"сейфти фърст"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
speedy

Мнение от speedy »

becks написа:Наемат те на работа. Вицепрезидента ти възлага да му правиш незнам си кви справки. Ти ги правиш за 2 часа, колежката до теб за 2 дни. Просто такава е системата. Работа трябва да има по малко за всеки ден. Ако ти правиш нещо, което 3 кози не могат да свършат, моментално си натопен. Шефа вярва на дългогодишните си "специалистки", ти си заминаваш, спираш плащанията към Скоушабанк. Кредитния ти рейтинг пада.
Тва не е научна фантастика :D :D :D
Ако не е научна фантастика, тогава това е абсолютно идиотска фирма, която няма да просъществува дълго, Тези, които съм имал имане-даване предпочитат работата да се върши бързо.

А на теб правилно ти се е озъбила жената. Правилата може да се обсъждат но само ако ги спазваш.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

becks написа:Но да се върнем на темата за снежните топки. Мисля да поставя въпроса пред няколко "канадци" и ще докладвам ;)
Пред колкото повече канадци го поставяш въпроса, толкова по-разнородни отговори отговори ще получаваш. И сред тях ще има такива които одобряват или осъждат, ще има и безразлични и т.н. Не виждам защо трябва да се извежда отношението към боя със снежни топки като показател за национална принадлежност. Който е "за" е чист българин, който е "против" в канадец или поканатчил се българин и т.н. Що за глупости?

А по-точно казано, именно това е типично българска черта - да намираме признаци по които да се делим. На принципа: "Който не е с мен, е против мен." И съвсем естетвено, който е против мен трябва да му се набие канчето, да му се...не знам какво си и даже да бъде застрелян или заклан, ако не му идва акъла в главата. Мерси съм от такава национална идентичност.

Едва ли съм се поканатчил за няма и 6 мес., но ще съм щастлив ако някой ден и това стане. То пък и имаме ли друг избор. Другото е живот в злоба, нвгативизъм и въобще...мъка, мъка.

А българския корен няма да умре в мен, той с мен ще си умре. Знам го.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

това с боя със снежни топки е като различните училища - в някои може, в други - не

моето дете обичаше да се катери по дървета :lol: :lol: първите две години имаше проблеми като се катереше по дърветата през междучасията ... после свикна - престана да се катери :(

тази година малкия съвсем спокойно си организира бой с неприятели от училището, на скришно от учителите - значи ако толкова искаш да се направиш на герой - ще намериш място :wink:

за побойниците има специално създадена игра - хокей :twisted:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:
miteto написа:
becks написа:Всъщност на това се крепи системата тук. Трябва да си овца, да си знаеш мястото, много много да не искаш и да не надигаш глава. Да не вземе да ти падне кредитния рейтинг или да ти намалят поведението с две единици ;) И системата е обучила и другите офце да те придърпват в стадото ако нещо много си позволяваш "селски тарикатлъци".
Бекс, я обясни малко как така ти пада кредитния рейтинг ако много искаш или ако много надигаш глава :wink: Все си мислех, че пада най-вече ако взимаш много парички назаем пък после не ги връщаш...
може да звучи смешно, но примерно: Наемат те на работа. Вицепрезидента ти възлага да му правиш незнам си кви справки. Ти ги правиш за 2 часа, колежката до теб за 2 дни. Просто такава е системата. Работа трябва да има по малко за всеки ден. Ако ти правиш нещо, което 3 кози не могат да свършат, моментално си натопен. Шефа вярва на дългогодишните си "специалистки", ти си заминаваш, спираш плащанията към Скоушабанк. Кредитния ти рейтинг пада.
Тва не е научна фантастика :D :D :D
Ъхъ, само пак не разбрах как това прави кредитния рейтинг средство системата да те кара да "не вдигаш глава" много-много?!? Да речем че твоята сапунка с трите завистливи колежки е истина, тогава като уволнят героя, може да се наложи не само плащанията към Скоша, ами и наема да спре да плаща. Кво сега, да направим извод, че наема е средство на системата да се бори срещу "свободолюбивите" :lol:
Жени

Мнение от Жени »

В началото на декември по новините на CTV съобщиха, че от тази Коледа на Дядо Коледа се забранява да подвиква прословутото ХО ХО ХО, защото с това плаши децата. :shock:

И аз съм за правилата. Но това не са примерно ПРАВИЛА как да играем със снежни топки ами са ЗАБРАНИ!

