apple написа:SFBG82 написа:Аз също съм бил имигрант в САЩ и Великобритания за около 10 години и знам какво е да си далеч и да искаш да видиш поне малък напредък в България...
Объркал си форума! Ако смениш думата "напредък" в последното ти изречение с думата "упадък" ще ги зарадваш точно тези, с които спориш... Иначе си губиш времето! В тоя форум принципите са два: За Канада или добро или нищо!... За България или лошо или нищо! Свиквай от сега ако държиш да се интегрираш успешно тук! С поздрав

!
По-скоро си бил гастърбайтър. Това не е лоша дума, просто за отличаване на тези заминали с мисълта да се върнат и тези заминали с мисълта да не се върнат. За моята дефиниция е важна целта. Крайният резултат е друго, тоест гастърбайтъра в крайна сметка може не се върне и да се превърне в имигрант а имигрантът може да се върне (за министерско кресло)
Що се отнася до забележката на apple, има такава тенденция (но тя я хиперболизира) и причините са чисто човешки. Всеки има склонност да иска да си затвърди вярата колко правилно е постъпил. Това е нормално. Начините за утвърждаване могат да са ненормални понякога.
Дали си губи времето - не съм съгласен. Приятно му е - пуска. Аз нямам нищо против да гледам картинки. Не само, че нямам нищо против в България да стават хубави неща, но и съм убеден, че стават и ще стават и им се радвам. Но... въпроса е колко бързо/бавно стават тия неща, колко картинките съответстват на параметъра "условия за живот" и най-вече - живот за кои прослойки, професии и т.н. и дали ние щяхме да сме от тях.
SFBG82 не виждам да спори. Много умно !
Споровете са безмислени, тъй като не довеждат до нищо хубаво. Отстояване на позиция - бла-бла... във форум ?!?
И за да сме ясни докрай, намекът за тарифата беше, че човекът получава пари от Българската държава за да ни проагитира и да се върнем там. Мисля, че той не го разбра или се направи на неразбрал АКО наистина получава. Ако е втория случай - не ми дреме - дали са му взел. Нищо лошо не върши. И в двата случая - ОК - нека пуска. На когото му е неприятно да не гледа. А прочее има ли такъв ? Дето му се е разклатила вярата ?
Е, същото имах предвид и като писах, че споровете са безмислени.
Съвсем отделен е въпросът дали Българската държава има сметка примерно няколко стотин хиляди българи да се върнат обратно. Аз не виждам как ще има.