Благодаря, Алина. Записах курс на "нипиан" 290, но изпаднах в някаква ваканция. От понеделник сьм пак на линия. Заинтересова ме много Алгонкуин, но за по-кьсно, да мина тук едно ниво.
Това НИПИЪН - Сен Патрик ли беше, католическия център. Аз карах там ТОЕФЛ и бях много доволна. Нямам идея другите нива как са. Преподавателката се казваше КАРМО и е португалка, но наистина е добра. Казват, че имало и друга преподавателка ЛИНДА - тя била също супер, дори много от моя курс я харесваха повече, но аз нямам лични впечатления от нея.
Отиди и на Аргайл, католическия имиграционен център, на 5 етаж, аз от там взех инфото за Алгонкуин колидж.
За курсовете по английски език за новопристигнали аз ходих на тест в
YMCA Language Assesstment & Resorce Centre
240 Catherine St. Suite 308, tel. 238-5462
Там ми определиха нивото и ми препоръчаха Writing and Grammar cours в Аgonquin.
Много съм доволна и ходя с удоволствие и аз имам доста да уча
Из бях на тест в ИМКА, но ме пратиха на Нипиан, ще поуча там и мисля да се ориентирам кьм Алгонкуин след това. Има ли представа някой кьде да подам документи за детски и има ли такова животно тук
Ето и телефона в Алгонкуин колидж, за специализираните курсове по Английски. Аз си избрах Бизнес Английския, но помня че имаше и Технически, Медицински..
Dетските се изчисляват въз основа на дохода от предходната година, така, че най-вероятно ще получавате щом идвате от България. На летището би трябвало да са ви дали формите, които да попълните. А адреса на който да ги пратите е:
Tax Centre
Shawinigan-Sud QC
G9N 7S6
После ще почакате доста и тъкмо ще забравите за тези пари, ще ви цъфнат в сметката
Търпение
Ivet написа:Не ми признаха имунизациите на децата и ги пратиха на ренген и кръв, и на лекар. Ужас!!!!
Недоумявам как може да не ги признаят, нали са вписани в здравните им книжки, минали сте медицински и тн. Би трябвало направо да направят файлове на децата и в компютъра... Верно ужас
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
Българското БЦЖ за туберкулоза не отговаря на канадския стандарт, не разбирам много от това, но което рзбрах е, че дължината му в БГ е 10, а за Канада е 12, каквото и да значи това. Иначе, заведох децата сутринта и всичко мина без проблем, но ще ми светнат като крушки децата с тези ренгени