High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
apple

Re: High-rises в България

Мнение от apple »

SFBG82 написа:
Bistra написа:На мен ми е любопитно каква ти е тарифата за снимка? Ако не е тайна, разбира се? :$
Само няколко от всички снимки са мои. Останалите са от Интернет пространството...

Тарифи нямам, просто показвам проегресът в родината ми.

Аз също съм бил имигрант в САЩ и Великобритания за около 10 години и знам какво е да си далеч и да искаш да видиш поне малък напредък в България...
Объркал си форума! Ако смениш думата "напредък" в последното ти изречение с думата "упадък" ще ги зарадваш точно тези, с които спориш... Иначе си губиш времето! В тоя форум принципите са два: За Канада или добро или нищо!... За България или лошо или нищо! Свиквай от сега ако държиш да се интегрираш успешно тук! С поздрав :wave: !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Та те са ми колеги , състуденти, познаваме се. Защо мислиш са излезли на протест?
Ами, защото ремонтът е бил на принципа: Турската фирма доставя нЕкви плочки и според това, което е доставено, нЕкой си (неизвестно кой) начертал нещо си...И го цвъкнали.
Това е просто замазване на положението. Хвърляне прах в очите на еврокомисарите, които се разхождат по царя, но надали кривват по страничните улички....А обикновените хора живеят там.
Хе, излезли на протест сигурно щото не са влезли пари точно в техните джобове, ами на "нашите" хора. Както вече казах, "нашите" и в БГ и в Канада намазват задължително при големи поръчки. Ето да се образоваш малко:
Ex-Montreal construction boss describes bid rigging system
Taxpayers across Canada paid for inflated Quebec construction contracts
Ти що не излезеш да протестираш, че некой ден всичките ви мостове ще ви се срутят на главите ;)
Bistra написа:Новите офис сгради са 3 завършени (според снимките) и една кула на летището. Имаше много замразени на груб строеж отпреди кризата и другите са само на проект. Това добре ли е за жителите на София или не?
3 завършени и още доста строящи се е по-добре от 0. Ти може и за бизнес-парка така да си мислела преди да го построят, ама вече е факт и фирмите вътре създават квалифицирани работни места. Аутсорсинг майна, лошо за германци и французи, добре за българите ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:добре за българите
А дано! Ти да не си се засилил да се връщаш, та смени така курса? Поне ще има кой да те изпрати...Мухата the second - Главен изпращач от Торонто. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
crusader

Мнение от crusader »

Bistra написа:
А дано! Ти да не си се засилил да се връщаш, та смени така курса? Поне ще има кой да те изпрати...Мухата the second - Главен изпращач от Торонто. :lol:

Много плитко дори за теб. Като ти свършат аргументите и почваш да изпращаш в БГ.

Като гледам как яростно плюеш мястото от където си произлязла, не може да се чувстваш българка ?

Ама и за табърначка никой няма да те признае, та се чудя каква си ?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

apple написа:
SFBG82 написа:Аз също съм бил имигрант в САЩ и Великобритания за около 10 години и знам какво е да си далеч и да искаш да видиш поне малък напредък в България...
Объркал си форума! Ако смениш думата "напредък" в последното ти изречение с думата "упадък" ще ги зарадваш точно тези, с които спориш... Иначе си губиш времето! В тоя форум принципите са два: За Канада или добро или нищо!... За България или лошо или нищо! Свиквай от сега ако държиш да се интегрираш успешно тук! С поздрав :wave: !
По-скоро си бил гастърбайтър. Това не е лоша дума, просто за отличаване на тези заминали с мисълта да се върнат и тези заминали с мисълта да не се върнат. За моята дефиниция е важна целта. Крайният резултат е друго, тоест гастърбайтъра в крайна сметка може не се върне и да се превърне в имигрант а имигрантът може да се върне (за министерско кресло)

Що се отнася до забележката на apple, има такава тенденция (но тя я хиперболизира) и причините са чисто човешки. Всеки има склонност да иска да си затвърди вярата колко правилно е постъпил. Това е нормално. Начините за утвърждаване могат да са ненормални понякога.

