Голямата депресия

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Re: Голямата депресия

Мнение от myhata II »

Pointzero написа:
myhata II написа: ...Ще ми е интересно да чуя мнения и коментари относно това,защо се стигна до тук !? :^)

Нали искахме Европа,ето я и какво ни даде тя ?
Европа, мисля, няма нищо общо. Даже как още ни търпят там...

Защо се стигна до тук?
Погледни заглавията само на новините от БГ няколко дена и ще разбереш.
Накратко:
- високо ниво на корупцията по всички етажи на администрацията - от лелката зад гишето за подаване на незнам си коя декларация, до шефове на държавни администрации)
- зависима и корумпирана съдебна система
- поради горните две процъфятва мафията и нелоялната конкуренция (леко отклонение в подкрепа на казаното: миналата година като си бях в БГ обсъждах с роднини "инвестиционната" атмосфера в БГ. Питах, хипотетично, ако се върна сега в БГ с 20 млн долара (30 млн лева) какво мога да направя като бизнес? Отговор - забрави! Ти си никой, дори и с парите си. Докато нямаш някой "по-горе", ще те смачкат. Трябва да ти РАЗРЕШАТ да си направиш бизнес. - това беше накратко, да не навлизам в подробности за сферите бизнес, които обсъждахме)
- поради горните причини - отсъствие на среден бизнес в икономиката
- липса на производство - няма стоки за износ. Разчита се на туризъм и сферата на услугите. И търговия от внос - ама там основната печалба е извън БГ. Хотели много, предприятия - нъц. Селското стопанство едно, че е само за вътрешни нужди, но и е силно конкурирано именно от прекупвачите на турски домати.
- има и много други причини, но се уморих и да спомена последно: мързел и ниска квалификация на населението.
Това мнение много яко ! :y:
А защо тогава това население като напусне пределите на страната,започва да се гърби за стинки по белите държави ? :^)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

myhata II написа:Аха ! :lol:
Каква е твоята Боец ?
Хехе, да ти кажа, че после и мен да ме "разпердушиниш" :D
Не става......поне не тук във форума. Виж, на студена ракия и възстанически песни по би ми тръгнала тая приказка, ама си ми на 4500 км майна.
Депресия, рецесия, в момента се наслаждавам на евтините стоки и услуги в US. Благодарение на Канадската заплата, разбира се ;)
newcomer

Мнение от newcomer »

Pointzero написа:
myhata II написа: ...Ще ми е интересно да чуя мнения и коментари относно това,защо се стигна до тук !? :^)

Защо се стигна до тук?
Накратко:
- високо ниво на корупцията по всички етажи на администрацията - от лелката зад гишето за подаване на незнам си коя декларация, до шефове на държавни администрации)
- поради горните две процъфятва мафията и нелоялната конкуренция (леко отклонение в подкрепа на казаното: миналата година като си бях в БГ обсъждах с роднини "инвестиционната" атмосфера в БГ. Питах, хипотетично, ако се върна сега в БГ с 20 млн долара (30 млн лева) какво мога да направя като бизнес? Отговор - забрави! Ти си никой, дори и с парите си. Докато нямаш някой "по-горе", ще те смачкат. Трябва да ти РАЗРЕШАТ да си направиш бизнес. - това беше накратко, да не навлизам в подробности за сферите бизнес, които обсъждахме)
- липса на производство - няма стоки за износ. Разчита се на туризъм и сферата на услугите. И търговия от внос - ама там основната печалба е извън БГ. Хотели много, предприятия - нъц. Селското стопанство едно, че е само за вътрешни нужди, но и е силно конкурирано именно от прекупвачите на турски домати.
- има и много други причини, но се уморих и да спомена последно: мързел и ниска квалификация на населението.
ако имаш 30 милона в българия трябва си луд да въртиш някакъв бизнес в българия след като банките на такъв депозит ти дават 6 процента годишна лихва измерима на 1 милион и 800 хиляди кеш за година
няма се разправяш с работници,доставки,производства,продажби и имаш да си харчиш точно по 4931 лева и 50 стотинки на ден :D
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

newcomer написа: ако имаш 30 милона в българия трябва си луд да въртиш някакъв бизнес в българия след като банките на такъв депозит ти дават 6 процента годишна лихва измерима на 1 милион и 800 хиляди кеш за година
няма се разправяш с работници,доставки,производства,продажби и имаш да си харчиш точно по 4931 лева и 50 стотинки на ден :D
Аз мисля, че трябва да си още по-луд, ако имаш 30 милиона и ги напъхаш в българска банка :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

myhata II написа:Явно не си чел заглавиятана ежедневниците от днес, а те са :
http://www.standartnews.com/"
Кво точно да четем, аз погледнах и ето кво има
http://www.standartnews.com/balgariya-o ... 00701.html"
Министърът на отбраната на Република България Ангел Найденов и министърът на националната отбрана на Социалистическа република Виетнам армейски генерал Фунг Куанг Тхан подписаха меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на двете страни за сътрудничество в областта на отбраната.
:rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

miteto написа:
myhata II написа:Явно не си чел заглавиятана ежедневниците от днес, а те са :
http://www.standartnews.com/"
Кво точно да четем, аз погледнах и ето кво има
http://www.standartnews.com/balgariya-o ... 00701.html"
Министърът на отбраната на Република България Ангел Найденов и министърът на националната отбрана на Социалистическа република Виетнам армейски генерал Фунг Куанг Тхан подписаха меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на двете страни за сътрудничество в областта на отбраната.
То това беше за вчера,ако беше си направил малко труда щеше да я намериш,ама ся нали ще се заяждаме :lol: :rofl:
http://www.standartnews.com/biznes-bizn ... 00619.html"
Стефан Цанев
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Къде рецесия, къде Голяма депресия. Карай, мохабет да става, нали мухЪ. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

