Видя се то, че не ги разбирате нещата за любовта и парите, дакато сте още в БГ. Тук хората от сексуални намеци пари правят. В споменатия Халифакс и по други университети преподавателите на отворени врати консултират (младите птичета), да не ги обвини някой сексуално и им вземе парите набързо... Та пазят се много хората от такива неща.
Съветът ми е към Птичето, ако реши да идва въобще в Канада, да вземе някой ако ще и от обява, дето му се идва в Канада, та поне да гърби тука зарад нея. Инак хем ще бачка, хем ненатакована ще си ходи и с умиление за нахалните български колеги и началници ще си спомня...
sasho71 написа:
Всичко дето Пехливанина разправя е възможно,АКО:
1.Той и жена му са програмисти или там как се викат, ИТтехнологии- там заплатите са високи- над 60к.
2.Той и жена му са специалисти във биотехнологиите и фармацевтичната промишленост - тук заплатите също са високи, над 60к
....
По тези 2 точки не си много прав. Те дори да са такива специалисти нямат Canadian Experience и никой няма да ги наеме веднага на такива заплати. Единственият начин, по който това може да стане е да са работили за някоя огромна мултинационална компания на такива позиции преди да дойдат в Канада. Но в Европа на такива позиции 60к се вземат от раз, и за какво им е тогава да му бият пътя и да ходят да мръзнат в онази безкрайна пустош. За тях навсякъде ще се намери хубава и добре платена работа.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
sasho71 написа:
Всичко дето Пехливанина разправя е възможно,АКО:
1.Той и жена му са програмисти или там как се викат, ИТтехнологии- там заплатите са високи- над 60к.
2.Той и жена му са специалисти във биотехнологиите и фармацевтичната промишленост - тук заплатите също са високи, над 60к
....
По тези 2 точки не си много прав. Те дори да са такива специалисти нямат Canadian Experience и никой няма да ги наеме веднага на такива заплати. Единственият начин, по който това може да стане е да са работили за някоя огромна мултинационална компания на такива позиции преди да дойдат в Канада. Но в Европа на такива позиции 60к се вземат от раз, и за какво им е тогава да му бият пътя и да ходят да мръзнат в онази безкрайна пустош. За тях навсякъде ще се намери хубава и добре платена работа.
Баш си е прав сашката и хич не е седнал, щото точно в тази сфера започна работа за подобни пари - без канадски експириънс. Сашката ако се появи ще разкаже повече...
Еййй, Пепон, а офисите лъскави ли ще са, на мултинационалните компании ...
То едно време имаше една програма за програмисти, работа в германия с работна виза, бла-бла, колко от тях са там още ? Аз поне знам няколко, дето се върнаха след няколко месеца, с по едно мондео за 3 хил, да не са валат ... Идете бе, идете в европа, да видим без местен експириънс какво ще е положението. Каква е конкуренцията в Лондон и Мюнхен и каква е в Монреал или Торонто ?
anxeli написа:Еййй, Пепон, а офисите лъскави ли ще са, на мултинационалните компании ...
То едно време имаше една програма за програмисти, работа в германия с работна виза, бла-бла, колко от тях са там още ? Аз поне знам няколко, дето се върнаха след няколко месеца, с по едно мондео за 3 хил, да не са валат ... Идете бе, идете в европа, да видим без местен експириънс какво ще е положението. Каква е конкуренцията в Лондон и Мюнхен и каква е в Монреал или Торонто ?
Нещо се шегуваш или просто не са улучили на фирма, аз познавам двама дето заминаха по тази програма и не съм чул да са се върнали. Чакат си там за паспорти колкото им трябваше, 100 или 200 години беше Но от заплатите определено не се оплакват.
Аз имам няколко колеги, които работят в Германия, доста отидоха и в Швеция и Финландия. На мен са ми предлагали също, но аз не знам немски, а и заплатата в БГ ме устройва
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
bateto написа:аз кво ви казвам,канада е рай за некадърниците.пишеш се някакъв специалист и си готов,за разлика от белите страни където отдавна да си отшумял.
Ама ние т'ва си го знаехме още преди да дойдем и се възползвахме от ситуацията. Обаче който и тука "отшуми" след някоя година, значи само за България става...
bateto написа:аз кво ви казвам,канада е рай за некадърниците.пишеш се някакъв специалист и си готов,за разлика от белите страни където отдавна да си отшумял.
батка - ти как ги знаеш тия работи за специалистите? От четене на форума
батка - ти как ги знаеш тия работи за специалистите? От четене на форума
батето е тесен специалист и доколкото ми е известно е придобил специалността си на БГ територия разбира се за усвояването й , както и усъвършенстването му са помогнали доста международни източници очевидно обаче разнообразието на същите се е изчерпало и затова Батето се е насочил към северния континент
Гледам, че се дискутира тука моята област Тези пари ги правехме в БГ-то преди 2000 година и дойдохме тук в Канада да правим много повече и ни поеха с отворени обятия, в западна европа не бих отишъл и за двойно повече пари, защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски? за работа в ИТ Канада бихме могли да сравним единство със САЩ, но и за там може да се поспори, защото там се работи повече има стерес и т.н., а за един мързелив Българин това си е едно голямо НЕ
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...