Дали си губи времето - не съм съгласен. Приятно му е - пуска. Аз нямам нищо против да гледам картинки. Не само, че нямам нищо против в България да стават хубави неща, но и съм убеден, че стават и ще стават и им се радвам. Но... въпроса е колко бързо/бавно стават тия неща, колко картинките съответстват на параметъра "условия за живот" и най-вече - живот за кои прослойки, професии и т.н. и дали ние щяхме да сме от тях.

SFBG82 не виждам да спори. Много умно !
Споровете са безмислени, тъй като не довеждат до нищо хубаво. Отстояване на позиция - бла-бла... във форум ?!?

И за да сме ясни докрай, намекът за тарифата беше, че човекът получава пари от Българската държава за да ни проагитира и да се върнем там. Мисля, че той не го разбра или се направи на неразбрал АКО наистина получава. Ако е втория случай - не ми дреме - дали са му взел. Нищо лошо не върши. И в двата случая - ОК - нека пуска. На когото му е неприятно да не гледа. А прочее има ли такъв ? Дето му се е разклатила вярата ? ;-)
Е, същото имах предвид и като писах, че споровете са безмислени.

Съвсем отделен е въпросът дали Българската държава има сметка примерно няколко стотин хиляди българи да се върнат обратно. Аз не виждам как ще има.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

crusader написа: Много плитко дори за теб. Като ти свършат аргументите и почваш да изпращаш в БГ.

Като гледам как яростно плюеш мястото от където си произлязла, не може да се чувстваш българка ?

Ама и за табърначка никой няма да те признае, та се чудя каква си ?
Е, как каква?...Рицарка. :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

По-скоро си бил гастърбайтър. Това не е лоша дума, просто за отличаване на тези заминали с мисълта да се върнат и тези заминали с мисълта да не се върнат. За моята дефиниция е важна целта. Крайният резултат е друго, тоест гастърбайтъра в крайна сметка може не се върне и да се превърне в имигрант а имигрантът може да се върне (за министерско кресло)

Що се отнася до забележката на apple, има такава тенденция (но тя я хиперболизира) и причините са чисто човешки. Всеки има склонност да иска да си затвърди вярата колко правилно е постъпил. Това е нормално. Начините за утвърждаване могат да са ненормални понякога.

Дали си губи времето - не съм съгласен. Приятно му е - пуска. Аз нямам нищо против да гледам картинки. Не само, че нямам нищо против в България да стават хубави неща, но и съм убеден, че стават и ще стават и им се радвам. Но... въпроса е колко бързо/бавно стават тия неща, колко картинките съответстват на параметъра "условия за живот" и най-вече - живот за кои прослойки, професии и т.н. и дали ние щяхме да сме от тях.

SFBG82 не виждам на спори. Много умно !
Споровете са безмислени, тъй като не довеждат до нищо хубаво. Отстояване на позиция - бла-бла... във форум ?!?
Хиперболизирам разбира се, но незначително ако си направиш труда да проследиш споделените мнения през последните две години да кажем... Колко хора споделят нещо хубаво за България след като я посетят след няколко години тук? Или изобщо не я посещават и карат на стари спомени и хиперболизират и те, за да подсилят ефекта. Тя затова служи хиперболата де! Лошо няма... Озадачава ме обаче отношението към "споровете" и смисълът от тях :?: Интересно, но диалектиката май се опираше на този принцип, а тя принципно води до положителни резултати. Така си спомням аз де... По соца само не можеш да се спори и се видя докъде доведе "мълчанието на агнетата" ;) Също ми стана интересно що пък "имигрантът може да се върне (за министерско кресло)" :?: Аз такива знам разбира се /Дянков, Велчев и т.н + Калинка :lol: /и вие също ама те са друга бира и се връщат по правило с уреден мандат предварително... И това е тема за размишление интересна също... Колкото за причините за връщане те са няколко и са чисто човешки проблеми нямащи нищо общо с мерака за "министерски стол". И най-честата е разводът или страхът от такъв! Примери много... При тукашните закони за един мъж това е направо катастрофално като последица... Дали ще се наеме някой да спори по тази тема? Да ама не...вероятно... Ако булката вземе къщата, децата плюс издръжката за тях и нея самата къде ще ходи нашего брата ако не обратно у дома... Те затова масово работят местните старчета и на пенсия и на заплата са и пак едва кретат щото булката прибира до живот... И те биха побегнали ама няма накъде... Извинявам се за отклонението от темата на SFBG82!
grozdan

Мнение от grozdan »

Мите, що даваш примери само с Кебек. Вашия приказен кмет не го ли изгониха от креслото му вчера (или онзи ден)? Какво става с него?

