Ами че ние в момента сме с 20% даун, лошото е, че ако намалят оценката с $25К, ще трябва да се бръкна с още $25К на клоузинг дейта.anxeli написа:Това е много странно. И на нас ТД ни чарджи 230 за апрайзъл, но никой не е идвал в къщи. Какво значение има този апрайзъл, искат да дадат по-малък моргидж? Може би трябва да говорите с друга банка или независим оценител. Или доплати до 20% даун, тогава няма да се заяждат.Аз вчера научих нещо по-неприятно, но поне теб и мен няма скоро да засегне
. Ако дообяд някой заспал торонтянец не изрине навалялия сняг около къщата си, някой съвестен общински служител може да мине и да му забие глоба от 250 до 350 долара. Които се включват към годишните такси
, така че ако не се платят, направо се превръщаш в престъпник и това е.
Интересно някой ако иска да отиде на ваканция какво прави, плаща на комшиите, на компания, на роднини да изринат и се надява да не забравят? Ето това е крепостничество вече, повинност един вид...
А клоузинг дейта идва след 10 дни - като знам през какви перипетии преминахме със сегашният моргидж брокер дали има смисъл да говорим с нова банка?
И пак да се мазним, да даваме обяснения за "сестра ми и личният и живот" и каква е гаранцията, че новата банка ще ни даде по-добри условия?
Ваканцията ми утече, да се надяваме че ще успея да взема ваканция поне през март.
Между другото в листа с оплакванията освен 2-те и половина години закъснение на конструкшъна, гаврата с 20 дни срок за приключване на моргиджа, намалената оценка от "апрейзъла", и изгубената ваканция ще добавя още един:
Икуифакс бяха направили грешка и в кредит рипорта на приятелката ми имаше един лайн ъф кредит за $80К (за щастие неизползван). Та ни помолиха да го закрием, което нямаше как да стане, защото не беше наш. В СиАйБиСи, където се водеше акаунта с 300 зора ни дадоха разпечатка на скрйн-шот, показваш, че приятелката ми няма акаунт и номерът мина пред ъндъррайтъра. Като се поуталожат нещата ще трябва да се разправяме с икуифакс, които не носят никаква отговорност за допуснати грешки - а могат да ти съсипят живота за отрицателно време, ако се случи някоя издънка.
Колкото до апрайзъла - той работи за банката и ако наемем друг това не означава, че банката ще приеме новият рипорт (питай Марто да ти обясни защо).
За щатие дори и в най-лошият случай ще се оправим с парите (освен ако не ни чака нова, по-голяма издънка в бъдеще) - моят въпрос беше каква е отговорността на апрайзъла - в смисъл какви рискове поема ако даде грешна цена? Ако не поема никакви рискове то да си апрайзъл в Онтарио е все едно да си митничар или катаджия в България, с тази разлика, че може да те върне назад 20 до 50 бона, а катаджията може да ти вземе 50-тина лева макс.
Та кой казваше, че в България покупката на имоти било по-рисковано и по-трудно?