MrGeek написа:Къде рецесия, къде Голяма депресия. Карай, мохабет да става, нали мухЪ. :D
Щрак !
Е колко още да те чакам бре,естественно че ти ще се сурнеш в капана :rofl:
Гайка нарочно съм постнал "депресия" тя е последица от "рецесия",а щом нещо се загатва че сме на крачка От,то значи официално сме ВъВ,ако не знаеш вземи седни да си прочетеш уроците :D :lol:
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

newcomer написа:
Pointzero написа:

Защо се стигна до тук?
Накратко:
ако имаш 30 милона в българия трябва си луд да въртиш някакъв бизнес в българия след като банките на такъв депозит ти дават 6 процента годишна лихва измерима на 1 милион и 800 хиляди кеш за година
"На мен не ми трябват 30 милиона-аз съм монопол в града и калпаци ...!!"
Как звучи само а батка ? :D :lol:
Стефан Цанев
Pointzero

Мнение от Pointzero »

myhata II написа:
Pointzero написа:

Това мнение много яко ! :y:
А защо тогава това население като напусне пределите на страната,започва да се гърби за стинки по белите държави ? :^)
В БГ са мързеливи, защото могат да си позволят да бъдат такива. Защо по цял ден кафенетата са пълни пък реват, че нямали пари.
И още - онези, дето са излезли навън са излезли именно защото НЕ СА мързеливи....
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Pointzero

Мнение от Pointzero »

newcomer написа: ако имаш 30 милона в българия трябва си луд да въртиш някакъв бизнес в българия след като банките на такъв депозит ти дават 6 процента годишна лихва измерима на 1 милион и 800 хиляди кеш за година
В една държава, дето е по-добре да рентиерстваш отколкото д а инвестираш... да ти е*ем и държавата... ;)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа: Щрак !
Е колко още да те чакам бре,естественно че ти ще се сурнеш в капана :rofl:
Гайка нарочно съм постнал "депресия" тя е последица от "рецесия",а щом нещо се загатва че сме на крачка От,то значи официално сме ВъВ,ако не знаеш вземи седни да си прочетеш уроците :D :lol:
Мухи, знам че не си много на Ти с английския, а и икономическата материя ти е тъмна, но мисля че в случая това е най-общо приетата дефиниця за това що е то икономическа депресия.
В момента ситуацията е много далече от подобен сценарий, но поне според мене за съжаление варианта неще подобно да се случи е съвсем реален - ако другарят Орешарски се задържи на власт около две години, като нищо ще ги докарат до там нещата, при това по утъпканият вече от Жан път, да пази Господ България от подобно развитие.
Investopedia написа:
Definition of 'Depression'

A severe and prolonged downturn in economic activity. In economics, a depression is commonly defined as an extreme recession that lasts two or more years. A depression is characterized by economic factors such as substantial increases in unemployment, a drop in available credit, diminishing output, bankruptcies and sovereign debt defaults, reduced trade and commerce, and sustained volatility in currency values. In times of depression, consumer confidence and investments decrease, causing the economy to shut down.

A depression is a sustained and severe recession. Where a recession is a normal part of the business cycle, lasting for a period of months, a depression is an extreme fall in economic activity lasting for a number of years. Economists disagree on the duration of depressions; some economists believe a depression encompasses only the period plagued by declining economic activity. Other economists, however, argue that the depression continues up until the point that most economic activity has returned to normal.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Точно нататъка са тръгнали нещата Коки,точно това имам предвид !
И кое те кара че е Далечен сценария ?
До сега колко милиарда се нагрухахме за 10 години и колко още ще се теглят в близките 2 ? :^) 8)
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Айде Коки,язък ти за претенциите за ангилизкия и икономика,нищо не обаждаш за това което ти намеквам
Пак ще те попитам направо

От кой България ще тегли мангизи заем ?

Колко ще е лихвата на този заем ?

И какви ще са последиците за една такава малка обрана и разнебитена държавица-членка на ЕС, без никаква икономика по време на тежко икономическо състояние на ЕС ?
Стефан Цанев
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Ако правилно съм разбрал Коки:
възход->криза->рецесия->депресия...
Нещо като:
ГЕРБ е първа сила на изборите -> но отказват мандат -> изтеглят се от парламента (не ходят на работа) -> силно депресирани са, че не могат да свалят Орешарски

П.С. това беше леко заяждане с Гайков :handshake:
Публикувай отговор