Има разлика, ако разбира се човек съумее да я схване!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми то правилото е "В училищния двор не се игра е със снежни топки" Това , че някои хора го приемат за забрана си е техен проблем.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Жени

Мнение от Жени »

IRA написа:Ми то правилото е "В училищния двор не се игра е със снежни топки" Това , че някои хора го приемат за забрана си е техен проблем.
Щом има Не в изречението, си е чиста забрана! :D

Ама както предупредих не на всеки се отдава да схване разликата между забрана и правило! :wink:

А в обществата със забрани или с криво разбрани правила виждаме какво се случва! Баща убива дъщеря си, щото не спазила правилото да си носи забрадката, не че нарушила забраната да не е на обществени места без нея!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не е така. Просто са ви промити мозъците и някой като ви каже не прави нещо веднага приемате ,че ви забранява, а то може и да е за ваше добро.
п.с. Въпросният баща убил дъщеря си е имигрант като вас, човек който не е готов да живее по тукашните правила , не можещ да приеме , че детето му се е поканадчило. Внимавайте ,че на там сте тръгнали.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
flyfish

Мнение от flyfish »

Жени написа:В началото на декември по новините на CTV съобщиха, че от тази Коледа на Дядо Коледа се забранява да подвиква прословутото ХО ХО ХО, защото с това плаши децата. :shock:

И аз съм за правилата. Но това не са примерно ПРАВИЛА как да играем със снежни топки ами са ЗАБРАНИ!

Някои хора пишат,колкото да не заспят.Ти как би обяснила на 150 побеснели ученика на двора по време на междучасие да се бият"според правилника за бой с топки" :lol:?Абе,хора,вие нямате ли си друга работа????
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Гледам Бекс е зачекнал една идея (явно развълнуван от философията на батето, каката и други подобни), според която една малка балканска държавица се отличава с интергалактическата си свободолюбивост, за разлика от всички останали зомбирани хорица по света.
Ама това, че допреди двадесетина години за разказване на политически вицове вкарваха в кауша в същата тази държавица са дребни и незначителни подробности. Иначе по това време, тези свободолюбиви и уникални личности ходеха масово на манифестации в прослава на свободния си живот, който им предоставяще по кило банани и портокали само на Коледа (която тогава между другото се празнуваше само в зомбираната част на света), даваше им възможност да си купят чисто нов автомобил от прословутата марка ВАЗ 2101, но само при положение, че поизчакат кротко около десетина години и прочее още много подобни свободолюбиви придобивки. Тези свободолюбиви хора винаги избираха една и съща супер-хипер личност за пръв партиен и държавен несменяем ръководител с резултат от 99,9%. По същото това време имаше една малка шепа хора (очевидно обработени предварително от империалистически настроените зомбита), които се опитваха да кажат, че царя е гол, но уви, никой не ги чуваше, защото кой иска да чуе зомбирани елементи. Интересното е, че повечето от тези зомбирани хорица си заминаха скоропостижно при странни обстоятелства с намесени още по-странни предмети като чадъри и прочее, но това пак на никой не правеше впечатление.
Та така, след безброй освобождения от какво ли не през последните няколко стотин години, този свободолюбив народ в момента изживява най-голямата си свобода, напук на целия зомбиран свят. Ама това, че БВП на глава от населението бил един от най-ниските за континента са гнусни провокации, нямащи нищо общо с истинската свобода на личността. Какво от това, че пенсионерите едвам успяват да си купят хляб и мляко, нали всеки може да си прави каквото си иска - от свободата да се изпикаеш свободно в градската градинка, през свободата да не си плащаш данъците, та до свободата да ограбваш безнаказано всичко, до което можеш да се докопаш.
Да живее Острова на свободата! :lol:

ПП. Упс, язък за свободата. Последните новини съобщават, че подлата система с теглене на номерца пред всяко гише за обслужване е на път да се въведе масово в държавната администрация. Очевидно зомбирания свят атакува безпощадно крехката люлка на свободата. :rotfl:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

MrGeek написа:Ама това, че допреди двадесетина години за разказване на политически вицове вкарваха в кауша в същата тази държавица са дребни и незначителни подробности.
Трябва да си луд, МрГийк :shock: И аз живях в тази държава 1987 г. и не само си разказвахме всеки ден политически вицове, ами и изобщо не ни е хрумвало, че ще влизаме в затвора! Точно па по тия времена, когато беше Перестройката и си купувахме Спутник и подобни. Трябва наистина да те е хванала старческата деменция .... или си прекалено стар и помниш 50-те години и Вълко Червенков :wink: :lol:
Жени

Мнение от Жени »

flyfish написа:
Жени написа:В началото на декември по новините на CTV съобщиха, че от тази Коледа на Дядо Коледа се забранява да подвиква прословутото ХО ХО ХО, защото с това плаши децата. :shock:

Някои хора пишат,колкото да не заспят.Ти как би обяснила на 150 побеснели ученика на двора по време на междучасие да се бият"според правилника за бой с топки" :lol:?Абе,хора,вие нямате ли си друга работа????
Психологията съветва: постарайте се да игнорирате всяка лоша проява в поведението на детето си и награждавайте всяка добра! Давайте личен пример и се аргументирайте! Ограничете забраните!
Това се отнася за възпитанието на децата в предучилищна и начална училищна възраст.

