Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Видя се то, че не ги разбирате нещата за любовта и парите, дакато сте още в БГ. Тук хората от сексуални намеци пари правят. В споменатия Халифакс и по други университети преподавателите на отворени врати консултират (младите птичета), да не ги обвини някой сексуално и им вземе парите набързо... Та пазят се много хората от такива неща.

Съветът ми е към Птичето, ако реши да идва въобще в Канада, да вземе някой ако ще и от обява, дето му се идва в Канада, та поне да гърби тука зарад нея. Инак хем ще бачка, хем ненатакована ще си ходи и с умиление за нахалните български колеги и началници ще си спомня... :D :beer:
Pepon

Мнение от Pepon »

sasho71 написа: Всичко дето Пехливанина разправя е възможно,АКО:

1.Той и жена му са програмисти или там как се викат, ИТтехнологии- там заплатите са високи- над 60к.
2.Той и жена му са специалисти във биотехнологиите и фармацевтичната промишленост - тук заплатите също са високи, над 60к

....
По тези 2 точки не си много прав. Те дори да са такива специалисти нямат Canadian Experience и никой няма да ги наеме веднага на такива заплати. Единственият начин, по който това може да стане е да са работили за някоя огромна мултинационална компания на такива позиции преди да дойдат в Канада. Но в Европа на такива позиции 60к се вземат от раз, и за какво им е тогава да му бият пътя и да ходят да мръзнат в онази безкрайна пустош. За тях навсякъде ще се намери хубава и добре платена работа.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pepon написа:
sasho71 написа: Всичко дето Пехливанина разправя е възможно,АКО:

1.Той и жена му са програмисти или там как се викат, ИТтехнологии- там заплатите са високи- над 60к.
2.Той и жена му са специалисти във биотехнологиите и фармацевтичната промишленост - тук заплатите също са високи, над 60к

....
По тези 2 точки не си много прав. Те дори да са такива специалисти нямат Canadian Experience и никой няма да ги наеме веднага на такива заплати. Единственият начин, по който това може да стане е да са работили за някоя огромна мултинационална компания на такива позиции преди да дойдат в Канада. Но в Европа на такива позиции 60к се вземат от раз, и за какво им е тогава да му бият пътя и да ходят да мръзнат в онази безкрайна пустош. За тях навсякъде ще се намери хубава и добре платена работа.
Баш си е прав сашката и хич не е седнал, щото точно в тази сфера започна работа за подобни пари - без канадски експириънс. Сашката ако се появи ще разкаже повече...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Еййй, Пепон, а офисите лъскави ли ще са, на мултинационалните компании :) ...
То едно време имаше една програма за програмисти, работа в германия с работна виза, бла-бла, колко от тях са там още :)? Аз поне знам няколко, дето се върнаха след няколко месеца, с по едно мондео за 3 хил, да не са валат ... Идете бе, идете в европа, да видим без местен експириънс какво ще е положението. Каква е конкуренцията в Лондон и Мюнхен и каква е в Монреал или Торонто ?
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

anxeli написа:Еййй, Пепон, а офисите лъскави ли ще са, на мултинационалните компании :) ...
То едно време имаше една програма за програмисти, работа в германия с работна виза, бла-бла, колко от тях са там още :)? Аз поне знам няколко, дето се върнаха след няколко месеца, с по едно мондео за 3 хил, да не са валат ... Идете бе, идете в европа, да видим без местен експириънс какво ще е положението. Каква е конкуренцията в Лондон и Мюнхен и каква е в Монреал или Торонто ?
Нещо се шегуваш или просто не са улучили на фирма, аз познавам двама дето заминаха по тази програма и не съм чул да са се върнали. Чакат си там за паспорти колкото им трябваше, 100 или 200 години беше :lol: Но от заплатите определено не се оплакват.
Pepon

Мнение от Pepon »

Аз имам няколко колеги, които работят в Германия, доста отидоха и в Швеция и Финландия. На мен са ми предлагали също, но аз не знам немски, а и заплатата в БГ ме устройва :wink:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Може, малка ми е извадката :oops:, те и тези моите завръщенците не се оплакват от заплатите в бг, даже се хвалят :).
Циганите - на Сатурн !
bateto

Мнение от bateto »

аз кво ви казвам,канада е рай за некадърниците.пишеш се някакъв специалист и си готов,за разлика от белите страни където отдавна да си отшумял. :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

bateto написа:аз кво ви казвам,канада е рай за некадърниците.пишеш се някакъв специалист и си готов,за разлика от белите страни където отдавна да си отшумял. :lol:
Ама ние т'ва си го знаехме още преди да дойдем и се възползвахме от ситуацията. Обаче който и тука "отшуми" след някоя година, значи само за България става... :beer:
Pepon

Мнение от Pepon »

anxeli написа:Може, малка ми е извадката :oops:, те и тези моите завръщенците не се оплакват от заплатите в бг, даже се хвалят :).
Когато през 2001-а излязох от БГ, в нашия бранш заплати от 1000Euro бяха по-скоро изключение. Днес това е нещо като стартово ниво.

Winston Churchill
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:аз кво ви казвам,канада е рай за некадърниците.пишеш се някакъв специалист и си готов,за разлика от белите страни където отдавна да си отшумял. :lol:
батка - ти как ги знаеш тия работи за специалистите? От четене на форума :shock:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Pepon написа:
anxeli написа:Може, малка ми е извадката :oops:, те и тези моите завръщенците не се оплакват от заплатите в бг, даже се хвалят :).
Когато през 2001-а излязох от БГ, в нашия бранш заплати от 1000Euro бяха по-скоро изключение. Днес това е нещо като стартово ниво.
че кажи го тоя бранш ,какво го криеш ,че и немски ще понауча
THE LAST LINE OF DEFENSE
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

JoroF написа:
Pepon написа:
че кажи го тоя бранш ,какво го криеш ,че и немски ще понауча
IT. Ще трябва доста неща да понаучиш, освен немския :wink:
ninka83

Мнение от ninka83 »

bgmontreal написа:
батка - ти как ги знаеш тия работи за специалистите? От четене на форума :shock:
батето е тесен специалист и доколкото ми е известно е придобил специалността си на БГ територия :lol: разбира се за усвояването й , както и усъвършенстването му са помогнали доста международни източници :lol: очевидно обаче разнообразието на същите се е изчерпало и затова Батето се е насочил към северния континент :lol:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Гледам, че се дискутира тука моята област :) Тези пари ги правехме в БГ-то преди 2000 година и дойдохме тук в Канада да правим много повече и ни поеха с отворени обятия, в западна европа не бих отишъл и за двойно повече пари, защото живота не е само пари, там не само, че цял живот ще си имигрант, ами и децатат също ще бъдат такива... какво сте ми заповтаряли за тази Германия и т.н. при положение, че не знаете дори немски? за работа в ИТ Канада бихме могли да сравним единство със САЩ, но и за там може да се поспори, защото там се работи повече има стерес и т.н., а за един мързелив Българин това си е едно голямо НЕ :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено