Шо рече, Джоре? Стръвниш на паржоле от гуде?joro написа:Аз в момента съм в Банско. Току-що ядох свинска пържола и пих червено вино- ядосвайте се!!!! Механите са си супер. Ама чак пък да сме на трето място в света???
Къде е туй Банско бе? Некой ходил ле е там?
Re: Къде е туй Банско бе? Некой ходил ле е там?
- roumensp
Поредната тъпотия ... Авторът изобщо прави ли разлика между това да си турист в Банско и да живееш в Банско ? Освен ако не си част от хотелиерския бизнес или пенсионер, какво точно ще правиш в Банско и кое му е толкова добротото: възможностите за работа, развлеченията, образованието, транспорта, инфрастуктурата ... стандарта на живот ... или може би нещо друго, което изпускам ?
Тия дето сте БГ (София, Пловдив или друг голям град), колко от вас биха се преместили да живеят в Банско ?
Уточнявам, че нямам нищо против Банско и точно по същия начин бих реагирал, ако някой тукашен дебил ми напише, че Уислър е едно от 20-те най-добри места за живот.
PP
Според великата простотия от линка, на първо място била поставена испанската област Андалусия ... Това е най-бедната испанска провинция (40% живеят под прага на бедността), с 39% ниво на безработицата ! Тия истински ме развеселиха.
http://www.theolivepress.es/spain-news/ ... -in-spain/"

Тия дето сте БГ (София, Пловдив или друг голям град), колко от вас биха се преместили да живеят в Банско ?

Уточнявам, че нямам нищо против Банско и точно по същия начин бих реагирал, ако някой тукашен дебил ми напише, че Уислър е едно от 20-те най-добри места за живот.
PP
Според великата простотия от линка, на първо място била поставена испанската област Андалусия ... Това е най-бедната испанска провинция (40% живеят под прага на бедността), с 39% ниво на безработицата ! Тия истински ме развеселиха.

http://www.theolivepress.es/spain-news/ ... -in-spain/"
Последно промяна от roumensp на Пет Апр 04, 2014 7:50 pm, променено общо 1 път.
Ама като някой пише нещо лошо за Бг май доста повече хора му се хващат. Иначе Банско е едно хубаво градче в планината с много предимства но и недостатъци. Като навсякъде. Не може всички хора да живеем на едно място. Затова едни са в Банско, други в Монтреал, в Ню Йорк, Москва, Пазарджик... Кой накъде го огвее вятъра. Ама най-важно е където и да си да си прекарваш добре.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- roumensp
Естествено. Но има разлика между това да си прекавраш добре някъде като турист и да живееш там.joro написа:Ама най-важно е където и да си да си прекарваш добре.
Проблемът на недомислието от линка е, че говори за места за живеене, а не за туризъм.
Но както и очаквах, проблемът не е в Дейли Телеграф, а в жълтата БГ медия. Това е оригиналът: World's top 20 places for the good life
Те говорят за "places for the good life" (т.е. за приятно прекарване), а не за "best places to live". И основната цел на публикацията не е да прави класации за най-добро място за живот, а да предостави информация за недвижимото имущество по тия места на англичаните, колебаещи се къде да си купят foreign property (и евентуално да си прекарат старините).

А кръчмите в Банско на мен все още ми харесват, тук рядко мога да харесам нещо толкова.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
-
Джйоре,Орлово гнездо, има ли го?
- roumensp
При мен харесването е функция на мястото, повода, настроението и потребностите ми за момента (ядене/пиене/и двете), понякога харесвам един тип места, друг път - съвсем различни.IRA написа:А кръчмите в Банско на мен все още ми харесват, тук рядко мога да харесам нещо толкова.
Да кажеш, че харесваш само един тип заведения ми звучи странно ... представяш ли си какво ще е да си в тропиците (океан, пясък, палми и т.н.) и да седнеш в нещо, което наподобява механа, с камина и дървени пънове ?

Ако съм някъде на топло и си убивам времето, най-важни ще са менюто с бирата и view-то, но ако празнувам нещо с жената, неща като бели покривки и изискана обстановка стават един от основните критерии при избора на "кръчма".
- Bistra
- Напуснал форума
Аз лично в Банско смятам, че ценна е планината и ските през зимата, не кръчмите, ама всеки според интересите си.
Виж, ако сме решили да се напием на спокойствие и да правим глупости ходим в Трявна, но не през зимата, разбира се.
Ааа, Ира, и тук има много готини заведения! Основно предимство на българските и в частност - Банските е, че е българска кухня и за нас са безбожно евтини.
Майка ми, дето е такъв фен на всякакви турове из България и естествено, навсякъде пробва различни кръчми като ходят, последно ми каза, че редовно минавали границата c Македонско...за ядене и пиене. И Щеря бяха водили даже като си ходи сам.
Ееех и те ни задминаха, докатo ние си се хвалим по измислени класацийки!
Виж, ако сме решили да се напием на спокойствие и да правим глупости ходим в Трявна, но не през зимата, разбира се.

