Дълбоко се съмнявам че точно интервюиращия ти е дал точно брошурата с инфо за кофито най малко защото не знае дали изобщо ще кацнеш в Квебек.
Може би бъркаш с някой социален работник точно в Квебек който ти е дал тази брошура.

Като са ти казали " Освен това ще трябва да ходите и на курсове по френски"
Най вероятно са имали в предвид вечерни курсове след работа за които не ти плащат пари , или такива с добри преподаватели в добри университети за които курсове ти си плащаш ако искаш да научиш френски добре.
Не ми казвай че научи много добре френския в Кофито заедно с незнаещите как се държи химикалка бежанци от Шри Ланка и Судан.

Убеден съм че ако някой иде на Кофи куросвете водещия мотив са мършавите 400 $ на месец които плащат за да ходиш а не толкова за да научиш ти френскки добре. Тези курсове ги има за да държат на работа някоя изкуфяла стара лелка която не е достатачно добра за да преподава в университета.
Имам и друг въпрос към любителите на Кофито.
Как така в другите провинции на Канада са толкова прости и тъпи и не се сетиха да плащат пари на имигрантите за да идат да учат англииски в Кофи а им предлагат само дневни или вечерни курсове за които обаче имигранта не получава пари.
Дори има и случаи в които студента плаща за тези курсове ако не отговаря на определени изискваня?
Моля да ми отговорите на този въпрос?