Иначе си прав!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:
Ич даже не съм, ама имам роднини и приятели в София, та се чуствам много по-добре когато знам, че имат опции и то не лоши.
Курса не съм сменял, но на бялото не мога да кажа черно - има доста неща направени и подобрени. Голяма част от хората тези подобрения не ги топлят много, но поне младите хора с език и образование имат някакъв шанс.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

grozdan написа:Мите, що даваш примери само с Кебек.
Защото сте най-корумпираната и най-цуцащата провинция в Канада. По мои субективни наблюдения, около 2/3 от хората извън Квебек стискат палци на ПеКю да прокарат успешен референдум за отделяне ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз хич не ги харесвам така наречените "High-rises " сгради, независимо къде се строят (Канада, България,щатите..)
Все пак ако се оформи място с еднакви или поне сходни по височина сгради, по мога да го приема, но това да се залепи една 30 етажна сграда до 5 етажна, абсолютно не го приемам. Въобще да се нарушава етажноста на даден район за мен е недопустимо и направо издевателстване върху останалите жители . Това да строиш сгради само и само за да си изпереш парите не е никакъв прогрес, все едно дали става в София или някъде в Маями.
Въобще не разбирам защо трябва София да се превръща в американси град.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Понеже съм човек с интегръти трябва да кажа, че тук Сауърката е много права - единствения начин мъж да спечели къщата и децата е, ако докаже че жената е педофилка :)
Аз искам да сменям моята за по-млада, щото разликата ни е само 20 години, ама като женен в Калифорния си налагам парцалите, щото тамошните закони дават на жената повече предимства от тези които имат индианците в Канада. Единственото ми утешение е, че не подписахме в щата НЙ, щото при развод там закона дава право на жената не само да ти вземе поне половината от натрупаното до момента барабар с децата, ами даже и половината от бъдещите ти приходи. Лесно и е на Бистра Компетенцията да дрънка като куха лейка.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Естествено,че трябва да вземе половината от натрупаното. Естествено,че трябва да се плаща издръжкан а децата.
А не като в България 50 лева на месец, че и това не искат да плащат.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

IRA написа:Аз хич не ги харесвам така наречените "High-rises " сгради, независимо къде се строят (Канада, България,щатите..)
Все пак ако се оформи място с еднакви или поне сходни по височина сгради, по мога да го приема, но това да се залепи една 30 етажна сграда до 5 етажна, абсолютно не го приемам. Въобще да се нарушава етажноста на даден район за мен е недопустимо и направо издевателстване върху останалите жители . Това да строиш сгради само и само за да си изпереш парите не е никакъв прогрес, все едно дали става в София или някъде в Маями.
Въобще не разбирам защо трябва София да се превръща в американси град.
Аз също не харесвам къщи, отстоящи на 2м една от друга, ама при тази скъпа земя няма друг начин. Ако искаш дворове-футболни игрища - е къде са бг села, отиваш, строиш и живееш там.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

IRA написа:Естествено,че трябва да вземе половината от натрупаното. Естествено,че трябва да се плаща издръжкан а децата.
А не като в България 50 лева на месец, че и това не искат да плащат.
Много ми харесва аргумента, че "домакините", които по цял ден гледат по телито другите домакини, не са се развили професионално, щото са си седели у дома и затова имат право на половината. Другото което също много ми харесва е, че дори мъжа да е по-добър и от мен самия :D , пак губи делото по дифолт. Питай Бъстър Кийтън, Бърт Рейнолдс или Х. Стърн.
Публикувай отговор