Ааа, Ира, и тук има много готини заведения! Основно предимство на българските и в частност - Банските е, че е българска кухня и за нас са безбожно евтини.

Майка ми, дето е такъв фен на всякакви турове из България и естествено, навсякъде пробва различни кръчми като ходят, последно ми каза, че редовно минавали границата c Македонско...за ядене и пиене. И Щеря бяха водили даже като си ходи сам.

Ееех и те ни задминаха, докатo ние си се хвалим по измислени класацийки!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Аз зимата в България не съм ходила , ходя си лятото, но пистата на Банско от едно време не я помня като кой знае какво- една къса писта и един лифт, само на опашки висиш. Това са спомени от преди 12-13 години
, сега май са повече лифтовете, естествено тази писта е върховна сравнение с тия наоколо ( разбирайте Квебек.)
Между другото никога не бих се замъкнала някъде само заради едни заведения, но отивайки на почивка, аз отказвам да готвя т.е яде се по кръчми, ресторанти и т.н....
Никъде не съм казала ,че харесвам само един тип заведения, но определено имам предпочитания към кухнята произлизаща от района на османската империя - българска, турска, гръцка, македонска, ливанска и т.н... Не знам какво е странното на това имайки предвид от къде идвам , но както се казва "На вкус и цвет товарищей нет".

Между другото никога не бих се замъкнала някъде само заради едни заведения, но отивайки на почивка, аз отказвам да готвя т.е яде се по кръчми, ресторанти и т.н....
Никъде не съм казала ,че харесвам само един тип заведения, но определено имам предпочитания към кухнята произлизаща от района на османската империя - българска, турска, гръцка, македонска, ливанска и т.н... Не знам какво е странното на това имайки предвид от къде идвам , но както се казва "На вкус и цвет товарищей нет".
Радой Ралин
Радой Ралин
Хайде,ако обичаш да не си развяваш непраните гащи отново.Надали някой го интересува колко банана си обелила и изяла.Bistra написа: Що гаджета съм натръшкала не е истина! Как не ми резна някой главата и до ден днешен не знам, ама той - Господ си знае работата - пази шашавите!

Опитва се да замаже...Guinness написа:Хайде,ако обичаш да не си развяваш непраните гащи отново.Надали някой го интересува колко банана си обелила и изяла.Bistra написа: Що гаджета съм натръшкала не е истина! Как не ми резна някой главата и до ден днешен не знам, ама той - Господ си знае работата - пази шашавите!![]()
![]()
преди това плю пак България и по специално Банско, ама хората взеха да я гърбят

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Не знам коя точно писта имаш предвид. Тодорка и Балканиада са доста дълги. Горе на Платото имаше едно по-късо влекче, но не задържаше опашки. Едно време нямаше никакви хора и беше рай за скиорите. А сега са направили и други. Откакто направиха кабинковия лифт, можеш да слезеш чак до града. То и преди можеше, но връщането беше невъзможно. Автобусите бяха един сутрин-нагоре и един вечер-надолу. За цените не мога да се произнеса, защото ми е доста далече от Канада да ходя на ски в Банско. Иначе и аз като теб се връщам в България само лятото и то доста нарядко.IRA написа:Аз зимата в България не съм ходила , ходя си лятото, но пистата на Банско от едно време не я помня като кой знае какво- една къса писта и един лифт, само на опашки висиш. Това са спомени от преди 12-13 години, сега май са повече лифтовете, естествено тази писта е върховна сравнение с тия наоколо ( разбирайте Квебек.)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

За Тодорка говоря, аз катомсъм ходила винаги е било пълно с хора, дори през седмицата.
Радой Ралин
Радой Ралин
- Bistra
- Напуснал форума
Абе, то и на Mont Tremblant се чака понякога много на кабинката, ама върви. Не знам хората ли са по дисциплинирани, що ли? На седалковите винаги млади момчета и момичета ти подават седалката. На Банско служителите на лифта бяха перманентно пияни. То не само там, де. На десния си прасец имам спукан кръвоносен съд - резултат от стара травма на Витошко лале, когато седалката ме удари с всичка сила. Скоростта на лифта не беше коригирана, нито пък някой подаваше седалките. Как ли ще ги подаваш, като от препиване не те държат краката прав?! Дано сега да има подобрение, ама надали!IRA написа:За Тодорка говоря, аз катомсъм ходила винаги е било пълно с хора, дори през седмицата.

То на лалето имаше нещо мекичко да позамаже удара, ама романския чупеше крака.
Ама тук не знам защо не на всички лифтове има стойки за краката и ти висят, много е гадно, имам чувството ,че ще ми паднат ските барабар с обувките.

Ама тук не знам защо не на всички лифтове има стойки за краката и ти висят, много е гадно, имам чувството ,че ще ми паднат ските барабар с обувките.
Радой Ралин
Радой Ралин