anxeli написа:jovani написа:
за капак днес другият апрайзъл ни показа статия от вестник "Торонто Стар" как половината от апартаментите в нашият кондоминиум са регистрирани с грешни номера (за щастие нашият е от другата половина).
Туй и аз го четох в съботния вестник, но ме беше страх да ти кажа

. Страх ме е да си сверя и моите номера

...
Както и да е, пиши като разбереш какво е писал другия апрайзъл.
Ъпдейт: вчера дойде друг апрейзър (найс гай) на ТД Канада и ни оцени имота с $25,000 над цената на билдъра. Предполагам, че накрая ще вземат средно аритметично на 2-те оценки, за да се получи цената, която е поискал билдъра (и което ни беше целта).
Както казах - супер далавера е да си апрейзър и доколкото разбрах от един от мениджърите на асоциацията им те не носят отговорност за оценките, които дават, а работата им се оценява в зависимост от това дали си попълват правилно формите и рипортите (както и, предполагам, дали си плащат годишните вноски на асоциацията: "license to kill").
Нова издънка се случи с equifax - взехме специална форма от офиса им в Торонто, която ни казаха да попълним и изпратим по факс или по пощата на адреса им в Монтреал. Добре, ама факса напечатан на формата не работи, а дава месидж: "няма регистриран абонат на този номер". Пратихме го по пощата и остава само да се надяваме, че equifax (името на фирмата прилича на оксиморон) все още са в бизнеса...
Откакто съм в Канада понякога имам чувството, че съм попаднал в някаква версия на филма "The Game" с Майкъл Дъглас и във всеки момент очаквам някой да пукне шампанското и да ми каже, че всичко е било една нагласена игра, подавайки ми чека за подпис...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...