Това мнение много яко !Pointzero написа:Европа, мисля, няма нищо общо. Даже как още ни търпят там...myhata II написа: ...Ще ми е интересно да чуя мнения и коментари относно това,защо се стигна до тук !?![]()
Нали искахме Европа,ето я и какво ни даде тя ?
Защо се стигна до тук?
Погледни заглавията само на новините от БГ няколко дена и ще разбереш.
Накратко:
- високо ниво на корупцията по всички етажи на администрацията - от лелката зад гишето за подаване на незнам си коя декларация, до шефове на държавни администрации)
- зависима и корумпирана съдебна система
- поради горните две процъфятва мафията и нелоялната конкуренция (леко отклонение в подкрепа на казаното: миналата година като си бях в БГ обсъждах с роднини "инвестиционната" атмосфера в БГ. Питах, хипотетично, ако се върна сега в БГ с 20 млн долара (30 млн лева) какво мога да направя като бизнес? Отговор - забрави! Ти си никой, дори и с парите си. Докато нямаш някой "по-горе", ще те смачкат. Трябва да ти РАЗРЕШАТ да си направиш бизнес. - това беше накратко, да не навлизам в подробности за сферите бизнес, които обсъждахме)
- поради горните причини - отсъствие на среден бизнес в икономиката
- липса на производство - няма стоки за износ. Разчита се на туризъм и сферата на услугите. И търговия от внос - ама там основната печалба е извън БГ. Хотели много, предприятия - нъц. Селското стопанство едно, че е само за вътрешни нужди, но и е силно конкурирано именно от прекупвачите на турски домати.
- има и много други причини, но се уморих и да спомена последно: мързел и ниска квалификация на населението.

А защо тогава това население като напусне пределите на страната,започва да се гърби за стинки по белите държави ?