За негативизма и още нещо...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Кримон а една дебитна карта с една банкова сметка не ти ли даде интервюиращия в която да ти депозират парите които ти дават ( пардон плащат работещите в Канада ) от кофито.

Дълбоко се съмнявам че точно интервюиращия ти е дал точно брошурата с инфо за кофито най малко защото не знае дали изобщо ще кацнеш в Квебек.
Може би бъркаш с някой социален работник точно в Квебек който ти е дал тази брошура.:)

Като са ти казали " Освен това ще трябва да ходите и на курсове по френски"
Най вероятно са имали в предвид вечерни курсове след работа за които не ти плащат пари , или такива с добри преподаватели в добри университети за които курсове ти си плащаш ако искаш да научиш френски добре.

Не ми казвай че научи много добре френския в Кофито заедно с незнаещите как се държи химикалка бежанци от Шри Ланка и Судан.:)
Убеден съм че ако някой иде на Кофи куросвете водещия мотив са мършавите 400 $ на месец които плащат за да ходиш а не толкова за да научиш ти френскки добре. Тези курсове ги има за да държат на работа някоя изкуфяла стара лелка която не е достатачно добра за да преподава в университета.

Имам и друг въпрос към любителите на Кофито.
Как така в другите провинции на Канада са толкова прости и тъпи и не се сетиха да плащат пари на имигрантите за да идат да учат англииски в Кофи а им предлагат само дневни или вечерни курсове за които обаче имигранта не получава пари.
Дори има и случаи в които студента плаща за тези курсове ако не отговаря на определени изискваня?
Моля да ми отговорите на този въпрос?
Последно промяна от hullboy на Сря Юли 11, 2007 2:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Може и дълбоко да се съмняваш, но моята дума срещу твоята :D
Това са фактите: ни повече - ни по-малко.

Интервюиращата офицерка ни даде брошури за много работи - от това как да си търсим жилище, всичките региони на Квебек, деплианти за Ордерите, та до споменатите по-горе - деплианти за Кофи и университетите. Всичките книжа, с които излезнохме представлялаха огромна папка с документи.

Освен това, няма какво да се палиш: във всяка провинция в Канада съществуват безплатни езикови курсови за нови имигранти. Даже в този форум се спрягаше цифрата от 900 долара за Калгари, като "заплата" ако посещаваш този курс в продължение на 1 година. Парите за франсизация в Квебек се дават от Федералното правителство по спогодба от 1990 г. - като имам време ще ти я постна специално :P
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Добре де кажи защо няма подобни курсове които плащат на студента в другите провинции на Канада за да учи англииски?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

hullboy написа:Добре де кажи защо няма подобни курсове които плащат на студента в другите провинции на Канада за да учи англииски?
има, прочети ме по-горе - допълних го
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

има,
Би ли показала тази тема и къде ги има тези курсове в които плащали на студента 900 $ на месец за да учи англииски.

Ти си много паметлива и бързо намираш стари теми така че не би те затруднило много.:)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Вярно е, че съм паметлива :wink: и отдавна да съм ти цитирала темата, ако още навремето списвалия постинга за Калгари не си го изтри, покрай други собствени постинги и напусна с гръм и трясък бгканада. Става въпрос за Архив 3 (11.2002-07.2003), а форумеца се наименоваше
Creato®

Ама и в ТО има такива курсове: мой близък ги посещаваше, та оттам знам. За Ванкувър също знам, че има, а в Едмонтон пак моя приятелка ходи цяла година и й плащаха. Който търси - намира. На места трябва да кандидатстваш за стипендия, на други - субсидия, на трети е към организации, занимаващи се с имигранти. Просто Квебек е станал нарицателен с министерската структура Кофи.
IFF

Мнение от IFF »

