todor73, bateto,
Бихте ли ми отговорили на един въпрос, моля? Защо сте толкова агресивни и се нахвърляте отгоре ми за моя постинг?
Ако водехме разговор очи в очи, и аз кажа, че lease-вам кола, ще ми кажете ли: "lease е за безхаберници" и "ти с твоята логика ме разсмиваш"??
Че дори и веднага "разбрахте", че lease-вам Hunday,KIA или Echo! (За ваше сведение, не. Колата ми е от по-висок клас, а месечните вноски - доста по-височки от тия, които цитирате.

)
За съжаление напоследък се случваше масовата агресия във форума да ме предизвика и няколко пъти отговорих и аз с агресия, но мисля повече да се опитвам да не се поддавам.
Къде видяхте в моя постинг да казвам, че е по-добре да се lease-ва кола, отколкото да се купи?!?! Никъде не съм казвала такова нещо и съм много далеч от тая мисъл.
Lease е за хора, които имат по-високи доходи, искат винаги да карат нова кола и могат да си го позволят. Освен тези три условия, lease е привлекателен при положение, че имате доходи като консултант или частен business. В такъв случай lease изцяло се признава за разход и се приспада от доходите ви за данъци, а ако купите кола - не.
Защо lease е по-изгоден от купуването на кола
в случай, че искате да карате винаги нова и последен модел кола? Ами защото:
1. За една и съща кола вноските за lease за по-ниски отколкото ако я купувате
2. Можете да продадете купената си кола веднага след като я изплатите, но обикновено с парите, които ще вземете ще компенсирате горе-долу сумата, която сте "надвнесли" спрямо lease-ната кола. Така че, заслужава си да купите кола на изплащане, ако смятате да я карате поне 8-9 години, за да излезе по-изгодно купуването спрямо lease.
С други думи,
ако искате и можете да си позволите да карате нова кола, lease би бил добър избор.
Т.е., ни най-малко не съм твърдяла и не твърдя, че lease е по-добрия начин.
Нито пък съм давала на някого съвет да lease-ва кола! Само дадох малко инфо за lease, като дори казах
Ако lease-вате кола, проверете ....
А за сведение на cameron, и за lease, и за изплащане, когато се дават цените на колите, се дава основната конфигурация, без никакви екстри. И когато lease-вате, и когато купувате, за всяка допълнителна екстра като климатик, CD player, etc. плащате допълнително. Т.е. цената на колата е абсолютно една и съща и при двата начина. Различават се само начините на плащане - лихва, остатъчна стойност и т.н.
Това е. И накрая да кажа, че си давам сметка, че доста хора във форума са съвсем пресни имигранти и не могат да си позволят да lease-ват, както и аз не можех да мисля за това в началото. Но не всички са такива. Много от тези, които са вече тук от 2-3 години започват да се замислят за нова кола и счетох, че това инфо би било полезно за тях. По същия начин обсъждахме преди време mortgage, RRSP и купуване на къща.
Защо не можете да приемете, че има различни хора, с различни разбирания и възможности и всеки сам си решава какво да прави?
Както не бихте могли да кажете на някого: в Монреал е по-хубаво отколкото в Торонто, или пък: в Мадрид е по-хубаво от Рим, така не можете да мислите, че вашето мнение за колите ще важи за всички.
Камо ли пък да се нахвърляте върху някого за личното му решение и да го обявявате за безхаберник и глупак.
Успех!