от студентските години и Литовският камерен оркестър, а съдържанието включва Concerto for Cello and Strings (Концерт за чело и струнни инструменти), вдъхновената от Рамо Suite in Old Style (Сюита в старинен стил за виола и камерен оркестър) и три камерни творби: струнното трио Insight, струнният септет Such Different Paths и триото за цигулка, акордеон и контрабас Frozen River Flows.
Наградите “Грами” се връчват за 56 път в 82 категории и 30 стилови направления, а церемонията е на 26 януари 2014 г. в Лос Анджелис. С най-много номинации – девет, е Джей-Зи, следван от Кендрик Ламар, Макълмор & Райън Луис, Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, които имат по седем номинации.
http://www.youtube.com/watch?v=VCklkRwZ0aI"

Публикувана на 9 декември 2013 в 12:36
http://offnews.bg/index.php/275868/balg ... a-za-grami"
Добринка ТабаковаДобринка Табакова
Българката Добринка Табакова е номинирана за тазгодишните награди “Грами” в категорията за най-добър класически албум.
Албумът “String Paths” („Струнни пътеки“) е издаден от световно известната компания ЕСМ, която сред водещите в разпространението на съвременна класическа музика, европейски джаз и уърлд мюзик.
Първите си награди като композитор Табакова печели още на 14 години, а през 2002-ра е отличена за написването на химна Praise (Възхвала), който е изпълнен в катедралата “Сейнт Пол” в чест на Елизабет Втора и половинвековния юбилей от качването й на престола.
В албума String Paths свирят нейни бивши колеги от студентските години и Литовският камерен оркестър, а съдържанието включва Concerto for Cello and Strings (Концерт за чело и струнни инструменти), вдъхновената от Рамо Suite in Old Style (Сюита в старинен стил за виола и камерен оркестър) и три камерни творби: струнното трио Insight, струнният септет Such Different Paths и триото за цигулка, акордеон и контрабас Frozen River Flows.
Наградите “Грами” се връчват за 56 път в 82 категории и 30 стилови направления, а церемонията е на 26 януари 2014 г. в Лос Анджелис. С най-много номинации – девет, е Джей-Зи, следван от Кендрик Ламар, Макълмор & Райън Луис, Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, които имат по седем номинации.
http://www.youtube.com/watch?v=VCklkRwZ0aI"

венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Библиотеките в областта Коруня /Сев.Испания/ са избрали за книга за Коледа романът ми "La Estratagema"
Публикация от 15 януари
La estratagema de Léa Cohen
Lea Cohen
Публикация от 15 януари
La estratagema de Léa Cohen
Lea Cohen
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Честито! Американското издателство Fomite Books публикува романа на Здравка Евтимова “Sinfonia Bulgarica”
Наш автор с втора книга в САЩ

Наш автор с втора книга в САЩ

венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Е, може да се гордеем, че повече от половината ни история е записана под чуждо владичество. Единствената нация в Света, стояла стотици години под тиранията на по-глупав и прост народ от нея. Която и империя да се е докосвала до това място, после безславно е изчезвала от картата
Известни сме и като последните пирати по река Дунав ...
И така.

И така.
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Е чак пък...