Давам груб примир, за да онагледя тази стратегия: Детето иска да мине през локва, но на вас това не ви е удбно, защото то ще е мокро после, може да се разболее и т.н. Забранявайки му да минава през локвата, вие му засилвате желанието да го направи. Добре е да му разрешите да мине през локвата и после като е кално и мокро да му обърнете внимание колко е неприятно това усещане. А ако се разболее - още по-добре(за предпочитане е една настинка в малка възраст, от колкото нещо по-сериозно в по-голяма). Така то ще запомни, че не е било хубаво да минава в тая така привлекателна локва. Ако все пак не си е взело поука и пак иска да минава от там, вие може да му дадете не забрана - Не минавай през локвата, а инструкция - Заобиколи локвата. Или ако сте малко по-емоционални може да организирате състезание кой днес ще заобиколи локвата така, че да не се намокри! :wink:

Децата се нуждаят от емоции. И по този начин те са щастливи! А който няма умението да им създава емоциите, измисля забрани за по-лесен контрол!

Когато възрастният само забранява, действието се развива по друг сценарий: След многократни забрани да мине през локвата, когато е било в компанията на родителя си, детето изведнъж остава само, порастнало, без надзор и без забрани. То е отново там при привлекателната локва. Не дай се Боже локвата да е малко по-дълбока и детето ще се удави за секунди в нея. Вас ви няма, за да му забраните, нито пък за да го спасите. Т.е. вие сте пропуснали шанса си да го спасите много отдавна! :(

Така е и с наркотиците, с оръжията, с убийствата, с цялата забранена АГРЕСИЯ! Ние не учим децата да овладяват агресията, а им я забраняваме! :?: :shock:

Разбира се, че няма да учим децата си как да вземат наркотици, да ползват оръжие или да убиват! Трябва да ги научим защо да не го правят! Трябва да им създадем емоции и интересности, които да вършат вместо да имат време да мислят за глупости!

Трябва да се бием със снежни топки със тях и да ги научим как да целят, за да не се превърне от ИГРАЧКА В ПЛАЧКА! Защото играчка със сигурност ще има, дори и нея да им забраним! Важното е да предотвратим плачката!

И по конкретния въпрос да кажа, докато не съм заспала: 150 побеснели ученика на двора в голямото междучасие да се обучат в правилата на боя със снежни топко е доста трудничка задача! :wink: ама те може би са побеснели от забрани, кой знае? :roll:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

много хубаво педагогическо есе, ама практиката друго говори

все си спомням всяка зима, момчетата от по-горните класове са се наредили пред входа на училището и посрещат всеки по-малък и беззащитен със стена от снежни топки - така отправени, че непременно да разбие нечия муцуна и на тях да им създаде настроение :( Нямаш никакъв избор - или закъсняваш за училище или се навеждаш и криеш под чантата :roll: Ако срещу теб има банда малоумници въоръжени със снежни топки - какво правиш :nenam: Всичко трябва да има граници и защото малките деца не могат добре да преценяват е по-добре да се упражняват с родителите си и с приятелите си в парка, а не в училището. Не съм чувала в Канада да е забранено замерянето със снежни топки извън учебната или работна среда. Виж, последното е много интересно :P
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:25 pm, променено общо 1 път.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

И тук се напълни с всезнаещи родители, почитатели на научно-популярна литература :roll:. Нали не мислиш, Жени, че тези фундаментални разкрития са ни неизвестни. Хората са сложни същества и няма норми за възпитаване, има различен подход към всяко отделно дете, няма нужда от инструкции по преодоляване на локви, обвити в меродавност. Както е казал поета, "що да се моря да го пиша, като някой вече го е написал :lol:", та въпроса беше, защо обучението по жизнено необходимия бой с топки да става в училищния двор, където, за разлика от бг, всяка година идват незнайно откъде, незнайно какви раси и породи, с които трудно се комуникира, ръководството е решило да има еди какви си правила и забрани, за да се справя по-успешно с масата. Защо трябва нашите тарикатчета да размахват топки до някое стресирано сомалийче, дето никога не е виждало сняг и баща му току що му е зашил 2 шамара и му е увил хиджаба около врата?
Толерантност и по-малко егоизъм, първото се заражда след тинейджърските години, второто би трябвало да започне да намалява след пика, пак около 14. Бой с топки, прескачане на локви, всичко това са домашни упражнения - в двора, парка и т.н. В училище, където друг носи отговорността, други правила се спазват. Или забрани, все тая. Забраните, както каза Жени :D, не трябва да се придружават с "Because I said so!", ако се обясни добре защо не може, децата обикновено разбират, ако не се обясни, по-инатливите правят на инат, хора всякакви :roll: :lol: ...
Не трябва и не може да е като в Бг, където родителите още учат децата си да се бият и да отвръщат като ги ударят. Там оцелява по силния и наглия. Спомням си какво беше в основното училище, простотия и нехайство до шия. Дано тук да не е така. Очаквам ако някой удари моето дете с топка да му бъде поискана сметка и да има последствия, а не даскала да свие рамене и да каже ми такива са, деца :shock:. Това е една от причините да дойдем, нали така :? ?
Последно промяна от anxeli на Съб Дек 15, 2007 11:26 am, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор