Скоро може да махнат визите за Канада

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Скоро може да махнат визите за Канада

Мнение от Bistra »

roumensp написа: Това няма нищо общо, имам впредвид, че някои си мислят, че ще могат да работят законно, както в страните от ЕС.
Лоша планировка! Законно само за имигрантите, ама те така или иначе минават по процедура за имиграция, така че това "отпадане" на визите малко ги касае.
На мен приказката ми беше за незаконната работа. Никак не е лесна и все повече ще се контролира занапред. От година на година положението се затяга. Това засяга дори и помощите в социален Кебек.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
grozdan

Мнение от grozdan »

Нема се пУашите! Наскоро имаше случай с румънски цигани, кацнали в Мексико, за което не се изискват визи, минали през Калифорния и после в Кебек с един очукан ван.
Дори не е нужно да работят - само да се завъртят по метрото и ще напълнят джобовете. Оправни са - и в тоалетната гладни няма да останат ;)
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
succes

Мнение от succes »

joro написа:Канада се готви да махне визите за всички страни от ЕС!
http://www.mediapool.bg/kanada-se-gotvi ... 28025.html"
Дано е по-скоро, то това трябваше да стане отдавна.
joro

Мнение от joro »

Bistra написа:
roumensp написа: Това няма нищо общо, имам впредвид, че някои си мислят, че ще могат да работят законно, както в страните от ЕС.
Лоша планировка! Законно само за имигрантите, ама те така или иначе минават по процедура за имиграция, така че това "отпадане" на визите малко ги касае.
На мен приказката ми беше за незаконната работа. Никак не е лесна и все повече ще се контролира занапред. От година на година положението се затяга. Това засяга дори и помощите в социален Кебек.
Навремето много българи отиваха в Англия и се регистрираха като self employed. Може и в Канада да си отвориш някаква фирма, умните хора намират начин. А за някои професии в Канада няма достатъчно местни кадри и няма да имат нищо напротив да им запълваме дупките. Възможности има, премахването на визите ще бъде голямо облекчение за всички.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Жоре, квалифицираните професии са защитени от ордери. Не можеш да им запълниш дупките без да се сдобиеш с всичките лицензи. А до процедура за лиценз не те допускат, ако не си имигрант. При неквалифицираните и добре платени дупки няма. Тук хората са практични. Повечето не се хвърлят да учат висшо. Изкарват един колеж, намират си работа и си живеят живота. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

joro написа:
Bistra написа:
Навремето много българи отиваха в Англия и се регистрираха като self employed. Може и в Канада да си отвориш някаква фирма, умните хора намират начин. А за някои професии в Канада няма достатъчно местни кадри и няма да имат нищо напротив да им запълваме дупките. Възможности има, премахването на визите ще бъде голямо облекчение за всички.
Не във всяка провинция човек без PR статут или гражданство може да отвори фирма.
За да запълваш дупки, демек някой да те вземе на работа, трябва да имаш SIN.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

succes написа:
joro написа:Канада се готви да махне визите за всички страни от ЕС!
http://www.mediapool.bg/kanada-se-gotvi ... 28025.html"
Дано е по-скоро, то това трябваше да стане отдавна.
Ха дано, че и аз чакам! :rock:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:Щото не са минавали сухопътно канадско-американската граница с български паспорт. :D
На баща ми последният път американският митничар му иззел всичките градински домати. И то що, въпреки че е с канадски паспорт? Ами, щото надникнал в колата и видял всичките му инструменти. След това пълна инспекция, заради съмнения, че отива да работи там...И съответно - чао на доматките! :rofl:
ми то си има списък със забранени продукти от канада в уса
даже на влизане в калифорния има чекинг контрол от растителната полиция съблюдаваща за незаконен внос на различни видове семена и земеделски култури

ма тати отде да ги знае тия работи.
на мен например един път на бордера в Детройт ми конфискуваха едно сакче с банани,продуктът бил забранен за внос

еле пък ,ако те хванат с някоя купичка телешки кебап/свински може/ направо цялото транспортно средство отива на дезинфекция,ма не фор фри
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Яж дедо попее кифтета ! :rofl: :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Знае ги, знае, бате, ама понякога номерът минава. Все пак си е взел 2-3 домата от личната градина да похапне за из път...Чудо голямо! Личните автомобили ги проверяват много рядко, особено ако сте цялото семейство. Само че в случая е бил сам, плюс това в кола препълнена с инструменти и машини, демек съмнителен тип, отиващ да им превземе работния пазар. :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:Знае ги, знае, бате, ама понякога номерът минава. Все пак си е взел 2-3 домата от личната градина да похапне за из път...Чудо голямо! Личните автомобили ги проверяват много рядко, особено ако сте цялото семейство. Само че в случая е бил сам, плюс това в кола препълнена с инструменти и машини, демек съмнителен тип, отиващ да им превземе работния пазар. :D
Ако случайно не знаеш, в Щатите е по-лесно да внесеш марихуана, отколкото плодове/зеленчуци без етикет от производителя. :D Явно и той знае колкото теб. Обикновено не проверяват, но ако проверят - конфискуват.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Той от мен знае, че не може...Ама шило в торба стои ли? :D Семейна черта ни е. :P
newcomer

Мнение от newcomer »

joro написа:
Bistra написа:
надей се :rofl:
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Доматите са забранени, аз не знаех и единия път бях направила една шопска салата за ИЗ път. Митничара пита храна имате ли,аз викам салата, пита с какво и аз започвам домати, краставици ..... Той вика домати не може, дай да ги махам, аз му връчих салата , той погледна и мия върна, отказа се да ги вади един по един :rofl: , за краставиците каза,че няма проблем.Портокали също не може.
Много ми е странно това, по сред зима домати в Канада не растат, а портокали и посред лято. Те тия неща от там ги внасят.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
joro

Мнение от joro »

IRA написа:Доматите са забранени, аз не знаех и единия път бях направила една шопска салата за ИЗ път. Митничара пита храна имате ли,аз викам салата, пита с какво и аз започвам домати, краставици ..... Той вика домати не може, дай да ги махам, аз му връчих салата , той погледна и мия върна, отказа се да ги вади един по един :rofl: , за краставиците каза,че няма проблем.Портокали също не може.
Много ми е странно това, по сред зима домати в Канада не растат, а портокали и посред лято. Те тия неща от там ги внасят.
Като на българо-сръбската граница при Бай Тошо :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Публикувай отговор