Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
desitta7

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от desitta7 »

така и не разбрах какво пишете за периодите когато сте работили на черно и не може да се докаже :) питам за това, защото знам със сигурност че те проверяват всяка една работа, не знам точно как, но наши приятели са ги проверявали така.Ако човек пише че е работил без трудов договор, това звучи лошо, а също и недоказуемо. Моля ако някой има подобен опит или случай да пише :)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

desitta7 написа:така и не разбрах какво пишете за периодите когато сте работили на черно и не може да се докаже :) ...>>...Ако човек пише че е работил без трудов договор, това звучи лошо, а също и недоказуемо. Моля ако някой има подобен опит или случай да пише :)
По-добре да пише, че е работил без договор, от колкото да пише, че нищо не е работил. Едното е по-малкото зло и звучи по-добре, образно казано. ;).
succes

Мнение от succes »

Здравейте,
имам един въпрос относно снимките.
Аз си взех вчера моите, обаче , уж показах изискванията от упътването за това как да изглеждат - там с размерите(измерих с линийка - наред са) и с фона, но ми се струва че фонът на снимките ми не е светъл ... е, не е и тъмен, но е нещо като сиво, нещо като доста мръсно бяло, мрачно небе пред буря ... бе не знам, ама никак не е като на бял лист хартия например... фотографът ме уверява, че така трябвало да е ... аз все пак му казах , че искам да са на бял фон и да ми направи второ копие - някой имал ли е проблем със снимките, вашите снимки на абсолютно бял фон ли са???
AVB

Мнение от AVB »

Чак бели като на лист хартия не са били. Леко сифкави, като мръсно бяло.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Снимките трябва да са на светъл или бял фон.Моите са на бледо сив и така ги изпратих.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

И нашите са на светъл, леко синкав фон. Това което ме безпокои повече е че фотографа ми ги поднесе със заоблени ъгли. Някой друг изпращал ли е такива?
succes

Мнение от succes »

loginn написа:И нашите са на светъл, леко синкав фон. Това което ме безпокои повече е че фотографа ми ги поднесе със заоблени ъгли. Някой друг изпращал ли е такива?
Сега погледнах, че и моите са със заоблени ъгли ... ми че то така си им е ножичката, сега за другите ще питам дали нямат ножички с прави ъгли :-)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

succes, Не би трябвало да е проблем, че ъглите са заоблени.
RORO_74

Мнение от RORO_74 »

Имам конкретен въпрос относно сведенията за месторабота в документите за Букурещ-мъжа ми е работил без договор в продължение на 6 год. ( периода е преди 2003г. ). Знам, че в случая трябва да пишем безработен, но ме притеснява дългия период.

Приемам мнения и предложения по казуса.
21.05.2010 - Изпратени документи Виена
23.11.2011 - Получени покани за визи
13.01.2012- Montreal
Joya

Мнение от Joya »

Роро, моят има 6 години като управител на фирма, които много трудно мога да докажа, затова предпочетохме да го пишем безработен. Предпочитам това, колкото и лошо впечатление да прави, от колкото недай си боже да ми поискат да докажа този стаж и аз да не успея. Все пак в Бг е нормално да бъдеш без работа, ако беше всичко идеално надали щяхме да искаме да се махнем. Аз лично в документите пиша само неща които мога да докажа! Но всеки си знае :)
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

Joya написа:Роро, моят има 6 години като управител на фирма, които много трудно мога да докажа, затова предпочетохме да го пишем безработен. Предпочитам това, колкото и лошо впечатление да прави, от колкото недай си боже да ми поискат да докажа този стаж и аз да не успея. Все пак в Бг е нормално да бъдеш без работа, ако беше всичко идеално надали щяхме да искаме да се махнем. Аз лично в документите пиша само неща които мога да докажа! Но всеки си знае :)
Подкрепям Joya. Навремето и ние имахме такъв казус, защото мъжът ми работеше на много места без договор, особено пък в по-младежките си години. Там, където не можехме да докажем стажа му, писахме, че е бил безработен. Имаше много такива "дупки", но не сме имали проблем с имиграционните в Букурещ. Така, че бъдете честни в попълването на формулярите.
Желая успех на всички и бързо получаване на визите! :y:

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

И моите документи потеглиха днес в 16:27 към Букурещ благополучно надявам се 8)
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Хм, не знам, но 6 години безработен ми изглежда по-безотговорно. Това е моята гледна точка.
hoyden написа:Така, че бъдете честни в попълването на формулярите.
Много ще ми бъде интересно, ако им поискат някаква информация, защо не е могъл да си намери работа 6 години, освен това което ще спомене в документите...,нали трябва да пишем истината. Освен това, той се води глава на семейство!
И румънците са като нас, и там има работа на черно. ;)
hoyden написа:Имаше много такива "дупки", но не сме имали проблем с имиграционните в Букурещ
За какъв период от време става въпрос? Ако е една-две години, няма смисъл да се коментира.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

sudju4e написа:И моите документи потеглиха днес в 16:27 към Букурещ благополучно надявам се 8)
Само напред.....и пълен напред. ;) Всичко най-най хубаво от мен, Суджуче.
Atina78
Обратна връзка:

Мнение от Atina78 »

Защо всички плащате в евро? Знам, че това е улеснение, но няма ли изискване парите да са в долари?
Другият ми въпрос е може ли да се плати с чек, който да се приложи с документите?
И ако се плаща с платежно нареждане знаете ли каква е таксата на чуждата банка, защото ако има такава предполагам ние ще трябва да я платим. Не става въпрос за тези 2 евро, които ни взимат за платежното.
Благодаря на отзовалите се :$
Интервю - 15 март 2011 - успешно :) (party)
Документи до Букурещ - 4 април 2011
Баркодове - 11 май 2011
Медицински - получени на 11.11.2011, направени на 21.11.2011
ОК на медицинските - 14.12.2011
Публикувай отговор