За Хълбой и двете неща социл и кофи са негативни освен ако не си бежанец от Шри Ланка който бяга от там за да си спасява живота и не си имал възможност в колибата или разрушеното училище да научиш френски.
Хълбой,трябва да погледнеш и от по-различен ъгъл на нещата.Представи си семейство с две деца,кретащо на мизерни заплати и притискано от годините(35 е критична граница за емиграция).Как се учи език,как се посещават курсове и как се плащат?А време за учене?Щом правителството на Квебек ги одобрява за жители на Канада и е готово да им помогне в началото докато се окопитят защо да имаме нещо против?Аз не виждам разлика между един кюрд,който бяга за да спаси живота си и един българин,който също бяга за да спаси живота си по чисто икономически и социални причини.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ми той народа отдавна си е казал че е луд не този който яде зелника а този който му го дава.
Правителството на Квебек доста усилено рекламира Кофито и упорито го предлага новопристигналите. Е трябва да си луд за да не се възползваш, особено ако още не си се ориентирал съвсем добре какво да правиш.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Доколкото знам ходенето на Кофи не се счита за престъпление нито в Кебек нито във останалата част на Канада .... :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:... За Ванкувър също знам, че има...
Тук няма такива неща, Кримон. Единствено има безплатни курсове по английски до трето ниво, след което почваш да си плащаш като пич. Въпросното трето ниво представлява речников запас от стотина думи и възможността да свържеш тези думи в най-много три изречения. Плащането на издръжка пък за изучаване на език е в сферата на научната фантастика. Няма нужда да си кривиш душата, това кебешко изобретение Кофи-то просто си е уникално. :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

изобщо не си кривя душата, МрГийк :P
Кофито е супер добре измислено и аз лично съм му фен - не разбирам негативната нагласа към този вид изучаване на език и социалното подпомагане на хората, които го учат, за да се интегрират в тукашното общество

не знам точно как стоят нещата във Ванкувър, само съм подучувала от форума, но очевидно социалната политика не е толкова напреднала както в Квебек, което си е минус /за мен/ ... да се оправя човек както може! Ами ако му е трудно, ако никога не е учил английски, ако идва от Шри Ланка или Камбоджа - какво прави :nenam: Какво станахте мега капиталисти, по-големи от самите капиталисти! Аз пък съм с левичарски убеждения по този въпрос :lol: :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Ако никога не е учил английски, просто няма за какво да идва в Канада, Кримон. Друг е въпроса как са го пуснали. ;) :lol:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Представи си семейство с две деца,кретащо на мизерни заплати и притискано от годините(35 е критична граница за емиграция).Как се учи език,как се посещават курсове и как се плащат?А време за учене?
Канада да е написла някъде в условията за легална имиграция като професионалист че търси такова семейство което едвам крета и не знае англииски?
Не е нали? Ясно е казано какво се иска от потенцилните имигранти в категория професионалист. Език, пари, качества, практика по специалността.

Едвам кретащи семейства много по света.
Канада може ли да помогне на всички?
И не влиза ли вече това семейство в графа икономически имигранти същите тези които в последните 10 години ги отрязват като доидат в Канада без визи и идат на съд за да им се реши имигрантския въпрос.

Към IFF, Krimon i Filipne

Вие едвам кретащи семеиства ли бяхте в Бг че се възпозлвахте най вече от парите които плащат от Кофито и така яростно го защитавате? :)

Кримон май нещо не доказа тезата че така било и по другите провинции и имало програми като Кофито.
Единственото което разбрах че някой писал нещо но после го изтрил.:)
И аз да напиша нещо невярно и аз бих го изтрил.
Това ли те е най силния аргумент с напсиването и изтривнето?:)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

MrGeek написа:Ако никога не е учил английски, просто няма за какво да идва в Канада, Кримон. Друг е въпроса как са го пуснали. ;) :lol:
и що така :roll:
не всички програми за имигранти в Канада са за квалифицирани специалисти ... или хората нямат право на предвижване/преместване/заселване защото са затворници на езикова бариера :nenam: Това ми намирисва на "желязната завеса" и по-зле даже ... месомелачката: всички да се уеднаквим, да учим английски език, ако искаме да имигрираме.

хълбой, на теб никой нищо не може да ти доказва, а пък и нямам желание! Дерзай :)
Странджата

Мнение от Странджата »

То кой учил хубаво , зимал и некой долар и след кофито продължил да се развива по свой си начин , ама такива дето 6 -7 месеца драха гащи по банките(чиновете) и после в Албърта намбър 1 и плюене докъде му храчка стига по всичко от близкото и славно минало :lol:
Заключено